0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Wijnvlek/naevus flammeus

Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus genoemd, is een aangeboren vaatafwijking. Er is sprake van uitgezette bloedvaatjes waardoor er een rood – paarsachtige vlek zichtbaar is. De vlek is bij de geboorte aanwezig en groeit met de jaren mee. Meestal zijn wijnvlekken aanwezig op het gezicht of in de nek, maar ze kunnen ook op andere plaatsen op het lichaam voorkomen. Bij de geboorte ziet de vlek er meestal vlak en roze uit. Echter, met het ouder worden kunnen de bloedvaatjes nog meer uitzetten waardoor de vlek donkerder er dikker wordt. De oorzaak van het ontstaan van een wijnvlek is niet bekend en de aandoening is niet erfelijk. Een wijnvlek zal nooit uit zichzelf verdwijnen. Daarbij zal de aandoening echter in alle gevallen goedaardig blijven.

Behandeling van een wijnvlek

MediDerma maakt bij de behandeling van wijnvlekken gebruik van de  Thunder MT laser. Dit is een onderscheidende laser om wijnvlekken te behandelen. De meeste klassieke vaatlasers hebben 1 golflengte zoals de Nd:YAG. De Thunder  heeft een Mixed Technology (MT) waarbij gebruik gemaakt wordt van 2 verschillende laserstralen. Hierdoor wordt in vergelijking met andere vaatlasers de energie van de laserstraal beter in de bloedvaatjes wordt opgenomen. De huidreactie is minder intens terwijl het behandelresultaat optimaal is.

De huidtherapeuten van MediDerma behandelen uitsluitend kleine wijnvlekken (kleiner dan doorsnede 3 cm). Dit gebeurt op verwijzing van de arts. De grotere wijnvlekken zijn om te behandelen voorbehouden aan de arts.

Daarom MediDerma

  • Behandeling gegarandeerd door KP geregistreerde huidtherapeut
  • Beste huidpraktijk volgens Zorgkaart Nederland (9,6)

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.