0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Alles wat je wilt weten bij een chemische peeling van het gezicht

Mediderma > Nieuws > Alles wat je wilt weten bij een chemische peeling van het gezicht
chemische-peeling

Cleopatra gebruikte zand om haar gezicht te scrubben, tegenwoordig kan de behandelaar kiezen uit diverse werkstoffen afhankelijk van de gewenste huidverbetering.

Stoor je je aan fijne lijntjes, littekens of vlekjes in het gezicht? Wil je graag je huid verbeteren en overweeg je een chemische peeling of mechanische peeling? Ben je benieuwd welke peeling voor jouw gewenste huidverbetering wordt aanbevolen? We helpen je op weg.

Mechanische of chemische peeling van het gezicht?

Schade aan de huid, zoals zonneschade, verdikt de opperhuid. Door middel van de peeling normaliseer je deze verdikking op een veilige en gecontroleerde manier waardoor de huid weer een gezondere aanblik heeft. Dit kan via een mechanische en chemische peeling.

Mechanische peeling gebruik je meestal voor het gehele lichaam

Resultaat pigment peeling
Na 1 behandeling al zichtbaar resultaat

Het zijn wellicht wat heftige termen maar een mechanische peeling is niets anders dan een peeling d.m.v. een korrel. Denk hierbij aan een zand-, zout- of suikerkorrel. De peeling, ook wel scrub genoemd, verwijdert de dode huidcellen van de huid zodat deze minder dof wordt en zachter aanvoelt.

Een mechanische peeling is vooral geschikt voor het lichaam, voor de gezichtshuid wordt vaak de voorkeur gegeven aan een chemische peeling. Een mechanische peeling heeft vooral effect op de bovenste huidlaag terwijl een chemische peeling ook in de diepere huidlaag effect heeft. Een mechanische peeling heeft meer risico op ongewenste huidreacties waarom dit niet voor het gezicht wordt aanbevolen.

Chemische peeling: ideaal als peeling voor het gezicht

Een chemische peeling verdunt de opperhuid door middel van actieve werkstoffen die o.a. de aanmaak van collageen en elastine stimuleren (vanaf level 4 in onderstaande schema). Hierdoor verstevigt de huid en verminderen fijne lijntjes of rimpels. Dit is ook het werkingsprincipe bij behandeling van acnelittekens. Bij pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken of bijvoorbeeld het zwangerschapsmasker wordt gebruik gemaakt van een peeling met werkstoffen welke inwerken op de mate van pigmentatie.

De werkstoffen in een chemische peeling kunnen wel degelijk natuurlijke werkstoffen zijn zoals vitamine C of melkzuur. De stof werkt in op de celstructuur van de huid en dringt dus dieper door in de huid waardoor een beter resultaat kan worden behaald dan bij een mechanische peeling.

Een breed behandelaanbod chemische peelings 

Omdat er verschillende huidtypen, huidproblemen en huidwensen zijn, is er een enorm aanbod aan chemische peelings.

Welke peeling voor jou geschikt is, is ook nog afhankelijk van je huidwens, huidskleur, huidprobleem en de maximale hersteltijd, ofwel downtime, die je acceptabel vindt. Wil je maximaal 2 dagen downtime hebben, dan zal de behandelaar een andere peeling adviseren dan als je een maximaal resultaat wilt behalen en de langere hersteltijd voor lief neemt.

Via het onderstaande schema geven we je een indruk. Je vindt hier alleen het peeling aanbod dat wij aanbieden. En, zoals je kunt zien is ons aanbod alleen al, zeer uitgebreid. Om de juiste keuze te maken is het daarom altijd verstandig eerst te overleggen met je behandelaar.

Behandeloverzicht peelings gezicht

Waarom voor een chemische peeling naar de huidtherapeut?

Dat je door de bomen het bos niet meer ziet in de keuze voor de juiste peeling, is niet vreemd. Tegenwoordig kun je bij de drogist zelfs mechanische peelings kopen. Het aanbod is enorm en vaak belooft de verpakking ongeveer hetzelfde. De huidtherapeut zorgt voor het juiste behandelplan op basis van jouw huidconditie en wensen, zodat je de juiste keuze maakt. Ook zorgt de huidtherapeut voor het juist percentage actieve werkstoffen welke voor jouw gewenste huidverbetering zorgen.

Zijn er contra-indicaties?

Zowel een chemische als mechanische peeling mag bijna altijd worden toegepast. Wel adviseren we extra voorzichtig te zijn bij een gevoelige huid, zwangerschap, de donkere huid of bij gebruik van het medicijn roacutane/isotretinoine. Niet iedere peeling is hiervoor geschikt, om deze behandeling verantwoord toe te kunnen passen zijn extra specialisaties nodig. Check dit bij je behandelaar.

Advies na de behandeling

Dag- nachtcrème

Je kunt dezelfde dag nog gebruik maken van een dag- en nachtcrème. Wel adviseren we je bij een behandeling vanaf level 2 te overleggen met je behandelaar of jouw crèmes geschikt zijn. Er zijn namelijk crèmes met stoffen die de huid na de peeling kunnen irriteren, let hier dus goed op.

Make-up

Vanaf level 2 adviseren we je om extra voorzichtig te zijn met foundation, concealers of BB creams. Er is speciale foundation die je direct na de peeling kunt opbrengen. Sterker nog, het is een foundation met kalmerende werkstoffen die de beschadigde huid verzacht en die wij, indien gewenst, direct na de behandeling kunnen aanbrengen op de huid. Dit is de foundation van het merk Lycogel.

Zon/zonnebank

Na elke chemische peeling vanaf level 2-3 geldt 6 weken geen blootstelling aan zon of zonnebank en adviseren we je een dagcrème met minimaal factor 30 te gebruiken, ook bij bewolkte dagen. Krijg je een peeling om pigmentvlekken te verminderen of een egale teint te verkrijgen? Dan geldt het advies om de zon te allen tijde te vermijden.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Kies je voor een chemische peeling bij een specialist, dan heb je meestal meerdere behandelingen nodig, waarbij gemiddeld na iedere 4 weken de behandeling wordt herhaald. Na elke peeling is, in de meeste gevallen, resultaat binnen twee weken zichtbaar. Het behandelresultaat wordt regelmatig geëvalueerd, en aan de hand hiervan wordt de verdere behandeling hierop afgestemd.

Hoe lang je resultaat behouden blijft, is individueel afhankelijk. Rimpels worden naarmate de tijd vordert altijd weer meer zichtbaar terwijl acne littekens voorgoed verminderd of zelfs verdwenen zijn.

Huidbehandeling