0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

MiraDry en Botox

Stoor jij je dermate aan jouw zweetoksels en merk je dat anti-zweetproducten te weinig effect hebben? Ben je Teska Klos pngop zoek naar een effectievere aanpak? MiraDry en Botox zijn beide behandelingen tegen zweetoksels. In deze blog neem ik je mee in de voordelen en nadelen zodat je, mocht je er klaar voor zijn, een goede keuze kunt maken hoe je afscheid kunt nemen van jouw zweetoksels.

  • Door zweetexpert en huidtherapeut Teska Klos

Zo werkt Botox

Zweetbehandeling met Botox is een effectieve manier om overmatig zweten te verminderen. Het is een tijdelijke oplossing waarbij botulinetoxine (Botox) wordt geïnjecteerd in de okselhuid. Het middel blokkeert de signalen van je zenuwen naar je zweetklieren, waardoor de zweetproductie afneemt. Deze behandeling is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle oplossing met minimale hersteltijd. Botox blijft helaas maximaal 6 maanden actief en zal je dus minimaal twee keer per jaar moeten herhalen.

Zo werkt miraDry 

MiraDry is een behandeling die een blijvende oplossing biedt tegen overmatig zweten in de oksels. Het is een niet operatieve procedure en meestal (bij 92% van onze cliënten) volstaat één behandeling. MiraDry werkt met een soort magnetrontechniek, waarbij de okselhuid vacuüm wordt gezogen en warmte wordt afgegeven aan de zweetklieren en haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat zweetklieren en haarzakjes worden uitgeschakeld. De eerste 24 uur kunnen de oksels behoorlijk gevoelig en gezwollen zijn. Het resultaat is direct volledig merkbaar. Een mooi bijkomend voordeel is dat ook de okselgeur afneemt en dat beharing in het oksels afneemt. 

miradry en botox

miraDry versus Botox

Een miraDry behandeling is ingrijpender dan een botoxbehandeling en is een behandeling die je niet ‘even snel’ doet. Een groot voordeel is wel dat het effect blijvend is waardoor je dus uiteindelijk kosten bespaart. Wij bieden beide behandelingen aan, echter kiest ongeveer 95% van onze cliënten voor een miraDry behandeling. Ben je jonger dan 18, dan mag de miraDry behandeling nog niet worden uitgevoerd, een behandeling met botox is dan een fijne optie. 

Mocht je de eerste stap willen zetten, overweeg dan zeker de miraDry behandeling. Veel cliënten die jarenlang botox behandelingen hebben gehad stappen vaak uiteindelijk toch over op de miraDry behandeling. Dan is het achteraf gezien zonde van het geld dat je hebt geïnvesteerde in Botox behandelingen.

Wat zijn de andere opties

Vóórdat miraDry zijn intrede deed, werden er ook operaties (thoracale sympectomie) uitgevoerd, waarbij de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor de zweetprikkel werden doorkliefd. Deze zenuwbaan ligt achter de longen en het is een operatie onder narcose. Bij deze operatie is de kans op compensatiezweten 40%, dat is een groot nadeel, want niemand zit erop te wachten dat het probleem van zweet zich verplaatst naar bijvoorbeeld de rug of de borst.

Sinds de intrede van de miraDry vinden deze operaties nog maar beperkt plaats. De miraDry behandeling is ook een blijvende oplossing, de behandeling is vele malen milder en de kans op complicaties zeer klein. 

Vrijblijvend consult 

Wil je meer weten over de behandeling of ben je er nog niet zeker van of je een Botox of miraDry behandeling wilt ondergaan? Bij ons kom je altijd eerst op een gratis consult in onze vestiging in Amsterdam of Purmerend. Tijdens het consult kun je al je vragen aan mij, of een andere huidtherapeut, stellen en bespreken we je klacht en het te verwachten resultaat. Woon je verder weg, dan is een telefonisch consult ook mogelijk.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.