0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Donkere kringen onder ogen

Mediderma > Nieuws > Donkere kringen onder ogen
donkere kringen onder ogen

Last van donkere kringen onder de ogen? In veel gevallen kun je het sterk verminderen!

Donkere kringen onder ogen

Het hebben van donkere kringen onder de ogen komt veel voor. Wij krijgen ook regelmatig de vraag wat hier aan gedaan kan worden. Het hebben van donkere kringen kan verschillende oorzaken hebben. Het is hierdoor belangrijk om eerst te weten wat de oorzaak is alvorens een behandeling te ondergaan. Onze huidtherapeuten kunnen je hierbij helpen. In dit artikel geven wij informatie over de verschillende vormen van donkere kringen en hoe je deze kunt verminderen.

Oorzaken van donkere kringen onder de ogen

Oorzaak 1: Leefstijl

Logisch natuurlijk, leefstijl heeft invloed op je algehele gestel. Zo kan het ook zijn dat donkere kringen voortkomen uit jouw huidige leefstijl.

 • In dit tijdperk zijn beeldschermen niet meer weg te denken. Het zal je dan ook niet verbazen dat beeldschermen ook een rol kunnen spelen in het ontwikkelen van donkere kringen. Wanneer je een geruime tijd naar een beeldscherm staart, worden de ogen vermoeid. Op den duur met donkere kringen tot gevolg. Een tip hierbij is om regelmatig even wat verder weg te kijken bijvoorbeeld naar buiten of naar de lucht. Op het moment dat je verder zicht hebt, ontspannen je ogen. Op deze manier krijgen de ogen wat rust tussendoor.
 • Het hebben van stress heeft ook een negatieve invloed op het ontwikkelen van donkere kringen. Wanneer er een periode is van stress kan het slaapritme worden aangetast. Te weinig slapen leidt ook tot donkere kringen, maar wordt ook vanzelf weer opgelost wanneer men minder stress ervaart en niet meer kampt met slaaptekort.
 • Een andere belangrijke oorzaak van donkere kringen onder de ogen is roken. Wanneer je rookt wordt het collageen in de huid aangetast en de huid dunner. Dit kan resulteren in het doorschemeren van bloedvaten en verkleuringen onder de ogen.
 • Tot slot, een overmatige blootstelling aan zonlicht stimuleert de pigmentcellen in de huid. Dit zorgt op termijn mogelijk voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Oorzaak 2: Erfelijkheid

Er bestaan twee erfelijke vormen van het hebben van donkere kringen onder de ogen. Eén daarvan wordt ook wel familiaire periorbitale hyperpigmentatie genoemd en is moeilijk te behandelen. Deze vorm van donkere kringen komt het meest voor bij mensen met een hindoestaanse afkomst.

De andere vorm is het verlies van bindweefsel, waardoor de traangoot dieper komt te liggen en er een schaduw ontstaat. Ook deze vorm is lastiger te behandelen. 

Oorzaak 3: Allergie

Het hebben van allergie kan zorgen voor donkere kringen. Je kunt hierbij denken aan eczeem, hooikoorts of een allergie voor bepaalde cosmetica. Door de irritatie wordt er veel in de ogen gewreven waardoor de huid hier op den duur donkerder verkleurd. Deze vorm van donkere kringen wordt post-inflammatoire hyperpigmentatie (pigmentvorming) genoemd.

Oorzaak 4: Ouder worden

Tot slot draagt het ouder worden ook bij aan het ontwikkelen van donkere kringen, omdat de huid met de jaren dunner wordt, worden de kringen onder de ogen beter zichtbaar. Je kunt dit niet tegengaan, wel kunnen we dit sterk verminderen door middel van Microneedling. Omdat de huid na een microneelding behandeling dikker wordt, worden de kringen minder zichtbaar.

Tips tegen donkere kringen onder de ogen

Belangrijk is om eerst te weten wat de oorzaak is van jouw donkere kringen. Zelfzorg kan de donkere kringen verminderen, maar in sommige gevallen is het ondergaan van een medische behandeling noodzakelijk. Hieronder staan enkele tips om zelf jouw donkere kringen te verminderen:

 • Het is van belang om iedere dag een goede zonbescherming te smeren onder je ogen. Zo wordt de huid onder jouw ogen beschermt tegen de UV-stralingen. In onze blog lees je alle feiten en fabels over zonbescherming.
 • Wanneer je last hebt van allergie, probeer dan zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Een betere optie is om een verkoelende zalf te smeren tegen de jeuk. Als je denkt allergisch te zijn voor jouw cosmetica kun je een allergietest laten doen bij een dermatoloog.
 • Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Zorg dat je genoeg rust en slaap krijgt.
 • Gebruik huidverzorgingsproducten voor extra ondersteuning. Meer uitleg over de producten vind je hieronder.

Huidverzorgingsproducten

MediDerma biedt producten aan ter vermindering van donkere kringen onder de ogen:

 • Tebiskin EGF EL oogcontour en lippencrème
  Deze crème verstevigt de huid onder de ogen. Het zorgt voor weefselherstel en extra hydratatie. Je kunt deze crème als extra ondersteuning gebruiken wanneer je last hebt van donkere kringen door externe factoren.
 • Lycogel
  Lycogel is een camouflerend product met helende eigenschappen, genaamd het LYCO-Complex. Een zorgvuldig samengestelde combinatie van 12 actieve ingrediënten die de huid voorziet van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Deze hebben een kalmerend effect en dekken aanwezige pigment of roodheid. Niet geheel onbelangrijk: het bevat een SPF 30, waardoor je huid ook direct beschermd is tegen UV-straling. Lycogel is tevens ook waterbestendig.

Behandeling

Wanneer een dunne huid de oorzaak is van jouw donkere kringen, kun je ervoor kiezen om een microneedling behandeling te ondergaan met de Dermapen 4. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid onder de ogen verdikt, zodat de verkleuring onder de ogen minder zichtbaar wordt.

Voor meer informatie over onze producten kun je kijken op onze webshop. Heb je advies nodig of wil je meer informatie over een behandeling? Vraag dan een vrijblijvend consult aan met één van onze huidtherapeuten. De huidtherapeut kan jouw wens beoordelen en een inschatting maken van het te behalen resultaat.

donkere kringen onder ogen

Tarieven Dermapen 4 (microneedling)

Richtprijs per behandeling

 

Dermapen 4 Prijs
Consult met huidtherapeut Gratis
Klein oppervlak (één litteken) €80,75
Middelgroot oppervlak (meerdere littekens) €106,75
Groot oppervlak (buik, borst of decolleté) €182,75
Gedeeltelijk gelaat (kaaklijn, bovenlip of wangen) €106,75
Volledige gelaat (incl. voorbehandeling: serum Hyla active & Hyla active masker) €174,75
Volledige gelaat & hals (incl. voorbehandeling: serum Hyla active & Hyla active mask) €200,50