0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Bindweefselmassage effectief voor vermindering van cellulite

Mediderma > Nieuws > Bindweefselmassage effectief voor vermindering van cellulite
cellulitis behandeling

Cellulite, die soms liefkozend ‘sinaasappelhuid’ wordt genoemd, is een huidprobleem waar bijna alle vrouwen mee te maken hebben. Maar wat veroorzaakt cellulite eigenlijk? En hoe kan bindweefselmassage helpen bij de vermindering ervan? In deze blog duiken we in de wereld van cellulite en ontdekken we waarom bindweefselmassage met het LPG-apparaat de meest effectieve aanpak is.

Milia

  • Door huidtherapeut Maja

Te beginnen met de oorzaak van cellulite

Voordat we ingaan op de behandeling, is het belangrijk om te begrijpen wat cellulite veroorzaakt. Cellulite ontstaat wanneer de onderhuidse bindweefselstrengetjes stugger en daardoor ook korter worden. Hierdoor trekt de huid naar binnen en ontstaan de deukjes in de huid. De windweefselstrengetjes zijn dus de boosdoener. Het stugger worden van de bindweefselstrengetjes ontstaat sneller bij een minder goede doorbloeding van de huid en het onderliggende bindweefsel. De voedingsstoffen vanuit het bloed bereiken minder goed de bindweefselstrengetjes en de afvalstoffen worden minder goed afgevoerd. Dat de doorbloeding minder goed is, merk je ook doordat deze vetzones vaak kouder aanvoelen dan de rest van het lichaam. Dit resulteert in bobbels en putjes op de huid, meestal op de dijen, billen en heupen. Hormonale schommelingen, genetische aanleg, en een ongezonde levensstijl kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan of verergeren van cellulite.

Slanke mensen kunnen ook cellulite krijgen

Als je slank bent kan je ook cellulite hebben maar als je aankomt nemen de vetcellen in omvang toe waardoor de huid nog onregelmatiger wordt en de cellulitis kan toenemen. Daarnaast liggen de grotere vetcellen meer tegen elkaar waardoor de microcirculatie tussen de vetcellen verslechtert. Dit houdt in dat de vetcellen minder goed de afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen opnemen. Hierdoor worden de bindweefselstrengetjes nog stugger en trekken zij nog meer in de huid. 

cellulitis behandeling

Hoe bindweefselmassage helpt voor vermindering van cellulite

Bindweefselmassage is een effectieve behandelmethode voor cellulite. 

Dit zijn de 2 belangrijkste voordelen:

  1. Het mobiliseert het bindweefsel: Bindweefselmassage richt zich op het stimuleren en mobiliseren van de huid en het onderliggende weefsel. 
  2. Verbeterde doorbloeding: Bindweefselmassage bevordert de bloedcirculatie, wat helpt om de afvalstoffen af te voeren en de huid te voorzien van voedingsstoffen. Dit is cruciaal voor het verminderen van cellulite. 
  1. Stimulatie van collageen en elastine: Door bindweefselmassage wordt de natuurlijke productie van collageen en elastine gestimuleerd. Dit bevordert de stevigheid en elasticiteit van de huid. 

Waarom bindweefselmassage met de Alliance LPG het meest effectief is

Hoewel bindweefselmassage op zichzelf al effectief is, is behandeling met de Alliance vele malen effectiever. De Alliance is de nieuwste techniek van LPG system en juist dit apparaat is doeltreffend! Ik zal je vertellen hoe dat komt.  

  1. Diepe en gecontroleerde massage: Dit LPG-apparaat maakt gebruik van geautomatiseerde rollende koppen die diepe en gecontroleerde massagebewegingen op de huid uitvoeren. De effectiviteit van de behandelkop is vele malen meer dan wat je met de handen in dezelfde tijd kan bereiken. De Alliance heeft invloed op alle huidlagen en onderliggende weefsels. Dit betekent dat je tegelijkertijd het bindweefsel behandelt, de bloedcirulatie verbetert én de vetcellen masseert waardoor deze vetzuren gaan uitscheiden. Hierdoor nemen de vetcellen in omvang af. Ook dit is belangrijk bij de bestrijding van cellulite. Bovendien kan hiermee plaatselijk volume-afname worden bereikt. 
  2. Pijnloos: Terwijl een klassieke bindweefselmassage behoorlijk geniepig kan zijn, is behandeling met de Alliance pijnloos. De rollers passen zich aan het weefsel aan, en er zit een pijndempend programma op. 
  3. Geen nadelen voor het weefsel: Behandeling met het LPG-apparaat is goed voor de gezondheid. Het weefsel hoeft niet te herstellen. Op celniveau vindt een natuurlijke stimulatie plaatsvindt, als op celniveau alles beter functioneert gaat de conditie van het weefsel vooruit. 

Voor een optimaal resultaat krijg je tijdens de behandelkuur adviezen over jouw leefstijl. Dit wordt samen met jou onder de loep genomen en je krijgt haalbare doelen om samen met je behandelaar toe te werken naar een gladdere huid. De leefstijladviezen hebben een wetenschappelijke onderbouwing. 

Wil je meer weten? 

We vertellen je er graag alles over tijdens een gratis consult. Ik, of één van mijn collega’s, bekijken jouw huid en jouw huidwens om je een goed behandeladvies op maat te kunnen geven. Maak hier een afspraak voor een gratis consult >> Heb je eerst een vraag? Bel ons dan via ons algemene telefoonnummer (0299-436734) of per e-mail naar receptie@mediderma.nl. Chatten via onze website kan ook. Wie weet zie ik je snel!