0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Overbeharing: Dit kun je er aan doen

Mediderma > Nieuws > Overbeharing: Dit kun je er aan doen
Overbeharing

Als huidtherapeut bij MediDerma heb ik door de jaren heen gezien hoe overbeharing niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele last kan zijn. Overbeharing kan voorkomen op verschillende delen van het lichaam, en kan soms van grote impact zijn. In deze blog ga ik dieper in op de oorzaken van overbeharing, en leg ik uit wat de meest effectieve behandelingen zijn.

– Door huidtherapeut Kelly Gorthorst

Kelly PNG

 

 

 

Oorzaken van overbeharing

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben, variërend van genetische aanleg tot hormonale schommelingen. We onderscheiden dit in 2 soorten:

  1. Hypertrichose

Hypertrichose is een fenomeen waarbij de haargroei sterker is dan normaal bij vrouwen van dezelfde leeftijd en etniciteit. Dit kan zich uiten in fijne haartjes in het gezicht, zoals bij de slapen en wenkbrauwen, en een toename in lengte en aantal haren op de armen, onderbenen en romp. Er zijn diverse vormen van hypertrichose met verschillende oorzaken.

  1. Hirsutisme

Bij vrouwen kan hirsutisme optreden, waarbij stugge haargroei plaatsvindt op plekken die doorgaans bij mannen voorkomen. Dit uit zich op de bovenlip, wangen, kin, hals, rond de tepels, op de borst, rug en buik. Dit zijn de plekken waar vrouwen normaal gesproken slechts donshaar hebben. Een veelvoorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Hoewel dit meestal een onschuldige vorm van hirsutisme is, hebben sommige vrouwen met deze aandoening een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

Cosmetisch storende beharing

Soms heb je geen last van overbeharing, maar ervaar je jouw haargroei wel als storend. Bij vrouwen zijn de bikinilijn, oksels en benen populaire behandeldomeinen, terwijl mannen steeds vaker kiezen voor het permanent ontharen van de borst, rug en/of biceps. In westerse samenlevingen wordt normale beharing vaak als ongewenst beschouwd en wordt vaak in eerste instantie verwijderd met traditionele methoden zoals scheren en harsen. Permanente ontharing komt vaak pas in beeld wanneer deze traditionele technieken als nadelig worden ervaren, bijvoorbeeld vanwege de tijdsinvestering en huidirritatie.

Overbeharing

Onze expertise en behandelingen

Onze gediplomeerde huidtherapeuten zijn experts op het gebied van overbeharing. We hebben geïnvesteerd in kwalitatief hoogwaardige apparatuur en kunnen aantoonbaar de beste resultaten leveren. Onze behandelingen zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en omvatten:

Laserontharing met de Thunder MT:

De Thunder MT ontharingslaser biedt buitengewone voordelen die we graag belichten:

  • Sneller: Als de krachtigste beschikbare laser, maakt Thunder MT behandelingen snel. Een grote zone zoals de rug duurt slechts 15 minuten, in vergelijking met 1,5 uur met normale lasers.
  • Nauwkeuriger: Met een vierkante spotsize voorkomt Thunder MT over- of onderbehandeling. De unieke techniek zorgt voor een gelijkmatige behandeling, wat essentieel is voor effectieve ontharing.
  • Minder behandelingen: Dankzij de nieuwe technologie en deskundig personeel zijn er gemiddeld minder behandelingen nodig, wat uiteindelijk kostenefficiënt is.
  • Ook voor ‘moeilijke’ haren: Met twee golflengtes kan Thunder MT zowel op pigment als op het aanvoerende bloedvaatje laseren, aangepast aan elk huidtype.
  • Minder gevoelig: Geïntegreerde luchtkoeling maakt de behandeling comfortabeler door de bovenste huidlaag te koelen.
  • Ook voor de diep-donkere huid: Thunder MT is veilig en effectief voor de donkere huid, lasert zowel op pigment als op het aanvoerende bloedvaatje.

 

Elektrische epilatie:

Heb je in het gezicht blonde, grijze of rode (stugge) haartjes? Dan kunnen we deze behandelen middels elektrische epilatie. Hierbij worden haartjes individueel behandeld met behulp van een dun naaldje en elektrische stroom. Het kost meer tijd dan een behandeling met de laser, maar is wel effectief.

 

Daarom geen IPL

Wij kiezen exclusief voor laserontharing, omdat het aanzienlijk effectiever is dan IPL. Terwijl IPL in eerste instantie lijkt te werken, is de kans op terugkeer van haren groot. De laser heeft een specifieke, krachtige lichtbundel voor ontharen, wat resulteert in minder benodigde behandelingen.

 

Hoe wij jou kunnen helpen

Onze huidtherapeuten staan klaar om jouw overbeharing aan te pakken. Tijdens een gratis consult bespreken we jouw situatie en geven we je advies. Je kunt bij ons een gratis consult inplannen via deze link. Voor vragen zijn we bereikbaar via ons algemene telefoonnummer (0299-436734) of per e-mail op receptie@mediderma.nl.