0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Transseksualiteit

Transseksualiteit heeft weinig met seks te doen. Wel met het feit dat iemand zich niet kan vinden in de sekse die hij of zij vanaf de geboorte heeft meegekregen. Het is bekend dat mensen dit gevoel vaak van jongs af aan al kennen. Nog steeds wordt de term wel eens met travestie in verband gebracht. Dit is echter iets heel anders. Een travestiet vind het leuk om zich af en toe voor te doen als iemand van de andere sekse, maar wil niet veranderen van sekse. Tegenwoordig is er meer aandacht voor deze groep mensen en durven jonge mensen er meer voor uit te komen. Er zijn man-vrouw transseksuelen en vrouw-man transseksuelen. De laatste groep is veruit het grootst.

Een lang voortraject volgt voorafgaande aan een eventuele operatie. In deze periode gaat de m-v of v-m transseksueel zich zoveel mogelijk presenteren in de wenselijke sekse aan de buitenwereld.

Behandeling transseksualiteit

Medische behandeling bij transseksualiteit vindt altijd in een groot medisch centrum plaats omdat er veel disciplines bij de diverse behandelingen betrokken zijn.

Rol van de huidtherapeut

De huidtherapeut kan de haren van het gelaat weg laseren of epileren (m-v). Ontharing van de genitaal zone voorafgaande aan de m-v operatie wordt wenselijk geacht door de meeste ziekenhuizen in Nederland. Deze behandeling past de huidtherapeut toe. Maar andere zones van het lichaam komen desgewenst eveneens in aanmerking voor behandeling.

Littekentherapie kan worden toegepast bij v-m transseksuelen. Heel soms geeft een donorplaats van de huid op de arm dusdanig problemen dat behandeling noodzakelijk is.

Vergoedingen

De behandelingen voor ontharing in het gelaat en/of genitaal zone worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed als er voldaan wordt aan bepalende voorwaarden die de verzekering stelt. De financiën worden vaak samen met de behandelende kliniek geregeld.

Littekenbehandeling bij de huidtherapeut wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Camouflagetherapie door de huidtherapeut wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021