0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Rimpels verwijderen met laser

Wie denkt aan rimpels verwijderen denkt al snel aan injectables zoals botulinetoxine of fillers. Ondanks dat de vraag naar injectables stijgt is het voor veel mensen een stap te ver.  Tegenwoordig kun je heel effectief rimpels verminderen met een laser. Het natuurlijke effect is hiermee gegarandeerd. We vertellen je er graag meer over.

rimpels verwijderen met laseren

Zo werkt de huidlaser

Met de laser wordt (alleen ter hoogte van de rimpels) warmte in de huid afgegeven. Tijdens een laserpuls bouwt zich maar heel even (korter dan een tiende seconde) warmte op in de huid waarbij de haarzakjes en andere huidstructuren ongemoeid blijven. De huid ontvangt door de plaatselijke warmte een signaal en gaat hierdoor over in een herstelmodus. Normale biologische processen welke bij het ouder worden trager plaatsvinden, worden aangezet om in flink tempo de huid te boosten. De aanmaak van elastine en collageen neemt bij het ouder worden af, behandeling met de laser stimuleert de aanmaak van deze stoffen. Het is danook een uitstekende methode voor het verminderen van rimpels. Verwacht geen wonderen, diepe rimpels verdwijnen niet, maar de huid verstrakt en rimpels worden beduidend minder zichtbaar!

Vierkante laserstraal

Rimpels verwijderen met de fractional laser

Bij een gefractioneerde laserbehandeling worden in een soort rastervorm kleine warmtekolommen in de huid gemaakt, dit klinkt spannend maar het gaat maar ongeveer 1 mm diep. Doordat met de fractionele techniek niet de hele huid wordt behandeld is de huidreactie minder heftig en is de hersteltijd korter. Vroeger waren de lasers niet fractioneel, het volledige huidoppervlak werd behandeld. Dit was een enorme belasting voor de huid en de hersteltijd was lang. Ook was hierdoor het risico op huidverkleuring groter. Met de komst van de fractionele techniek waarbij de hersteltijd aanzienlijk korter is, is de vraag naar fractionele laserbehandelingen enorm toegenomen.

Wij verwijderen rimpels met de fractionele Youlaser MT

De fractionele Youlaser bevat 2 lasers in 1, een GaAs en CO2 laser, beide type laserstralen hebben specifieke eigenschappen om de rimpel te verminderen, gecombineerd toegepast zorgt het voordeel van beide lasers tezamen voor het beste behandelresultaat. Deze geavanceerde techniek noem je MT (Mixed Technology).

Met de CO2 laser wordt het zelf herstellend vermogen van de huid gestimuleerd, het heeft een oppervlakkig effect, het verbetert de huidstructuur, vermindert pigmentvlekken en verzacht de rimpels.

De GaAs laser bereikt de diepere huidlaag en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dit verstevigt de huid en zorgt voor verstrakking.

Met de gelijktijdige toepassing van een combinatie van deze 2 lasers kunnen lagere instellingen worden toegepast, het zorgt voor een kortere hersteltijd van de huid, minder pijn tijdens de behandeling én last but not least: betere behandelresultaten.  

 

Huidveroudering, het totale plaatje

Bij huidveroudering gaat het vrijwel nooit alleen om rimpels, vooral door nadelige effecten van de zon ontstaan ouderdomsvlekken, verwijde oppervlakkige vaatjes (couperose), rode vlekken of grove poriën. De huidtherapeuten van MediDerma hebben een breed assortiment aan behandelingen en kunnen door combinatie van verschillende technieken en huidadviezen het behandelplan richten op een totaalverbetering van de huid.

 

Je hebt interesse?

Met behulp van een huidscan met de OBSERV bespreekt de huidtherapeut welk behandelplan aansluit op jouw huidwens, het is belangrijk dat je met een reële verwachting de behandeling start. Dit wordt dan ook uitgebreid besproken. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de kosten, alle informatie ontvang je na bespreking schriftelijk zodat je een afgewogen keuze kunt maken.