0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Microneedling behandeling

Mediderma > Nieuws > Microneedling behandeling
Microneedling behandeling

Het klinkt misschien gek, je krijgt talloze kleine prikjes in de huid, met als doel de huid te verbeteren. Je zou wellicht denken dat al die microwondjes niet veel goeds kunnen veroorzaken. Toch is niets minder waar, de microneedling behandeling is aantoonbaar een veilige én effectieve manier om je huid van binnen- en buitenuit te verbeteren. De microgaatjes die je maakt zijn het geheim en we zullen je vertellen waarom…

Wat doet microneedling?

Met microneedling worden er met kleine, dunne naaldjes talloze microgaatjes gemaakt in de huid. Deze niet zichtbare gaatjes sluiten binnen 15-30 minuten. De huid krijgt hierdoor prikkels en gaat op de ‘herstelstand’. Hierdoor wordt de doorbloeding, aanmaak van collageen en elastine enorm bevorderd én wordt de huid gestimuleerd zich te vernieuwen. Dit zorgt niet alleen voor een verbetering van de huidstructuur maar de huid wordt ook dikker, steviger en geeft een frissere uitstraling. 

Wanneer is een microneedling behandeling geschikt?

Microneedling is voor talloze doeleinden enorm effectief, denk aan:

 • Huidveroudering (verslapte huid, fijne lijntjes, rimpels, grove poriën, ouderdomsvlekken, roodheid, couperose)
 • Zonbeschadigde huid (roodheid, couperose, zonnevlekken)
 • Rokershuid(grove poriën, teint, rimpels, couperose)
 • Littekens(chirurgische littekens, acne littekens, striae, littekens door brandwonden, verdikte littekens,)
 • Pigmentprobleem(overmatige pigmentvorming na genezen wondje, pigmentloze huidzone, zonnevlekken)
 • Acne in herstelfase (pigmentvlekjes, littekenputjes, littekenstrengen, onzuivere huid, algehele roodheid)
 • Rode huidskleur (couperose, rosacea)

Doet een microneedling behandeling pijn?

De microneedling behandeling voelt onprettig aan en is soms zelfs een beetje pijnlijk. Maar over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen zonder pijnstilling. De microneedling behandeling duurt slechts een minuut of 10. Hierna wordt direct een verzachtend masker op de huid gelegd. Het is wetenschappelijk bewezen dat de hersteltijd met deze nabehandeling 0.5 tot 1 dag wordt verkort. Dit masker bevat o.a. hyaluronzuur, deze werkstof hydrateert de diepere huidlaag zeer goed. Mocht je het willen, brengen we een camouflerende crème aan op de huid, daarna is het bijna niet te zien dat je een behandeling hebt gehad. Inclusief de vóór- en nabehandeling duurt een full-face behandeling 30 minuten.

Is microneedling geschikt voor de gevoelige huid?

Microneedling is uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Sterker nog, omdat de huid dikker wordt, verbetert de huidbarrière en wordt de weerbaarheid verhoogd. Na microneedling reageert de huid met tijdelijke roodheid. Echter, neemt dit sneller af door na afloop van de behandeling (alleen full face) een speciaal masker op de huid aan te brengen.

Is microneedling geschikt voor de donkere huid?

Microneedling is een veilige behandeling voor de donkere huid. Met sommige peelings of lasers is het risico op pigmentvorming (post inflammatoire hyperpigmentatie) bij de donkere huid groter. Dit is niet het geval met microneedling. Dit maakt de behandeling zeer geschikt voor de donkere huid.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandeling?

Afhankelijk van de indicatie kan een microneedling behandeling om de 2 à 8 weken uitgevoerd worden. Eén van de hoofddoelen bij een acnebehandeling is bijvoorbeeld celvernieuwing. We zien dan betere resultaten als er niet al te lange tijd tussen de behandeling zit. Meestal dus tussen de 2 en 4 weken. Doe je daarentegen een behandeling gefocust op anti-aging dan zit er al snel 6 tot 8 weken tijd tussen de behandelingen omdat hierbij de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd, en dit aanmaakproces duurt langer dan 4 weken. De huidtherapeut kan jouw huid en huidwens beoordelen en adviseren over de ideale tijdsperiode tussen jouw behandelingen.

Kan een microneedling en botulinetoxine/fillers behandeling worden gecombineerd?

