0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Bloedblaasjes verwijderen gaat snel met de KTP-vaatlaser

Mediderma > Nieuws > Bloedblaasjes verwijderen gaat snel met de KTP-vaatlaser
bloedblaasjes

De meeste mensen kennen ze wel, bloedblaasjes. Van die kleine onderhuidse bloedvlekjes. Meestal heb je hier geen last van maar soms vinden we ze cosmetisch storend omdat ze zich op een zichtbare plek bevinden.

Dieuwertje PNG

Goed nieuws: met slechts één behandeling met de KTP-vaatlaser kun je afscheid nemen van deze ongewenste metgezellen. Benieuwd hoe? Lees dan verder!

– Door huidtherapeut Dieuwertje Molenaar

 

Zo ontstaan bloedblaasjes

Voordat we ingaan op de oplossing, is het fijn om te weten waar het bloedblaasje/de bloedblaasjes vandaan komen. Bloedblaasjes, ook bekend als cherry angioma, kersenwratjes of seniele angiomen, vormen een veelvoorkomende vaataandoening. Ze manifesteren zich als kleine, kersenrode bultjes met een grootte variërend tussen 1 en 5 millimeter. Vaak zijn ze vlak maar ze kunnen ook verheven zijn, maar ook dan geven ze in principe geen klachten, het komt vrijwel niet voor dat ze gaan bloeden door stoten of iets dergelijks. De aandoening ontstaat door lokale verwijding van bloedvaatjes in de huid, en de exacte oorzaak is niet altijd bekend. In sommige gevallen komt het voort uit huidveroudering, en er lijkt een verband te zijn met een lichter huidtype en erfelijke aanleg. Bloedblaasjes zijn goedaardig van aard, ze worden vooral op de romp gezien maar kunnen ook op de onderlip verschijnen, wat dan aangeduid wordt als een venous lake. De venous lake is geen rode maar een donkerblauwe vlek. 

 

Bloedblaasjes verwijderen met 1 KTP-behandeling 

De KTP-vaatlaser is een krachtig instrument dat specifiek is ontworpen voor de behandeling van vaatafwijkingen, waaronder bloedblaasjes. Hier is hoe het werkt:

Met de KTP-laser bereikt een warmtevrije groene laserstraal het bloedvaatje zonder de opperhuid te belasten. Hierdoor blijft de opperhuid onaangetast en ontstaan er dus geen wondjes. Hierdoor loop je minimaal risico op infecties of littekens. De groene kleur van het laserlicht, hoofdzakelijk geabsorbeerd door rood weefsel, richt zich precies op het verwijde bloedvaatje. De geabsorbeerde energie wordt omgezet in warmte, waardoor er geen wondje ontstaat. De behandeling van een bloedblaasje duurt enkele seconden en het gewenste effect is bereikt als het bloedblaasje donkerder van kleur is verschoten. Een beetje roodheid erom heen als reactie trekt doorgaans met een uurtje weg. De behandeling wordt gevoeld maar is niet pijnlijk. Dit komt omdat de doorsnede van de laserstraal te vergelijken is met de punt van een pen. Er wordt heel subtiel behandeld. Je lichaam ruimt het bloedblaasje na de behandeling netjes op en daarna ziet de huid er helemaal fraai uit. Bloedblaasjes kunnen in grote aantallen voorkomen, denk aan 10 tot 300 of meer vlekken. Tijdens 1 behandeling kunnen zeer veel plekjes worden behandeld. Nabehandeling is meestal niet nodig. Het is wel zo dat er in de loop van de jaren nieuwe bloedblaasjes kunnen ontstaan. De behandeling mag onbeperkt worden herhaald. 

Voordelen van de vaatlaser t.o.v. cryotherapie en coagulatie

In tegenstelling tot andere bestaande behandeltechnieken, zoals cryotherapie (koudebehandeling) en coagulatie (verhitting met een naald), wordt de opperhuid niet betrokken bij vaatlaserbehandelingen. Bij fijne naaldtechnieken wordt de huid herhaaldelijk aangeprikt, terwijl de stompe naaldmethode de opperhuid bij aanraking verwarmt, wat over het algemeen leidt tot meer nadelige huidreacties. De KTP vaatlaser onderscheidt zich door zijn veiligere benadering voor de huid. 

bloedblaasjes

Heb je last van bloedblaasjes en wil je ze laten verwijderen?

Kom dan langs voor een gratis consult 

Tijdens het consult bekijken we je bloedblaasjes en kunnen we je een advies op maat geven. Gaat het om enkele bloedblaasjes, dan kunnen we na het consult gelijk behandelen. In dit geval kun je je afspraak beter telefonisch maken i.p.v. via de website, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de agenda. 

Hier vind je meer informatie over het consult >>

Hier vind je meer informatie over de KTP-behandeling en prijzen >>