0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Wat kan ik doen tegen een sinaasappelhuid?

Mediderma > Nieuws > Wat kan ik doen tegen een sinaasappelhuid?
sinaasappelhuid

Hallo daar! We hebben allemaal wel eens gehoord van de beruchte sinaasappelhuid. Het is een veelvoorkomend huidprobleem dat bijna elke vrouw in haar leven tegenkomt. Maar maak je geen zorgen, want er zijn effectieve behandelingen om dit aan te pakken. In deze blog gaan we dieper in op wat een sinaasappelhuid is en hoe je ervan af kunt komen.

Dieuwertje PNG

 

– Door huidtherapeut Dieuwertje Molenaar

 

Wat is een sinaasappelhuid?

Een sinaasappelhuid, ook bekend als cellulite, zijn die vervelende bobbels en putjes op je huid, meestal op de dijen, billen en heupen. Cellulite ontstaat wanneer de onderhuidse bindweefselstrengetjes stugger en daardoor ook korter worden. Hierdoor trekt de huid naar binnen en ontstaan de deukjes in de huid. De windweefselstrengetjes zijn dus de boosdoener.

Wat kun je zelf doen om jouw sinaasappelhuid te verminderen?

Hoewel een sinaasappelhuid genetisch bepaald kan zijn en ook gerelateerd is aan hormonale factoren, zijn er enkele stappen die je zelf kunt nemen om de klacht te verminderen:

  • Gezonde voeding: Wat dit inhoudt vertelt Kelly in de blog: Voeding die die je beter wel en niet kunt eten voor vermindering van cellulite.
  • Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging, zoals kracht- en cardio-oefeningen, kan helpen de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te versterken, waardoor de sinaasappelhuid minder zichtbaar wordt.
sinaasappelhuid

Hoe kan de huidtherapeut helpen?

Als je serieus je sinaasappelhuid wilt aanpakken, kan de huidtherapeut je helpen door middel van Endermologie middels het Alliance systeem van LPG-system. Het systeem werkt zo:

  1. Het geeft een stevige (mechanische) massage. Het LPG-apparaat maakt gebruik van geautomatiseerde rollende koppen die zachte, maar diepe massagebewegingen op de huid uitvoeren. Deze massage stimuleert de bloedcirculatie en verbetert de lymfedrainage.
  2. Het mobiliseert het huidweefsel. De rollende koppen tillen en manipuleren de huid om de diepe vetcellen los te maken en gelijkmatiger te verdelen. Hierdoor wordt de sinaasappelhuid gladder.
  3. Collageen- en elastineproductie wordt gestimuleerd. De mechanische massage activeert de natuurlijke productie van collageen en elastine, wat de huid verstevigt en haar elasticiteit herstelt.
  4. Vermindert vetophopingen. Door het intensief masseren van vetcellen en het verbeteren van de bloedcirculatie kan het LPG-apparaat helpen bij het verminderen van plaatselijke vetophopingen.

Resultaten en aanbevolen behandelingen

Om de sinaasappelhuid effectief te verminderen, zijn meerdere behandelingen met het LPG-apparaat nodig. In de meeste gevallen wordt een kuur van minimaal 12 tot 20 sessies aanbevolen. Tijdens deze sessies zal je merken dat je huid gladder en steviger wordt. Het is een pijnloze behandeling die geen hersteltijd vereist. Een mooi bijkomend voordeel is dat het een heerlijke manier van ontspannen is. Dus niet alleen fijn voor je lichaam maar ook zeker ideaal om even op te laden. 

Wil je meer weten? Kom bij ons langs voor een gratis consult

Wil je graag je sinaasappelhuid zichtbaar verminderen en ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Dan raad ik je aan om een consult in te plannen. De huidtherapeut bespreekt tijdens deze afspraak je huidwens en stelt een persoonlijk behandelplan op. 

Als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om ons te bellen op ons algemene telefoonnummer (0299-436734) of te mailen naar receptie@mediderma.nl. We staan klaar om je te helpen op weg naar een gladdere huid.