0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Bikinilijn laseren? De Thunder MT is bewezen de beste techniek

Mediderma > Nieuws > Bikinilijn laseren? De Thunder MT is bewezen de beste techniek
Bikinilijn laseren? De Thunder MT is bewezen de beste techniek!

Ongewenste haargroei op je bikinilijn kan erg vervelend zijn. In dit gebied komen ingegroeide haren en scheerirritatie namelijk veel voor. Ingegroeide haren kunnen een ontsteking veroorzaken en in sommige gevallen pigmentatie achterlaten op de huid. Daarnaast zorgt het scheren vaak ook voor irritatie wat zich uit in jeukende rode plekken. Denk je eraan je bikinilijn te laseren? In deze blog geef ik je alle nuttige info. 

•Door huidtherapeut Kelly Gorthorst

Daarom laseren wij de bikinilijn met de Thunder MT laser

Grote kans dat als je kiest voor permanente ontharing deze wereld vrij nieuw voor je is. Het is dan lastig er achter te komen welke behandeling het beste resultaat geeft, ook op de lange termijn.

Hier kun je lezen waarom wij ontharen met een laser i.p.v. IPL 

De Thunder MT laser is één van de meest krachtige lasers die op dit moment beschikbaar is. Niet alleen de minimale kans op overbehandeling maar ook de vierkante laserstraal mét scantechniek maakt deze laser uniek. 

De vierkante laserstraal zorgt er namelijk voor dat er heel nauwkeurig gelaserd wordt en dat er geen overbehandeling (hotspots) plaatsvindt en de scantechniek zorgt ervoor dat er geen plekjes overgeslagen worden. Ook kun je met de Thunder MT de donkere huid laseren. Deze ontharingslaser is een van de duurste lasers op de markt maar het resultaat is er ook naar! 

Hoe vaak moet je je bikinilijn laseren?

Na iedere behandeling vallen veel haren uit. De laser geeft alleen warmte af aan haarzakjes met een haar. Na de behandeling zullen andere haarzakjes (die in de rustfase zitten) actief worden, waardoor er geleidelijk weer haargroei ontstaat en een behandeling opnieuw nodig is. Na iedere behandeling neemt de beharing steeds verder af. Na hoeveel behandelingen je tevreden bent bepaal je zelf. Onze ervaring is dat de geïrriteerde huid na 3 behandelingen tot rust komt en herstelt. Na ongeveer 5 behandelingen is vaak een aanzienlijke haarafname bereikt. Voor de resterende haren kan je vervolgbehandelingen inplannen. Het totaal aantal benodigde behandelingen varieert sterk, maar met de Thunder zijn al snel enkele behandelingen minder nodig dan met andere laser-apparatuur. Dat komt omdat de Thunder niet alleen erg krachtig is, maar de instelmogelijkheden van de apparatuur maken de behandeling effectiever en nauwkeuriger. 

Let op! Er zijn veel laser- of IPL-centra die beweren dat je nooit meer hoeft te ontharen. Maar zelfs met de Thunder (die bewezen het beste resultaat geeft) zijn soms 10 of 12 behandelingen nodig voor een haarafname van 85-95%. Soms is een jaarlijkse laserbehandeling nodig om het verkregen behandelresultaat te behouden.  

Wat verstaan wij onder ‘de bikinilijn’?

Bij MediDerma hebben wij 4 verschillende zones die vallen onder de bikinilijn. Hieronder leg ik uit wat er binnen deze zones wordt gelaserd. 

Bikinilijn klein 

Bij deze zone worden een smal strookje in de liezen gelaserd (de haren die buiten het bikinibroekje vallen). 

Bikinilijn medium

Bij deze zone worden alle haren gelaserd die buiten een hoog opgesneden bikinibroekje vallen, ook aan de bovenkant kunnen we een haarstrookje weglaseren.

Bikinilijn groot

Bij bikinilijn groot wordt ook de venusheuvel en eventueel een haarstrookje aan de binnenzijde van de benen weggelaserd. 

Bikinilijn volledig 

Bij deze zone wordt alles van de bikini gelaserd. Inclusief de schaamlippen tot aan de anus. 

Bikinilijn laseren? De Thunder MT is bewezen de beste techniek!

Hoe duur is het laseren van de bikinilijn?

De prijs is afhankelijk van welke zone je graag behandeld wilt hebben. Onderstaande prijzen zijn per behandeling. 

Tarieven laserontharing lichaam

MediDerma behandelt met 2 verschillende type lasersystemen en hanteert 2 tarieven. Je hebt de keuze uit de exclusieve Thunder MT (aantoonbaar het beste ontharingssysteem wereldwijd) en de Soprano-ICE laser.

