0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Talgklierhyperplasie


Verwijderen van goedaardige huidafwijkingen 

Talgklieren

Talgklieren liggen in de huid en zijn meestal verbonden aan een haarzakje. Een talgklier produceert talg, dit is een huidvet welke via de huidporie aan de huid wordt afgescheiden. Het talg houdt de huid soepel, beschermt de huid tegen uitdroging en voorkomt huidirritatie.

Talgklierhyperplasie

Bij talgklierhyperplasie zijn de talgklieren vergroot en zichtbaar in de huid. De plekken zijn enkele millimeters. Vaak zijn ze gegroepeerd waardoor de verhevenheid tot een centimeter doorsnede groot kan zijn. De plekken zijn hobbelig. Onder een vergrootglas zijn de talgklieren als witte of gele bolletjes onder de huid zichtbaar. Het is een goedaardige huidafwijking, waarbij vaak een relatie kan worden gelegd met huidveroudering en zonblootstelling, vandaar dat ze vaak voornamelijk in het gezicht voorkomen. Behandeling is niet noodzakelijk, echter soms wel wenselijk omdat de plekjes als cosmetisch storend kan worden ervaren.  

Huidtherapeuten herkennen talgklierhyperplasie en zijn bekwaam om het onderscheid te kunnen maken van kwaadaardige huidtumoren. De behandeling vindt op verwijzing plaats van de huisarts of dermatoloog. De behandeling kan plaatsvinden door middel elektrocoagulatie met de Zapper, en of gefractioneerde CO2 laser. Afhankelijk van de grootte en de aard van de afwijking(en) kiest de huidtherapeut de beste behandelmethode.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u een deskundige beoordeling van de behandelmogelijkheden van Talgklierhyperplasie? Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend. Kijk voor meer informatie bij Informatie en afspraken of neem contact met ons op.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021
dermaquest en tebiskin serums
Alles over serums
17 december 2020