0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Injectieplekken bij mensen met diabetes en wetenschappelijk onderzoek

Mediderma > Nieuws > Injectieplekken bij mensen met diabetes en wetenschappelijk onderzoek
Mareille Keuch, hoofdonderzoeker bij MediDerma

Injectieplekken bij diabetes zijn onderhuidse verhardingen. De plekken ontstaan door het regelmatig injecteren van insuline op dezelfde plaats zoals buik of benen. Deze injectieplekken worden ook wel lipohypertrofie genoemd.  Het team van MediDerma heeft in december 2015 toestemming gekregen om een wetenschappelijk onderzoek te doen naar het effect van endermotherapie®  op de injectieplekken. De EADV (beroepsorganisatie voor diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners) heeft op basis van de inhoud van het onderzoek  in maart 2015  aan hoofdonderzoeker Mareille Keuch en Annemieke van der Graaf een Grant uitgereikt. Zie onderstaande video. Het onderzoek loopt nu bijna 2,5 jaar. Welk nieuws kunnen wij u nu tussentijds melden over dit onderzoek?

Een terugblik

Nadat ons onderzoek in december 2015 positief is beoordeeld, zijn wij in maart 2016 gestart met het includeren van de eerste patiënten. Er was sprake van veel enthousiaste deelnemers die graag wilden meedoen en dit ook hebben afgerond. Vanuit het hele land hebben patiënten ons weten te vinden. Helaas bleek deelname niet voor iedereen haalbaar vanwege de reistijd naar onze hoofdvestiging in Purmerend.

Iedere deelnemer moest 10 keer worden behandeld, daarnaast moesten metingen worden verricht. Dit verliep zonder bijzonderheden.

Ondertussen is Huidcentrum MediDerma in februari 2017 verhuisd naar een modern en groter behandelcentrum.  De extra behandelkamers hadden het praktische voordeel dat meer mensen te gelijkertijd aan het onderzoek konden deelnemen.

Door samenwerking met de diabetes verpleegkundigen en internisten van het Waterland Ziekenhuis Purmerend en het Noordwest Ziekenhuis locatie Alkmaar, zijn veel patiënten uit Noord-Holland op de hoogte zijn gebracht van ons onderzoek.

 

Resultaat onderzoek

Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de effecten die wij tot nu toe registeren binnen ons onderzoek.  Helaas kunnen wij daar nog niets over melden. Bij wetenschappelijk onderzoek is het gebruikelijk om pas na afronding van het onderzoek de resultaten bekend te maken.  Na de deelname van de laatste patiënt worden alle gegevens verzameld en wordt het onderzoek geanalyseerd. Een medisch wetenschappelijk artikel zal worden geschreven. Na publicatie van dit artikel in een internationaal tijdschrift gespecialiseerd in Diabetes zorg informeren wij u graag over de uitkomsten van het onderzoek.

Op dit moment hebben 16 patiënten aan het onderzoek deelgenomen. Enkele patiënten zijn aangemeld voor deelname na de zomerperiode. Twee patiënten kunnen zich hier nog voor aanmelden. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bezoekt u onze website www.lipohypertrofie.nl of volgt u ons op twitter @lipohypertrofie!

Vriendelijke groeten,

Mareille Keuch en Annemieke van der Graaf