0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Oktober…Borstkankermaand

Mediderma > Nieuws > Oktober…Borstkankermaand
Blog borstkankermaand

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 de diagnose borstkanker. Toen ik met de opleiding huidtherapie startte in 2004 was dit al 1 op de 9. Ik weet nog dat ik dacht; Ik, of één van mijn vriendinnen zullen misschien wel deze diagnose krijgen later…..

En jawel, anderhalf jaar geleden trof dit een vriendin van mij. Borstkanker…chemo… operatie… borstreconstructie… complicaties… bestraling. Angst… onzekerheid…verdriet…schaamte……

Nieuwe ontwikkelingen blijven gelukkig doorgaan, de laatste jaren zien we bijvoorbeeld minder “dikke” armen omdat niet meer alle lymfklieren uit de oksel worden verwijderd. Door alleen de schildwachtklier te verwijderen en op tumorcellen te onderzoeken is de volledige okselklierbehandeling vaak niet nodig. Echter geven operatie en bestraling wel weefselschade wat kan lijden tot pijn en bewegingsbeperking…. En dan heb je nog de emotionele stress wat het met zich meebrengt. Het zelfvertrouwen in je eigen lichaam dat afgenomen wordt…..

Hoe is de nazorg borstkanker eigenlijk? Je bent door “de hele molen” heen en dan….?

Als huid- en oedeemtherapeut ben ik heel dankbaar om (ex)borstkankerpatiënten te begeleiden. Het begint met een luisterend oor en dan samen kijken naar wat mogelijk is om klachten te verminderen en met zelfvertrouwen weer verder te kunnen.

Bij MediDerma bieden wij een breed scala aan behandelmogelijkheden, waaronder:

Blog borstkankermaand

In 2017 heb ik een post-HBO cursus gevolgd om mij verder te specialiseren in de problematiek bij borstkanker patiënten. Als gevolg van operatie en/of bestraling kunnen, door beschadigingen van de fascia (bindweefsel), littekens, verklevingen, onderhuids vocht en/of verhardingen, pijn en bewegingsbeperking ontstaan. Door middel van fasciatherapie behandel ik deze klachten.

Tevens kan LED-therapie veel doen vooraf gaande aan de operatie en/of na postoperatieve complicaties; het vermindert ontstekingsreacties, stimuleert het helingsproces en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Borstkankermaand

Heeft u of kent u iemand met borstkanker? Net gediagnostiseerd of al jaren geleden? Maak een afspraak met mij en kan ik kijken wat ik voor u kan betekenen. Tijdens de borstkankermaand ontvangt u tijdens het consult een fijne handcrème van het merk La Roche Posay!

 

Met een lieve groet,

Maartje Krijgsman