0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Huidreiniging

Mediderma > Nieuws > Huidreiniging
huidtherapeut Priscilla

Alles over een goede huidreiniging

Dat een goede huidreiniging belangrijk is hoeven wij niet meer te vertellen. De huid heeft dagelijks veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan: kou, warmte, make-up en stress. Hoe zorgt een huidreiniging ervoor dat uw huid gezond blijft? En hoe reinigt u de huid? Hoe kiest u een huidreiniger die bij uw huid past? Huidtherapeut Priscilla heeft hieronder de belangrijkste informatie en tips op een rijtje gezet.

Waarom water niet voldoende is als huidreiniging

Vaak wordt er gedacht dat water voldoende werkt om de huid te reinigen. Helaas is dit niet het geval. Naast huidverontreiniging door externe factoren zoals het weer, make-up of ander vuil, maakt de huid zelf ook afvalstoffen aan. Deze afvalstoffen, denk hierbij aan zweet en talg, kunnen de huid afsluiten. Water alleen kan deze stoffen niet afspoelen.

Een ander belangrijk punt omtrent water is de hoge pH-waarde, dit is een ander woord voor zuurgraad. De pH-waarden liggen tussen 0 en 14. De waarde 0 is extreem zuur, 14 is zeer basisch. Het water in Nederland heeft een pH-waarde van 8, terwijl de ideale pH-waarde van de huid ligt op 4,7. Dit betekent dat de huid veel zuurder is. Een hoge pH-waarde kan gelinkt worden aan eczeem, acne, een droge huid en tevens is de huid minder beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Wanneer de huid in aanraking komt met water duurt het tussen de 4 tot 6 uur totdat het weer volledig is hersteld. De huid kan zich sneller herstellen wanneer het wordt blootgesteld aan een lage pH-waarde. De pH-waarde van huidreinigers ligt vaak tussen de 5 en 6, dit hangt af van de ingrediënten die gebruikt worden.

Huidreiniging als aanvulling op behandelingen

Bij veel behandelingen geven wij het advies om thuis aan de slag te gaan met het zorgvuldig reinigen van de huid. Dit doen wij omdat er geen huidverbetering kan plaatsvinden zonder een goede basis. De huid moet in balans zijn. Wanneer de huid uit balans is, functioneert de huid barrière niet optimaal, waardoor bijvoorbeeld onzuiverheden maar ook droogte kan ontstaan. Tevens kan een verstoorde huidbarrière een reden zijn de behandeling uit te stellen, ter voorkoming dat de huid verkeerd reageert. Het advies wordt afgesteld op basis van jouw huidconditie. Bij de mannenhuid vinden wij het belangrijk rekening te houden met de scheertechnieken, frequentie van het scheren en hoe de huid hierop reageert. Een geïrriteerde huid heeft een andere behoefte dan een huid die geen reactie geeft. Een goede huidreiniging bevordert en onderhoudt het resultaat van de behandeling.

Hoe kiest u een huidreiniging die bij u past

Er zijn verschillende soorten reinigers waaruit gekozen kan worden, zoals bijvoorbeeld een crème, milk, foam of gel. Iedere substantie heeft zijn eigen eigenschappen. Zo is een crème of milk goed voor de droge huid en een gel of foam geschikt voor een vette huid. Kies een reiniger die past bij jouw voorkeur en huidconditie. Laat u hierbij adviseren door een huidtherapeut om te bespreken welke producten geschikt zijn voor uw huid!

Huidreiniging tips

• Een oogmake-up remover is op oliebasis. Dit volstaat niet als huidreiniging en is zeker niet geschikt voor ieder huidtype. Gebruik een oogmake-up remover daarom alleen voor het verwijderen van oogmake-up.
• Dep na het gebruik van de reiniging uw gezicht droog. Wrijf niet over de huid, omdat dit irritatie kan geven.
• Reinig uw gezicht maximaal 2x op een dag (ochtend en avond). Overmatig reinigen heeft het tegenovergestelde effect en tast de barrière functie van de huid aan.
• Reinig uw gezicht met schone handen. Zo voorkomt u verspreiding van bacteriën.
• Indien u dagelijks scheert, is het verstandig te reinigen voor de scheerbeurt. De verweking van de haren maakt het scheren makkelijker.

Onze huidreinigers

Wilt u direct aan de slag en bent u benieuwd welke reinigers wij gebruiken? Onderstaand overzicht helpt u op weg met het kiezen van de juiste reiniging. Bij vragen kunt u een gratis consult aanvragen bij één van onze huidtherapeuten! Via onze webshop zijn deze producten verkrijgbaar. Bij onze huidkliniek in Amsterdam-Noord en Purmerend zijn deze producten bij de balie verkrijgbaar.

 

DermaQuest Essential Daily Cleanser

Geschikt voor: Ieder huidtype
Gebruik: In de ochtend en avond.
Ingrediënten: Ananas en papaya extract
Werking: Licht exfoliërend (verwijdert dode huidcellen van de opperhuid). Reinigt de huid op een milde wijze.

DermaQuest DermaClear BHA Cleanser

Geschikt voor: Ontstoken Acne
Gebruik: Maximaal 1 keer per dag (of om de dag) met voorkeur in de avond. Overdag kan er gebruik gemaakt worden van de Essential Daily Cleanser.
Ingrediënten: Salicylzuur 2% en citroenzuur
Werking: Een intensieve huidreiniging welke talgblokkades oplost.

DermaQuest DermaClear Cleanser

Geschikt voor: Alle vormen van acne
Gebruik: In de ochtend en avond
Ingrediënten: 3% amandelzuur, tea tree olie en 1% retinol
Werking: Antibacterieel, genezend en kalmerend.

DermaQuest Peptide Glyco Cleanser

Geschikt voor: Anti-aging, acne, doffe huid
Gebruik: Maximaal 1 keer per dag met voorkeur in de avond. Overdag kan er gebruik gemaakt worden van de Essential Daily Cleanser.
Ingrediënten: 15% glycolzuur
Werking: Exfoliërend, reinigend en ontstekingsremmend.

DermaQuest C-infusion Cleanser

Geschikt voor: Ieder huidtype
Gebruik: In de ochtend en avond
Ingrediënten: 5% vitamine C en vitamine B5
Werking: Zuiverend, teint verhelderend en vertraagt de vrije radicalen.
Niet te gebruiken bij een allergie voor citrus.

Tebiskin Gly Clean

Geschikt voor: Acne, hyperpigmentatie en anti-aging
Gebruik: In de ochtend en avond
Ingrediënten: 4% glycolzuur en 2% melkzuur
Werking: Mild exfoliërend.

Tebiskin Sooth Clean

Geschikt voor: Een gevoelige en/of behandelde huid
Gebruik: In de ochtend en avond
Ingrediënten: Methyl Sulfonyl Methane (msm)
Werking: Kalmerend en reinigt op een zachte manier.

1 Response