0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Pigmentmasker

Pigmentmasker

Last van veel pigmentatie in het gezicht? Dan heb jij wellicht een pigmentmasker (melasma). Melasma is overpigmentatie van de huid. Wij bieden een aantal effectieve oplossingen tegen het pigmentmasker.

Pigmentmasker

Wat is een pigmentmasker?

Pigment is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. Pigmentcellen liggen dus relatief oppervlakkig in de huid waardoor deze goed te zien zijn. Naarmate je ouder wordt en de huid dunner, worden de vlekjes steeds beter zichtbaar.

We zien dat men name vrouwen in de vruchtbare leeftijd last hebben van het pigmentmasker, met name tijdens de zwangerschap. Vandaar dat deze aandoening ook vaak ‘zwangerschapsmasker’ wordt genoemd. Ook zien we de klacht weleens bij mannen optreden.

Melasma komt met name voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Het is onschuldig maar voor vele mensen een irritatiepunt.

Welke factoren beïnvloeden een pigmentmasker?

Een verandering in de hormoonhuishouding is de grootste oorzaak van het ontstaan van een pigmentmasker. De meest voorkomende is de zwangerschap. Bij sommigen verdwijnen deze vlekjes gelukkig na de bevalling. Andere uitlokkende factoren zijn natuurlijke en kunstmatige UV-straling, erfelijkheid, pilgebruik, het gebruik van bepaalde cosmetica en sommige anti-epileptische geneesmiddelen.

Dit kun je zelf doen

Gebruik de juiste dagcrème
Ter verergering van het pigmentmasker adviseren we te kiezen voor een dagcrème met hoge SPF én pigmentremmende ingrediënten. Belangrijk is dat je deze dagcrème ook gebruikt in de wintermaanden. Kies voor minimaal factor 30. Deze combinatie is bewezen zeer effectief.

De dagcrème in ons assortiment die zowel een hoge SPF als pigmentremmende stoffen bevat is UV-LC Lightning Cream van Tebiskin.

Camoufleren
Er zijn verschillende soorten camouflage die zeer dekkend zijn. Het pigmentmasker verdwijnt natuurlijk niet maar wordt veel minder zichtbaar. Wij werken met de producten van Lycogel. Deze voelen prettig aan en zijn waterbestendig. We adviseren bij een pigmentmasker twee varianten;

  • Lycogel Breathable teint. Een zeer dekkende waterbestendige crème met SPF 30 en ontstekingsremmende en voedende bestanddelen.
  • Lycogel Breathable camouflage. Een ultra dekkende waterbestendige camouflagestick met SPF 30 en ontstekingsremmende en voedende bestanddelen.

Via een gratis consult met één van onze huidtherapeuten kiezen jullie samen de best passende kleur.

Wist je dat camouflage vaak vergoed wordt door de zorgverzekeraar? Het valt namelijk onder Camouflagetherapie. 

Dit zijn de behandelmogelijkheden

Klaar met het pigmentmasker en wil je dat deze sterk verminderd of zelfs verdwijnt? Wij bieden een effectieve oplossing door te behandelen met een peeling. Welke peeling we jou adviseren, is nu lastig te zeggen omdat we de peeling kiezen die het best bij de huid en jouw wens past. We bieden zeer lichte en zeer intensieve peelings aan met een hersteltijd variërend van enkele uren tot een week waarbij de sterkste peeling ook het hoogst haalbare resultaat geeft.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Tijdens ons gratis consult maken we met de OBSERV een analyse van de huid en kunnen we jou een advies geven, passend bij jouw wensen en de behoefte van jouw huid.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.