Regelmatig zien we dat iemand die de huidverjongende microneedling behandeling wil ondergaan ook al eens met botulinetoxine en/of fillers is behandeld. Een combinatie van beide behandelingen is mogelijk. Heb je een botulinetoxine en/of filler behandeling gehad? Na minimaal 2 weken mag er weer een microneedling behandeling worden gedaan.

Waarom microneedling in combinatie met peeling?

Microneedling kan goed gecombineerd worden met een peeling. Hierdoor kunnen de actieve werkstoffen van de peeling in de diepere huidlagen komen waardoor het nog beter zijn werking kan doen. En dat komt het behandelresultaat ten goede! Een combinatiebehandeling is niet geschikt voor elke huid en dit kan ook niet met elke peeling worden uitgevoerd. De huidtherapeut kan je hierin adviseren.

Wat is de hersteltijd?

Na een microneedling behandeling kan er een gevoel van zonverbranding ontstaan. Dit kan een paar uur tot maximaal 2 dagen aanhouden. Dit kan gepaard gaan met roodheid en lichte zwelling. In sommige gevallen kan de huid na ongeveer 3 dagen licht gaan schilferen. Na 4-5 dagen is de huid volledig hersteld. Houd er rekening mee dat je dan nog niet het resultaat van de behandeling kunt zien.

Wanneer resultaat?

Het resultaat na een microneedling behandeling is niet direct zichtbaar. Het aanmaken van collageen, elastine en het vernieuwen van de huid heeft tijd nodig en gaat geleidelijk. Het aanmaken van collageen en elastine kan 6 tot 8 weken duren en het uiteindelijke eindresultaat is pas bereikt na gemiddeld 6 maanden. Het is daarom raadzaam om goede foto’s van je huid te (laten) maken. Omdat de verbetering geleidelijk aan gaat, zie je het verschil niet altijd goed. Bij MediDerma maken we gedetailleerde foto’s met de OBSERV huidscan, waardoor de behandelresultaten nauwkeurig kunnen worden vergeleken.

Wat zijn de resultaten?

Afhankelijk van de indicatie kan de huid na microneedling verstevigen. Fijne lijntjes vervagen en rimpels worden minder diep. De lederhuid wordt dikker waardoor eventuele kleine zichtbare verwijde vaatjes minder zichtbaar worden. Acnelittekens worden vlakker en grove poriën worden minder opvallend. Deze techniek heeft een positief effect op verdikte littekens en roodkleurige striae. Het collageen wordt in de juiste positie herschikt waardoor littekens gladder, egaler en dus minder storend zijn.

Wanneer niet?

Een microneedling behandeling is tijdelijk af te raden bij:

 • Zwangerschap of als je borstvoeding geeft
 • Inname van isotretinoïne, korter dan 6-10 maanden geleden (roaccutane, accutane, isotane)
 • Het gebruik van bloedverdunners, korter dan 1-3 dagen geleden (hier vallen ook aspirines onder en NSAID’s: ibuprofen, diclofinac, etc.)
 • Plastische chirurgie in het behandelgebied, korter dan 4-6 maanden geleden
 • Tijdelijke fillers, geplaatst korter dan 2 weken geleden
 • Met permanente fillers in behandelgebied mogen we niet behandelen
 • Peeling uitgevoerd korter dan 2-4 weken geleden
 • Actieve herpes simplex (koortslip) in het te behandelen gebied
 • Bestraling in het te behandelen gebied
 • Actieve infecties

Interesse in een microneedling behandeling?

Wil je graag weten of een microneedling behandeling voor jou geschikt is? Meer informatie vind je op onze website of maak via deze link een afspraak voor een (gratis) consult met één van onze huidtherapeuten. De huidtherapeut kan jouw wens beoordelen en een inschatting maken van het te behalen resultaat.

Microneedling behandeling

Tarieven Dermapen 4 (microneedling)

Richtprijs per behandeling

 

Dermapen 4 Prijs
Consult met huidtherapeut Gratis
Klein oppervlak (één litteken) €80,75
Middelgroot oppervlak (meerdere littekens) €106,75
Groot oppervlak (buik, borst of decolleté) €182,75
Gedeeltelijk gelaat (kaaklijn, bovenlip of wangen) €106,75
Volledige gelaat (incl. voorbehandeling: serum Hyla active & Hyla active masker) €174,75
Volledige gelaat & hals (incl. voorbehandeling: serum Hyla active & Hyla active mask) €200,50