0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Tips tegen ingegroeide haren bij de bikinilijn

Mediderma > Nieuws > Tips tegen ingegroeide haren bij de bikinilijn
ingegroeide haren bikinilijn

7 tips tegen ingegroeide haren bij de bikinilijn

Roodheid, irritatie en pukkeltjes… dit zijn vervelende huidreacties die kunnen ontstaan na het ontharen van de bikinilijn. Een grote boosdoener hierbij is het ingroeien van de haren. Dit kan cosmetisch erg storend zijn
en soms ook pijnlijk door de ontstekingen. De ene vrouw kan er meer last van hebben dan de ander. Schaamte voor de ontsierende ontstekingen speelt hierbij vrijwel altijd een rol. Op een mooie zomerdag wanneer je een
bikini aan kan, heb je last van ontsierende ontstekingen waarvoor je je schaamt. . Is dit voor jou een herkenbaar probleem?

  • Door huidtherapeut Dewi Van Rinsum Dewi blog

1. Scheer de haren niet te glad waardoor ze te kort worden. Wanneer je de bikinilijn glad scheert zijn de haren zo kort geschoren dat ze niet meer boven het huidniveau uitkomen. Dit kan als gevolg hebben dat ze verder groeien onder de huid en dus gaan ingroeien. Om de haren niet te kort te scheren kan het helpen om met de haargroeirichting mee te scheren in plaats van tegen de haargroeirichting in. Het waxen van de haren kan daarom ook beter vermeden worden omdat dan de haar ook van onder het huidniveau terug groeit.

2. Scheer de bikinilijn niet wanneer de huid droog is. Water verzacht de haren waardoor het scheren gemakkelijker gaat. Begin dus niet gelijk met scheren als je net onder de douche staat maar doe dit bijvoorbeeld pas aan het einde zodat de haren wat verweekt zijn. Ook het verzachten van de huid is hierbij belangrijk. Het gebruik van een olie tijdens het scheren kan er voor zorgen dat het scheermes minder hard over de huid schraapt en beschadigt.

3. Gebruik een scrub zodat de dode huidcellen worden verwijderd. Op deze manier worden de poriën niet geblokkeerd en kunnen de haren goed uit de huid komen. Belangrijk hierbij is om een milde scrub te gebruiken die de huid niet beschadigt omdat de bikinilijn een kwetsbaar gebied kan zijn. Elke dag scrubben is niet nodig maar één of twee keer per week is voldoende. Een geschikt product hiervoor is de Algae Polishing Scrub van Dermaquest. Deze scrub is geschikt voor de kwetsbare en gevoelige huid door de zachte jojoba bolletjes die op milde wijze de dode huidcellen verwijderen.

4. Wanneer de haar ingroeit kan dit een ontstekingsreactie veroorzaken met een puistje als gevolg. Er zijn producten die deze ontstekingsreactie kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld de DermaClear Pads van Dermaquest. Deze bevatten onder andere salicylzuur en tea tree olie die beide ontstekingsremmend werken. Daarbij vermindert salicylzuur de dode huidcellen, vuil en talg die de poriën kunnen verstoppen.

5. Gebruik een schoon en scherp mesje met het liefst één scheerblad. Hoe meer mesjes, hoe vaker het haartje wordt geschoren en dus te kort kan worden. Als het mesje bot is, kan de haar ongelijk afgeschoren worden waardoor de kans op ingroeien wordt vergroot. Een vuil scheermes kan bacteriën achter laten die weer een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Vervang dus regelmatig je scheermes.

6. Draag na het scheren niet te strakke kleding en ondergoed. Dit kan schuren en irritatie veroorzaken.

7. Indien je toch last heb van ingegroeide haren knijp de puistjes dan niet zelf uit. Dit kan de huid onnodig beschadigen en zelfs littekens achter laten. Maak een afspraak met de huidtherapeut voor een dieptereiniging van de bikinilijn. Op vakkundige wijze worden de puistjes door de huidtherapeut voorzichtig aangeprikt en leeggedrukt. Gebruik alleen geschikte producten zoals eerder beschreven en geef de huid de tijd om te herstellen.

Ontstoken haarzakje door ingegroeide haar

Laserontharing verhelpt ingegroeide haren altijd!

Het toepassen van deze 7 tips kan dus helpen om die vervelende bultjes en irritatie door ingegroeide haren te voorkomen. Indien ook dit niet helpt kan er overwogen worden om de haren permanent te verwijderen door middel van laserontharing. Met deze behandeling zal er weinig tot geen haargroei meer zijn en dus ook geen ingegroeide haren. Wij hebben de ervaring dat de huid meestal al na 1 á 3 laserbehandelingen al grotendeels kalmeert, daarna vinden nog extra behandelingen plaats om de haargroei verder te verminderen. 
De huidtherapeuten van MediDerma behandelen met de Thunder MT laser, dit is aantoonbaar de meest effectieve en nauwkeurige laser.
Wil je weten wat de huidtherapeut voor jou kan betekenen? Boek dan een vrijblijvend consult om de mogelijkheden te bespreken.

korting juli laseren blog ingroeide haren

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.