0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Worden haren dikker van het scheren?

Veel mensen denken dat haren door het scheren dikker worden. Dit is niet het geval. Wel líjken de haren soms dikker. Hoe dit komt wordt hieronder beschreven.

Haren groeien in verschillende haarfasen. In totaal zijn er drie haargroeifasen; de groeifase, rustfase en uitvalfase. Haren groeien altijd in een punt. Door het scheren wordt de punt van de haar verwijderd (zie de foto). De haarpunt is nu niet meer zacht maar voelt stugger doordat het zachte puntje is verwijderd. Hierdoor lijkt het soms dat de haar dikker terug komt dan vóór het scheren. Echter is de haar net zo dik als daarvoor.

Haren en nagels bestaan niet uit levende cellen. Net zoals nagels niet harder gaan groeien of dikker worden bij het afknippen is dit ook niet het geval bij haren.

Naarmate je ouder wordt kunnen haren iets verdikken. Maar dit is vaak plaatselijk en heeft meestal een hormonale en/of erfelijke oorzaak.

Vraag een gratis consult aan

Wil je weten wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor jou op. Zij geeft uitleg over de behandeling en jouw vragen worden beantwoord. Je ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat je alles rustig kan nalezen.