0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Wat is het verschil tussen een schoonheidsspecialist, dermatoloog en de huidtherapeut?

Zowel de schoonheidsspecialist, dermatoloog als de huidtherapeut behandelt de huid. Wel hebben ze alle drie een andere focus. Hieronder vertellen we je er meer over.

Een schoonheidsspecialist is MBO geschoold en krijgt het diploma schoonheidsverzorging. De schoonheidsspecialist behandelt met name de gezonde huid. Meestal vooral cosmetisch. Sommige schoonheidsspecialisten hebben extra cursussen afgerond voor bijvoorbeeld vermindering van acne of ontharen. Schoonheidsspecialisten zijn in de basis opgeleid om de huid te verzorgen, denk hierbij aan de huid reinigen, epileren en productadvies geven om de huid in goede conditie te houden. Zij zorgen ervoor dat de huid door behandelingen en producten er mooier uit komt te zien.

Een huidtherapeut is HBO geschoold en heeft veel kennis van de complexere aandoeningen of de zieke huid. Ook behoren cosmetische vragen bij de huidtherapeut omdat de behandeltechnieken- en apparatuur steeds complexer zijn geworden (denk aan laser) waardoor een HBO-opleiding een betere basis vormt om dergelijke behandelingen uit te kunnen voeren. De huidtherapeut behandelt vaak op verwijzing van de arts en overlegt ook zo nodig met de verwijzer of huisarts. Tot slot mag een huidtherapeut in verhouding tot de schoonheidsspecialist met hogere concentraties peeling-werkstoffen behandelen.

Voorbeelden van huidziekten- of aandoeningen die behandeld worden door de huidtherapeut zijn: acne, lymfoedeem (vochtophoping), hypertrichose (overbeharing), couperose (verwijde vaatjes in het gezicht), pigmentvlekken, plaatselijk overmatig zweten of littekenklachten. Dit zijn allemaal aandoeningen of huidproblemen die te behandelen zijn zonder medicatie. Huidtherapeuten mogen namelijk geen diagnose stellen of medicatie voorschijven. Dit mag alleen een arts doen.

 

Dit brengt ons meteen bij de dermatoloog ofwel huidarts. Een dermatoloog is universitair geschoold en heeft na de geneeskunde opleiding een vijf jaar durende specialisatie binnen een academisch ziekenhuis gevolgd. De dermatoloog stelt diagnoses, schrijft medicatie voor en is bevoegd om de huid te opereren, zoals de verwijdering van kwaadaardige moedervlekken.

Vraag een gratis consult aan

Wil je weten wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor jou op. Zij geeft uitleg over de behandeling en jouw vragen worden beantwoord. Je ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat je alles rustig kan nalezen.