0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Heeft stress invloed op de huid?

Stress heeft zeker invloed op de huid. Wanneer je last hebt van huidproblemen of gevoelig bent om huidproblemen te krijgen, vlamt dit vaak op als je veel stress hebt. Stress uit zich bijvoorbeeld in acne, eczeem of psoriasis. Een aantal feitjes op een rij:

 

  1. Nachtrust is belangrijk. Stress zorgt vaak voor een slechtere nachtrust. Nachtrust is erg belangrijk voor je huid. De huid herstelt zich namelijk ’s nachts omdat dan je parasympathicus actief is, je herstelstand. Wanneer je dus slecht of weinig slaapt merk je dit aan je huid.
  2. Je huid is vatbaarder voor bacteriën als je veel stress hebt. Bij stress komt het stresshormoon glucocorticoïd vrij. Dit zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid vermindert en het vermindert de aanmaak van stofjes wat de aanvallen van bacteriën tegenhoudt.
  3. Stress belemmert daarnaast ook de celvernieuwing wat voor een doffe en drogere huid zorgt.
  4. Stress zorgt ervoor dat er meer vrije radicalen vrij komen en dat de afbraak van ons DNA in de cellen versnelt. Dit zorgt voor een snellere huidveroudering.

 

Kortom, stress heeft dus zeker een negatieve invloed op onze huid. Zowel voor mensen met huidaandoeningen als voor mensen zonder huidaandoeningen. Ga op zijn tijd lekker relaxen en zorg voor een goede nachtrust. Zo kun je er zelf al voor zorgen dat de huid verbetert.

acne decollete

Vraag een gratis consult aan

Wil je weten wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor jou op. Zij geeft uitleg over de behandeling en jouw vragen worden beantwoord. Je ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat je alles rustig kan nalezen.