De Thunder MT (met scan)

MediDerma had in 2018 de primeur in de Benelux met de aanschaf van de exclusieve Thunder MT laser. Wij zijn ruim 2 jaar de enige kliniek geweest waarbij de Thunder MT behandeling aangeboden werd met de high-tech SCAN-techniek. De scanner behandelt met een vierkante (!) laserstraal de huid tot op de millimeter nauwkeurig, zonder onnodige overlapping. Dit betekent dat de huid niet met onnodige warmte wordt belast. De behandeling met de scan is minder gevoelig, effectiever, sneller en is daarmee cliëntvriendelijker. De meeste klinieken bieden de Thunder MT behandeling aan ZONDER scantechniek. De Thunder is de opvolger van het kleinere zusje Duetto MT.

De Soprano-ICE

Vier jaar eerder, in 2014, hebben wij als eerste huidtherapie-praktijk De Soprano-ICE ontharingslaser in Nederland geïntroduceerd. Vanwege de exclusiviteit van de opvolger van de revolutionaire Thunder MT (& scan) ligt het tarief van de Soprano-ICE in verhouding lager.

De totale kosten van de laserontharing

Bij de behandeling met de Thunder MT zijn gemiddeld genomen minder behandelingen nodig in vergelijking met andere ontharingssystemen. Dit betekent dat de totale kosten (de kosten van alle behandelingen bij elkaar opgeteld) met de Thunder MT in vergelijking met andere ontharingssystemen vaak financieel gunstiger is. Gratis consult Het consult met de huidtherapeut is kosteloos. Je ontvangt tijdens deze afspraak uitgebreide informatie en een persoonlijke prijsopgave. Deze kan afwijken van de richtprijs. Combinatiekorting Wil je  meerdere lichaamzones laten behandelen? Je krijgt afhankelijk van het totaalbedrag van de richtprijzen een combinatiekorting aan de hand van de volgende staffel.

Tot 1 augustus, bij laserontharing van de bikinilijn, oksels gratis. En bij laserontharing van de rug, nek gratis.

Laat je je nek of oksels an behandelen? Dan krijg je bovenop de combinatiekorting €25,- extra korting!

Richtprijs per behandeling

Totaalbedrag meerdere zones per behandeling Combinatiekorting
Vanaf €125,- 10% korting
Vanaf €500,- 15% korting
Vanaf €700,- 20% korting

Richtprijs per behandeling 

Laserontharing 1 zone Thunder MT laser Soprano-ICE laser
Consult met huidtherapeut Gratis Gratis
Onderarmen €140,- €110,-
Handen en vingers €75,- €70,-
Bovenarmen €160,- €130,-
Bikinilijn klein €130,- €95,-
Bikinilijn medium €170,- €130,-
Bikinilijn groot €180,- €155,-
Bikinilijn volledig €230,- €185,-
Genitaalzone incl. scrotum €230,- €185,-
Transgender specifieke genitaalzone €150,- €150,-
Bilnaad €140,- €100,-
Billen incl. bilnaad €230,- €170,-
Onderbenen €210,- €170,-
Bovenbenen €310,- €255,-
Rond de tepelhoven €75,- €60,-
Buikstreepje €75,- €60,-
Borst €230,- €170,-
Borst en buik €300,- €235,-
Oksels €70,- €55,-
Schouders €160,- €120,-
Nek €130,- €95,-
Volledige rug tot taille €310,- €255,-
Volledige rug tot taille met biceps en nek (combitarief) €410,- €365,-

Is het laseren van de bikinilijn pijnlijk?

Het laseren van de bikinilijn is vaak gevoelig. Samen kijken we welke instellingen het beste aansluiten en hoe dit voor je voelt. Onze huidtherapeuten proberen de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Vaak wordt gedacht dat het laseren van de schaamlippen extra gevoelig is. Maar dat is niet zo. En met de scantechniek van de Thunder gaat de behandeling supersnel. De geïntegreerde huidkoeling helpt enorm om de behandeling goed te kunnen verdragen.  

Vierkante laserstraal

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op het laseren van de bikinilijn?

Het belangrijkste is om 4 weken vóór de afspraak niet meer te epileren en/of te harsen, omdat tijdens de behandeling alleen warmte vrijkomt in haarzakjes met een gepigmenteerde haar. Scheren kan tot 2 dagen vóór de behandeling. Dit raden we zelfs aan vóórdat je een behandeling ondergaat. Daarnaast is het belangrijk om 6 weken vóór en 6 weken na de behandeling uit de zon te blijven met de bikinilijn en de zonnebank/zelfbruiners te vermijden. 

Wellicht ervaar je een drempel om de bikinilijn te laten behandelen. Misschien heb je last van schaamte of een gevoel van ongemak. Wij krijgen veel positieve reviews over dat de sfeer hier prettig is, ook in de behandelkamer zal je dat merken. Voor ons is de behandeling van intieme delen dagelijkse kost. We streven ernaar je een vaste behandelaar aan te bieden. 

Gratis consult 

Ben je klaar met ontharen, de stoppels en irritatie? Denk je aan je bikinilijn laseren maar ben je nog in twijfel? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Dan kun je al je vragen stellen en delen we de ins en outs over de behandeling met je. Maak hier een afspraak voor een consult met één van onze huidtherapeuten.