0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Overmatig tepelhaar: een veel voorkomend probleem én er is een permanente oplossing

Mediderma > Nieuws > Overmatig tepelhaar: een veel voorkomend probleem én er is een permanente oplossing
overmatig tepelhaar mediderma

Tepelhaar: en dan met name veel tepelhaar. Het is een veelvoorkomend probleem wat erg veel invloed kan hebben op het dagelijks leven. Men spreekt van overbeharing wanneer er te veel en/of te dikke haren groeien op plekken waar normaal gesproken geen of slechts dunne haren groeien. Vooral op plekken zoals rondom de tepels kan overmatige haargroei als zeer storend worden ervaren. Maar wat is de oorzaak van overmatig tepelhaar en wat kan eraan gedaan worden? In deze blog vertellen we je over de oorzaak én wat je er aan kunt doen.

Oorzaken overmatig tepelhaar

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose is er overmatige haargroei op plaatsen waar er van nature al enige haargroei is. Hierbij kunnen er fijne haren ontstaan in het gezicht zoals bij de slapen en de wenkbrauwen. De haren op de armen kunnen toenemen en langer worden en vaak zijn de benen en romp ook sterker behaard. Hypertrichose ontstaat in de puberteit en komt voor bij zowel vrouwen als mannen. We spreken van hirsutisme wanneer een vrouw haargroei heeft op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Op plekken zoals de tepels, bovenlip, wangen, kin, hals, borst, rug, buik en liesstreek verschijnt er in plaats van donshaar veel en donker haar. Hypertrichose en hirsutisme komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden. Daarnaast is de mate van beharing vaak sterk gelinkt aan afkomst. Noord-Europese vrouwen met een lichte huid hebben meestal weinig opvallende lichaamsbeharing. Daarentegen hebben vrouwen afkomstig uit het Middellandse zeegebied sterkere en opvallendere beharing.

overmatig tepelhaar mediderma

Wat kun je zelf doen aan overmatig tepelhaar?

Uiteraard kun je de tepelharen zelf verwijderen of dit laten doen door deze bijvoorbeeld te (laten) epileren, waxen of harsen. Echter, een nadeel van deze methodes is dat het geen blijvend resultaat geeft en je dit altijd zou moeten bijhouden. MediDerma biedt verschillende behandelmethodes aan voor het effectief verwijderen van ongewenste haargroei.

 

Overmatig tepelhaar behandelen bij MediDerma

Lasertherapie

Bij ontharing middels lasertherapie wordt de huid blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Deze golflengte richt zich op het pigment van de haar in het haarzakje. Het licht wordt hier omgezet in warmte, waardoor het haarzakje beschadigt en uiteindelijk vernietigt. Het voordeel van lasertherapie is dat er bij iedere lichtflits meerdere haren tegelijk worden geraakt. Hierdoor is de behandeling sneller dan elektrische epilatie, waarbij de haren één voor één worden behandeld. Echter, deze methode is alleen geschikt wanneer de haren voldoende pigment bevatten en dik genoeg zijn. Wij werken met de Thunder MT, de beste methode op de markt voor laserontharing.    

Elektrische epilatie

Bij elektrische epilatie werkt de huidtherapeut met behulp van een minuscuul naaldje. Dit naaldje wordt in het haarzakje geplaatst en geeft hier vervolgens enkele seconden stroom af. Door de stroom ontstaat er warmteontwikkeling, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. De haren worden één voor één behandeld. In eerste instantie zullen er dunnere en zwakkere haren terugkomen die opnieuw behandeld moeten worden. Door telkens de behandeling te herhalen kan het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en zal uiteindelijk vernietigd worden. Elektrische epilatie is ook geschikt voor grijze, witte, blonde en rode haren die niet met lasertherapie verwijderd kunnen worden en dunne haren die niet goed reageren op laserbehandelingen.  

Verwijzing en vergoeding van tepelhaar verwijdering

Helaas kun je enkel in het geval van overbeharing in het gelaat in aanmerking komen voor een vergoeding.

 

We helpen je graag

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden. Voel je schaamte? Weet dan dat we deze behandeling zeer regelmatig uitvoeren.

We starten altijd eerst met een gratis consult. Wil je daarna gelijk behandeld worden, geef dit dan aan bij het maken van de afspraak. Een afspraak voor een consult kun je digitaal inplannen of telefonisch maken. We helpen je graag!