0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Maskne: Do’s & Don’ts

Mediderma > Nieuws > Maskne: Do’s & Don’ts
oranje maskne

Vanwege het Corona-virus draagt u regelmatig een mondkapje. Hierdoor kunnen huidproblemen ontstaan. In deze blog legt huidtherapeut Kelly uit wat u hieraan kunt doen.

 

Wat is ‘maskne’?

Door het dragen van een mondkapje worden huidproblemen, zoals acne, vaker gezien. Zo is de term maskne een samenstelling van ‘masker’ en ‘acne’ en wordt deze gelinkt aan de acnevorm ‘acne mechanica’. Acne mechanica ontstaat door wrijving. De redenen waarom u maskne kunt krijgen, is omdat het mondkapje meer wrijving en broeiing veroorzaakt. Uiteindelijk kunnen hierdoor op de huid pukkeltjes, huidirritaties of verergering van de acne ontstaan onder het mondkapje.

Zo kunt u maskne aanpakken: 

1. De stof van het mondkapje

Indien u huidproblemen wilt voorkomen, is het raadzaam om een mondkapje te dragen van een ademende en natuurlijke stof zoals katoen, zijde of satijn. Deze stoffen sluiten de huid minder af, waardoor er minder huidproblemen ontstaan. Honderd procent katoen beschermt van deze drie opties het beste tegen het Coronavirus. Mondkapjes gemaakt van synthetische materialen kunnen beter worden vermeden.

2. Het wassen van het mondkapje

Het mondkapje moet elke 3 uur gewisseld worden. Als u geen gebruik maakt van wegwerp mondkapjes, let er dan op dat het herbruikbare mondkapje wasbaar moet zijn op tenminste 60°C.

3. Skincare routine

Het toepassen van een passende skincare routine (zie Figuur 1 en 2 ) is één van de belangrijkste stappen die u kunt ondernemen om maskne tegen te gaan. Het is  van belang dat u de huid dagelijks reinigt en verzorgt met daarvoor bestemde producten. 

oranje maskne

Als u make up draagt, verwijder deze dan eerst voordat u  overgaat naar stap 2. Wilt u meer informatie over het reinigen van de huid? Neem dan een kijkje bij onze blog over huidreiniging

Exfoliëren van de huid is het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen middels huidverzorgingsproducten met fruitzuren (AHA) of salicylzuur (BHA). Het exfoliëren van uw huid heeft als voordeel dat de producten die u hierna op uw huid aanbrengt beter hun werk kunnen doen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar welke soorten exfoliërende producten MediDerma heeft voor maskne? Vraag onze huidtherapeuten voor meer informatie.

Een serum bevat hoog geconcentreerde ingrediënten en heeft een hele aangename werking op de huid. Hiermee kunt u uw huid als het ware een extra boost geven of de huid juist meer kalmeren.  Voor meer informatie over serums, verwijs ik u door naar onze blog ‘Alles over serums

Om de huid optimaal te voeden, te kalmeren, de talgproductie te reguleren en de huidbarrière te beschermen, is het van belang om een dagelijkse dag- en nachtcrème te gebruiken. In onze webshop kunt u alle dagverzorging (met een Sun Protection Factor (SPF)) en nachtverzorging (zonder een SPF) terugvinden.

4. Make-up  

Wilt u Maskne (zoveel mogelijk) tegengaan, maar wilt u toch make-up dragen? Dan is Lycogel een fijn product om te gebruiken. 

Lycogel is te verkrijgen als balm, tint, camouflage en concealer. Lycogel heeft een herstellende werking, is zuurstof doorlatend, antibacterieel en het verstopt de huid niet. Deze verzorgende make up kan zelfs worden aangebracht op een gevoelige en acne huid. 

5. Blijf van uw huid af

Door uw huid aan te raken, verspreidt u vuil en bacteriën van uw handen naar uw gezicht. Hierdoor kunnen huidirritaties en puistjes ontstaan. Krab niet aan plekjes om verergering en verdere verspreiding te voorkomen.

6. Acnetherapie

Tot slot kunt u uiteraard terecht bij onze huidtherapie praktijk. MediDerma biedt verschillende behandelingen aan voor de behandeling van (mask)acne. U krijgt een persoonlijk advies voor de aanpak van uw huidprobleem.

Ook met een milde, beginnende acne kunt u bij ons terecht. Bij milde acne is een andere aanpak nodig dan bij ernstige acne, waarbij in veel gevallen een gezamenlijke aanpak met de huisarts of dermatoloog het gewenste effect geeft. De behandelingen zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en sluiten aan, of is aanvullend op, de behandelrichtlijn van de huisarts (NHG-behandelstandaard acne). Bij MediDerma worden vaak behandelingen gecombineerd, zodat het behandelresultaat wordt versterkt. 

Indien u een aanvullende verzekering heeft met een dekking voor acnetherapie in het gelaat, kunt u deze behandeling vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

 

Vraag een gratis consult (inclusief de OBSERV 520x huidanalyse) bij ons aan!

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen over producten, behandelingen of wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult met huidanalyse.

behandelmogelijkheden blog