0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

miraDry vergoeding

miraDry vergoeding

Een miraDry vergoeding is helaas tot op heden niet in het vergoedingspakket van de zorgverzekeraar opgenomen. Omdat overmatig okselzweet een serieus probleem is, en de miraDry behandeling wordt beschouwd als ‘best practice’ heeft MediDerma zich in 2015 hard gemaakt om de behandeling wél opgenomen te krijgen op de lijst van vergoede zorg.

miradry vergoeding

Helaas heeft de Geschillencommissie Zorgverzekeringen destijds een negatief bindend advies opgesteld. Dit betekent dat de behandeling niet op de lijst van vergoede zorg is opgenomen.

Dit oordeel is gebaseerd op een analyse van de beschikbare wetenschappelijke studies welke aan een bepaalde norm moeten voldoen. Erg teleurstellend, deze uitspraak. De miraDry behandeling is inmiddels de gouden behandelstandaard. Of er in de toekomst verandering komt is niet bekend.

 

Deze okselzweetbehandelingen worden wél vergoed

Een behandeling met botulinetoxine wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar, zelfs vanuit de basisverzekering. Echter, omdat een behandeling met botulinetoxine alleen tijdelijk werkt zal deze behandeling steeds opnieuw moeten worden uitgevoerd, op den duur is dit dus een veel kostbaardere investering voor de zorgverzekeraar dan een miraDry vergoeding. Een ander alternatief voor overmatig zweten van de oksels is een operatie. Dit is een zware ingreep die nauwelijks nog wordt toegepast. Dit is een nóg veel grotere investering voor de zorgverzekeraar. Bovendien zijn er bij een chirurgische behandeling risico’s op een complicatie aanwezig. De miraDry behandeling is een blijvende oplossing zonder de nadelen van een chirurgische ingreep.

 

Betalingsregeling miraDry

Omdat een miraDry vergoeding niet aan de orde is, biedt MediDerma een betalingsregeling aan. Deze service wordt aangeboden zonder bijkomende extra kosten. Op de dag van de behandeling voldoe je €750,-. Vervolgens betaal je maandelijks, gedurende een half jaar lang, het resterende bedrag. De huidtherapeut informeert je hierover tijdens het adviesgesprek.

 

Interesse in een miraDry behandeling?

Wil je graag weten of een behandeling met de miraDry voor jou geschikt is? Meer informatie vind je op onze website of maak via deze link een afspraak voor een (gratis) consult met één van onze huidtherapeuten. De huidtherapeut kan jouw klacht beoordelen, en een inschatting maken van het te behalen resultaat.

Vraag een gratis consult aan

Wil je een deskundige beoordeling van de behandelmogelijkheden van okselzweet? Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.