0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Bovenlip ontharen

Mediderma > Nieuws > Bovenlip ontharen
Bovenlip ontharen

De beste methode voor bovenlip ontharen. Echter kan in sommige gevallen de haargroei als storend ervaren worden en kan het zelfs de kwaliteit van leven beïnvloeden. Stoor je je aan de haartjes en wil je weten hoe je effectief je bovenlip kunt ontharen? In deze blog deel ik de voordelen en nadelen per methode van bovenlip ontharen.

Priscilla blog lentigo solaris

   – Door huidtherapeut Priscilla Stavenuiter

Wat is de oorzaak van haargroei op de bovenlip?

De kleur en dikte van de haren op de bovenlip kunnen per persoon verschillen. Wanneer je donker haar hebt van jezelf, zullen er op de bovenlip waarschijnlijk ook donkere haren groeien. Daarnaast spelen hormonen ook een belangrijke rol. Hormonen kunnen er namelijk voor zorgen dat de haren dikker worden, maar ook dat er meer haren groeien dan gemiddeld. 

Welke methode van bovenlip ontharen kun je zelf toepassen?

Scheren of schuren?

De meest gebruikte methode om de bovenlip te ontharen is het scheren. Met een mesje scheer je het haartje tot op het huidoppervlak af. De zachte haarpunt wordt weggeschoren en daardoor voelt het haartje al snel stug aan. Hierdoor wordt wel eens ten onrechte gedacht dat haren van scheren dikker worden, maar dat is niet het geval. Om stugge haartjes te voorkomen kan je er ook voor kiezen om de haartjes te schuren. Hierdoor blijven de haartjes zacht aanvoelen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de Allure Kristalpad. Dit is vooral geschikt voor de dunnere haartjes, het voordeel is dat het ook een exfoliërend (afstoten van de bovenste dode huidcellen) effect heeft. 

Epileren/harsen

Een andere populaire methode om de bovenlip te ontharen is het epileren en/of het harsen. Met beide methodes trek je het gehele haartje inclusief de haarwortel eruit. Zo duurt het net wat langer totdat het haartje weer is terug gegroeid. Wel heb je met deze methode meer risico op ingegroeide haartjes of huidirritatie. 

Ontharingscrème 

Met deze crème haal je, net zoals bij het scheren, het haartje tot aan het huidoppervlak weg. Deze methode zorgt ervoor dat het haartje verzwakt, waardoor je deze makkelijk kunt ‘wegvegen’. Sommige huiden zijn te gevoelig hiervoor, waardoor er irritatie kan ontstaan. Wanneer je deze methode wilt gebruiken kun je het beste de crème eerst testen op een klein stukje huidoppervlak. 

Er zijn dus verschillende methodes van bovenlip ontharen die je zelf kunt toepassen, echter zijn deze vrijwel allemaal tijdelijk. Wil je langdurig resultaat dan kun je kiezen voor een behandeling bij de huidtherapeut.

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

Ben je klaar met smeren en scheren en wil je graag een ontharingsmethode die de haren op je bovenlip permanent verwijdert? De huidtherapeut kan dan twee dingen voor je betekenen:

 

Laseren 

Laseren is een permanente behandelmethode. Dit betekent dat de haren vernietigd worden en niet meer terug groeien. Wel is het zo dat deze behandeling alleen werkt op donkere haren. Meestal volstaan 5-8 behandelingen. Meer weten over permanent ontharen met de laser? Je bekijkt hier onze Thunder MT laserbehandeling en leest waarom dit aantoonbaar de beste methode is.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is ook een permanente behandelmethode. Met deze behandeling kun je zowel donkere als lichte haren verwijderen. Hele dunne donsharen zijn minder geschikt voor elektrische epilatie. Bij deze techniek wordt haar per haar behandeld, het is daarom in vergelijking met laserontharing tijdrovend. 

Beide definitieve behandeltechnieken worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden en wil je je bovenlip definitief laten ontharen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten. 

Let op! Op sociale media worden vaak heel goedkoop ontharings(laser)behandelingen aangeboden. Helaas zijn veel van deze methoden misleidend en komt veel haargroei weer terug. Niet voor niets mogen in de toekomst alleen gecertificeerde huidtherapeuten en artsen laserbehandeling of flitslampbehandelingen (bijv. IPL) uitvoeren. Bij MediDerma ben je verzekerd van een behandeling door een ervaren huidtherapeut, ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. 

Bovenlip ontharen