0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Help, ik heb puistjes!

Mediderma > Nieuws > Help, ik heb puistjes!
Help, ik heb puistjes!

Je wordt wakker en opeens ontdek je nieuwe puistjes in je gezicht. Helemaal niet fijn maar wat moet je ermee? Hierbij 5 tips om de puistjes (ook wel acne genoemd) te verminderen, voorkomen en sneller te laten verdwijnen.


– Door huidtherapeut Maartje de Vries

 

Tip 1: Kom niet aan je huid

Wanneer je een puistje hebt en je gaat het proberen uit te drukken, wordt het vaak erger i.p.v. minder. Dit heeft verschillende redenen. De ene puist is de andere niet. Sommige puistjes zijn nog niet ‘rijp’ waardoor je ontsteking meer aanwakkert dan afneemt. Hierdoor wordt het plekje vaak groter/dikker en roder. Sommige puistjes druk je niet goed uit, waardoor er een restje talg/ontsteking blijft zitten en het verder gaat ontsteken. Vaak gaat dit gepaard met een korstje wat weer een pigmentvlek of littekentje achterlaat. 

Tip 2: Reinig je gezicht voor het slapen gaan 

Voor iedereen is het verstandig om de huid te reinigen voor het slapen gaan, maar als je last hebt van een onrustige huid, is dit een must. 

’s Nachts herstelt je huid. Als je gaat slapen zonder je huid te reinigen, blijft er een laagje vuil van buitenaf op je huid zitten en kan je huid niet volledig herstellen. Het reinigen doe je dan ook met een gezichtsreiniger afgestemd op jouw huid. Bij een vette huid werkt bijvoorbeeld een reiniger met salicylzuur goed. En bij een droge huid een reiniger met amandelzuur. 

Reinig je huid nooit met een douchegel of handzeep. Dit droogt de huid uit, waardoor de huid extra talg gaat aanmaken en de kans op het krijgen van puistjes toeneemt. Ook beschadigt het de gezonde bacterielaag op je huid. Een no-go dus! 

Help, ik heb puistjes!

Tip 3: gebruik een dag- en nachtcrème met actieve werkstoffen

We adviseren jongeren met veel puistjes altijd om naast een goede reiniger ook een goede dag- en nachtcrème te gaan gebruiken. Een goede crème is er één zonder parfum, zonder alcohol en zonder paraffine. Wij adviseren bij de acnehuid vaak de dagcrème van Tebiskin Uv-Osk. Een acnehuid is namelijk vaak al wat vettig en deze crème is, ondanks dat deze een SPF heeft, niet vet. Een fijne nachtcrème is de Osk crème van Tebiskin. Deze bevat salicylzuur, wat helpt om de bacteriën te doden die acne veroorzaken. Ter versterking van het effect zetten we ook regelmatig serums in om een extra boost aan de huid te geven, zoals de Dermaclear serum voor de huid met veel ontstekingen en de B3 youth serum voor een acne huid met veel roodheden en irritaties. 

Iedere huid is anders. Heb je veel last van puistjes, dan wil ik je adviseren toch eens langs een huidtherapeut te gaan voor een analyse van jouw huid. Dan kan de huidtherapeut een product adviseren afgestemd om de behoefte van jouw huid.

 

Tip 4: Eet/drink zo min mogelijk zuivel en producten met snelle suikers 

Deze voedingsmiddelen zorgen veelal voor een toename van de talgproductie, het krijgen van een ontsteking, een verdikking van de dode huidcellaag en het toenemen van de acne bacterie. Wil je meer weten over het effect van voeding op jouw puistjes, lees dan de blog: Van Welk Eten Krijg Ik Puistjes?

 

Tip 5: Onderhoud je huid bij de huidtherapeut

Als je last hebt van meerdere puistjes, is het handig om eens in de zoveel weken naar een huidtherapeut te gaan, die kan de puistjes op de juiste manier weghalen en gebruik maken van de juiste producten zodat de ontsteking minder wordt. 

Soms zie je al een verbetering van de huid na een 2-3 behandelingen. 

Om te voorkomen dat je blijvende littekentjes krijgt, is het verstandig om langs de huidtherapeut te gaan om te kijken wat je het beste kan doen om je huid goed te onderhouden in deze lastige fase. Soms is een kleine aanpassing in de producten die je gebruikt al voldoende of een klassieke acnebehandeling of een peeling de oplossing.

 

Deze behandelingen worden vaak ook door de zorgverzekering vergoed, afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket. Hiervoor kan je met de zorgverzekering contact opnemen of de polisvoorwaarde bekijken.  

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.