0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Overmatig Zweten van de Oksels: de meest effectieve oplossing

Mediderma > Nieuws > Overmatig Zweten van de Oksels: de meest effectieve oplossing
overmatig-zweten

Als je overmatig zweet in de oksels (hyperhidrosis) heb je wellicht al eens gehoord dat botulinetoxine de oplossing kan zijn. Misschien heb je er zelfs al ervaring mee. In deze blog vertellen we je over de botulinetoxine techniek maar óók waarom zoveel mensen overstappen naar de permanente oplossing: miraDry.

Zo werkt botulinetoxine tegen overmatig zweten

Botulinetoxine werkt goed als behandeling bij overmatig zweten omdat het de signaaloverdracht van zenuwvezels naar de spieren onderbreekt. De zenuwuiteinden worden hierdoor geblokkeerd met als resultaat dat de zweetklieren geen of veel minder zweet meer kunnen produceren. Als je alle deodoranten al uitgetest hebt en niets voldoende werkt, is botulinetoxine een mooie oplossing.

De tijdelijke oplossing: behandeling met botulinetoxine

De behandeling is kort; middels kleine injecties wordt de botulinetoxine in de oksels geïnjecteerd. Dit kan een kleine beetje gevoelig of pijnlijk zijn, maar een verdoving is niet nodig. Binnen een week zal je merken aanzienlijk minder te zweten onder de oksels. Helaas is het effect tijdelijk; vaak zie je na 4 weken al vermindering van het effect en is de botulinetoxine na 4-8 maanden uitgewerkt. Een nieuwe afspraak is steeds opnieuw noodzakelijk.

De definitieve oplossing: behandeling met de miraDry

Sinds 2011 is behandeling met de miraDry mogelijk. Het is een behandeling waarbij de zweetklieren middels elektromagnetische straling worden verwarmd waarna het lichaam deze opruimt. Bij deze behandeling heb je wel een hersteltijd waarbij je 2 dagen je armen niet zwaar mag belasten. Maar dan heb je wel in tegenstelling tot de botulinetoxine behandeling een blijvend resultaat. Bij 92% van de cliënten die bij MediDerma worden behandeld volstaat zelfs slechts één behandeling.

Behandeling met de miraDry

Het is een behandeling zonder chirurgie. De behandeling is pijnloos omdat je vooraf door een dermatoloog of huisarts wordt verdoofd. De okselhuid wordt vacuüm gezogen waardoor de warmte alleen oppervlakkig wordt afgegeven aan de zweetklieren en haarzakjes. De eerste 24 uur kunnen de oksels behoorlijk gevoelig zijn. Het resultaat is direct volledig merkbaar. Bovendien, naast dat je volledig droge oksels hebt of tenminste of dat de hoeveelheid zweet genormaliseerd is, heb je ook geen last meer van nare geurtjes onder de oksels én is er permanente haarvermindering opgetreden in de oksels. Mooi meegenomen dus! Meer informatie over de behandeling vind je in het onderstaande filmpje.

De voor- en nadelen van botulinetoxine en een miraDry behandeling op een rij

Wanneer kies je nu voor behandeling met botulinetoxine en wanneer voor de miraDry behandeling. We hebben de voor-en nadelen nog eens voor je op een rijtje gezet:

Botulinetoxine

Voordelen t.o.v. miraDry

 • Korte behandeling (30 minuten)
 • Geen hersteltijd

Nadelen t.o.v. miraDry 

 • Na een week resultaat
 • Tijdelijk resultaat, behandeling moet steeds weer opnieuw worden herhaald
 • Om blijvend van het overmatig zweten af te zijn, wordt dit met de tijd erg kostbaar

miraDry

Voordelen t.o.v. botulinetoxine 

 • In slechts 1 behandeling (in 92% van de gevallen) voorgoed van je klacht af
 • Direct geen last meer van overmatig zweten
 • Geurklachten verdwijnen permanent
 • Een deel van het okselhaar verdwijnt permanent

Nadelen t.o.v. botulinetoxine 

 • De eerste 24 uur na de behandeling zijn oncomfortabel. (De meeste zwelling is na 1 week weggetrokken)
 • De behandeling duurt gemiddeld 2,5 uur
 • Het risico op complicaties zoals ontstekingen is zeer klein maar nooit 100% uit te sluiten
 • Prijzige behandeling (maar uiteindelijk kostenbesparend)

Een miraDry behandeling is geen behandeling die je ‘even’ doet. Maar omdat het resultaat blijvend is en de investering eenmalig is dit vaak de 1e keuze behandeling. Het is niet goedkoop maar wél een eenmalige investering die uiteindelijk kostenbesparend is.

Bij MediDerma wordt zowel de botuline toxine behandeling alswel de miraDry behandeling aangeboden, echter kiest 95% van de cliënten tegenwoordig voor de definitieve oplossing miraDry. 

Overmatig zweten is iets dat je leven bepaalt. Je durft niet te bewegen, de armen niet op te tillen, etc. Voorgoed van deze klacht af zijn geeft je weer kwaliteit van leven terug. Ben je geïnteresseerd in een behandeling met botulinetoxine of de miraDry? Meer informatie vind je op onze website of maak direct een afspraak voor een (gratis) consult met één van onze huidtherapeuten. De huidtherapeut kan jouw klacht beoordelen, en een inschatting maken van het te behalen resultaat.

Succes met je keuze!

overmatig-zweten