0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Veilige laserontharing van de donkere huid

Mediderma > Nieuws > Veilige laserontharing van de donkere huid
laserontharing van de donkere huid

Laser hair removal is tegenwoordig een populaire behandeling. Er zijn veel verschillende ontharingssystemen op de markt, alleen zijn de meesten uitsluitend geschikt voor de lichte huidskleur met gepigmenteerd haar. De Nd:YAG laser is hierop een uitzondering.

Waarom zijn veel lasersystemen niet geschikt voor de donkere huid?

De donkere huid of de zongebruinde huid bevat veel pigment in de bovenste huidlaag waardoor de warmte niet alleen in de haar maar ook in de huid terecht komt. De huid wordt hierdoor te warm, met het risico op huidverbranding, blaarvorming of pigmentverschuiving.

De werking van de meeste ontharingssystemen (flitslamp en laser) is gebaseerd op selectieve warmte-afgifte. Hiermee wordt bedoeld dat de energie van de laserstraal niet in de hele huid wordt opgenomen maar vooral in dit geval in het pigment van de haar en het haarzakje. De energie van de laserstraal wordt omgezet in warmte. Bij een bleke huidskleur met blonde, rode of grijze haren is geen pigment aanwezig, er komt hierdoor vrijwel geen warmte vrij. Dit verklaart waarom ongepigmenteerde haren niet met een laser of flitslamp kan worden behandeld.

Welke laser is wel geschikt voor de donkere huid?

De gangbare lasers werken op het pigment van de haar. Deze zijn niet of minder geschikt voor de donkere huid. Onder de ontharingssystemen zijn ook lasers die de warmte vrijwel niet afgeven aan het pigment maar aan het bloedtoevoerend vaatje naar het haarzakje. Dit zijn de Nd:YAG lasers. Deze lasers zijn dus wél geschikt voor de donkere huid. De Soprano ICE laser werkt op het pigment maar kan door een speciale techniek toch veilig worden toegepast bij cliënten met een donkere huid, maar is vanwege nieuwe ontwikkelingen niet de eerste keuze laser bij laserontharen van de donkere huid.

Nog nooit was laser hair removal van de donkere huid zo effectief

MediDerma behandelt met de Thunder MT laser. Deze laser is een combinatie-laser. Deze machine bevat de Alexandrite-laser (deze laser verwarmt het pigment en is niet geschikt voor de donkere huid) en de Nd:YAG laser (deze is wél geschikt voor de donkere huid). Deze lasers kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.

Voordelen van de Thunder MT tov andere lasers

Bij de donkere huid is er dus meer risico aanwezig op ongewenste opwarming van de huid. Met de Nd:YAG laser wordt dit voorkomen. Er zijn verschillende Nd:YAG lasers op de markt. De Nd:YAG laser van MediDerma is de Thunder MT. Deze laser is aantoonbaar de meest effectieve laser. Wat zijn de voordelen van deze laser? Bij traditionele lasers met een ronde laserstraal zijn er zogenaamde hotspots. MediDerma behandelt met de Thunder MT met een speciale scan-applicatie. Deze laser heeft geen ronde maar een vierkante laserstraal. Het voordeel is dat er geen onnodige hotspots ontstaan. Hierdoor is de Thunder MT minder gevoelig en bovendien minder risico op overbehandeling van de huid. De video illustreert dit.

 

Voordeel laserontharing met een vierkante laserstraal

 

Bovendien heeft de Thunder MT een geïntegreerd koelsysteem. De huid wordt zeer efficiënt gekoeld. De Thunder is de krachtigste laser, hierdoor gaat de behandeling bliksemsnel!

 

Voordelen van de Thunder MT tov de Soprano ICE

MediDerma heeft destijds de Soprano ICE laser in Nederland geïntroduceerd en past deze laatst genoemde behandeling nog steeds toe.  Met deze laser behandelen wij huidtype 1 t/m 4. Bij huidtype 5 en 6 hebben wij de absolute voorkeur voor de Thunder MT. Ook bij huidtype 1 t/m 4 heeft de Thunder onze voorkeur. De Thunder MT is aantoonbaar beter dan ieder ander te vergelijken ontharingssysteem, tijdens de intake geeft de huidtherapeut een objectief advies over de meest effectieve behandeling.

  • Hairremoval dark skinHet laserlicht van de Soprano ICE verwarmt in tegenstelling tot de Nd:YAG van de Thunder MT het pigment in de haar, maar dus ook het pigment in de opperhuid. De opwarming gaat echter heel geleidelijk en de opperhuid wordt hierbij gekoeld waardoor de haarzakjes effectief kunnen worden behandeld zonder de opperhuid teveel met warmte te belasten. Bij de Soprano ICE luistert de instelling en techniek nauw.  Het is zeer belangrijk dat deze behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en goed opgeleide huidtherapeut.  En al helemaal bij de donkere huid! Het risico op onderbehandeling is anders aanwezig, de haren vallen wel uit, maar komen weer terug. Bij MediDerma is erg veel expertise met de behandeling van de donkere huid met de Soprano ICE.
  • Voor lichaamsbehandeling van grote zones, zoals de rug, borst of benen is de krachtige Thunder ongeveer 7 x sneller dan de Soprano ICE.
  • Ondanks dat wij goede  resultaten bereiken met deze Soprano- behandeltechniek, is het resultaat met de Thunder MT duidelijk spectaculairder. Er zijn doorgaans met de Thunder MT minder behandelingen nodig.  Qua gevoeligheid worden beide behandelingen als ‘goed te doen’ beoordeeld. Veel van onze cliënten zijn na een aantal behandelingen Soprano benieuwd naar de Thunder MT, en zijn vervolgens laaiend enthousiast. Omdat we de enige kliniek in Nederland zijn met de Thunder MT laser mét scan-applicatie (dit heeft te maken met de hoge aanschafkosten) komt men van heel Nederland naar MediDerma om deze laserontharing te krijgen. Gelukkig hebben we een Thunder MT laser beschikbaar op 5 minuten reistijd vanaf het Centraal Station in Amsterdam. De Thunder laser bieden wij ook in Purmerend. De Soprano behandeling bieden wij in Amsterdam-Zuidoost, Purmerend en De Goorn.

De laserbehandeling van de donkere huid is onze expertise, daar zijn we trots op!

Interesse in laser hair removal?

Behandeling in het gezicht (dames) wordt vaak vanuit de aanvullende verzekering vergoed door de zorgverzekering. Alle lichaamszones kunnen worden behandeld, MediDerma declareert rechtstreeks bij de zorgverzekering, service van de zaak! We nodigen je graag uit voor een gratis adviesgesprek met één van onze ervaren huidtherapeuten. Het gesprek vindt plaats op afspraak.