0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Last van zware benen? Snel verlichting d.m.v. bindweefselmassage

Veel mensen kennen het fenomeen ‘het gevoel van zware benen’. Dit kan variëren van mild tot ernstig, de klachten bestaan uit vermoeidheid, pijn en soms ook zwelling in de benen.Het kan behoorlijk irritant zijn en het verlichten van zware benen is geen overbodige luxe. Bindweefselmassage met ons geavanceerde LPG-apparaat geeft vaak direct verlichting. Ik zal ik je vertellen waarom dit zo goed werkt. Lees je mee?

 

Dewi blog

 • Door huidtherapeut Dewi 

Wat veroorzaakt zware benen?

Het gevoel van zware benen is vaak het gevolg van een aantal factoren. Deze kunnen onder meer bestaan uit een gebrek aan lichaamsbeweging, overmatige druk op de beenvaten, verminderde  bloedcirculatie zoals bij spataderen, zwangerschap, hormonale schommelingen, leeftijd en erfelijke aanleg. Ook kan een slechte afvoer van lymfe (weefselvocht) de oorzaak zijn waardoor lymfoedeem in de benen ontstaat.  Bij lipoedeem ofwel het lypalgie syndroom is sprake van een laaggradige ontsteking in het weefsel, bij deze aandoening is vrijwel altijd sprake van het gevoel van zware benen.  

Wat kun je zelf doen om zware benen te verminderen? 

 1. Lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan de spieren in de benen versterken en de bloedcirculatie bevorderen. Oefeningen zoals wandelen, fietsen, zwemmen en specifieke beenspieroefeningen waarbij de kuitspier wordt gebruikt kunnen nuttig zijn.
 2. Voeding en hydratatie: Gezonde en gevarieerde voeding met voldoende vochtinname  kan helpen bij het verminderen van vochtophoping.
 3. Elevatie van de benen: Houd je vocht vast in de benen? Het omhoog leggen van de benen, zodat ze hoger zijn dan het hart, kan helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van de afvoer van overtollig vocht.
 4. Medicatie: In sommige gevallen kan een arts medicijnen voorschrijven om de symptomen van zware benen te behandelen, zoals ontstekingsremmers of medicijnen om de bloedcirculatie te verbeteren.
 5. Gewichtsbeheersing: Als overgewicht een factor is, kan gewichtsverlies helpen bij het verminderen van de belasting op de benen en het verbeteren van de bloedcirculatie.
Last van zware benen?

Zo vermindert de huidtherapeut jouw zware benen

 1. Compressiekousen: Het dragen van compressiekousen (steunkousen) kan helpen bij het verminderen van zwelling en het verbeteren van de bloedcirculatie in de benen. Deze kousen zijn verkrijgbaar in verschillende druksterktes, afhankelijk van de ernst van de klachten. Ben je hierin geïnteresseerd, hier lees je er meer over >>
 1. Bindweefselmassage: Bindweefselmassage is een effectieve methode om de symptomen van zware benen aan te pakken. Deze massage richt zich op het bindweefsel onder de huid, waar de problemen zich voordoen. Er zijn twee hoofdmethoden voor bindweefselmassage: manuele massage (met de handen) en mechanische massage met behulp van geavanceerde apparaten zoals het LPG-apparaat.

We zien snel verlichting van zware benen d.m.v. bindweefselmassage met het nieuwe LPG-apparaat 

Waarom mechanische bindweefselmassage (LPG) effectiever is dan manuele bindweefselmassage 

Bindweefselmassage is populair, en dat is niet voor niets. Bindweefselmassage verbetert de doorbloeding, het afvoer van weefselvocht (lymfe), bevordert de afvoer van afvalstoffen en verbetert de conditie van de huid en het onderliggende weefsel.  Dit geeft meestal direct een verlichtend gevoel aan de benen.  Maar waarom voeren wij bindweefselmassage uitsluitend uit met de Alliance van LPG-system? Ik zal het je vertellen:

 • Diepere massage: Het LPG-apparaat kan dieper in het weefsel doordringen, wat kan leiden tot meer effectieve verlichting van zware benen.
 • Krachtigere massage: Het apparaat levert een consistente en krachtige massage die moeilijk handmatig kan worden nagebootst.
 • Intensief maar geen overdaad  De behandeling met de Alliance is intensiever maar door de specifieke techniek wordt het weefsel tijdens de behandeling niet nadelig belast. Door de geavanceerde techniek is er geen pijn tijdens de behandeling en treden er geen blauwe plekken op zoals dit bijvoorbeeld wel vaak na cupping wordt gezien.
 • Meer technieken: Je kunt met het LPG-apparaat verschillende technieken toepassen. Bijv. vacuüm of het opbouwen van de intensiteit. Zo kun je per klacht en zone de techniek aanpassen. 

Wil je meer weten?

Het hebben van zware benen is meestal geen ernstige aandoening, maar ze kunnen wel ongemak en vermoeidheid veroorzaken. Als je last hebt van zware benen en dit je dagelijks leven beïnvloedt, is het fijn om snel verlichting te voelen. Ik help je graag naar deze verlichting toe! De behandeling mag ook toegepast worden tijdens de zwangerschap. 

Bij ons kom je altijd eerst langs op consult. Dit consult is gratis en geheel vrijblijvend. We kunnen zo goed naar jouw klachten luisteren, je benen bekijken en een gedegen advies geven. Een afspraak voor een gratis consult kun je hieronder maken. 

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.