0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Talgklierhyperplasie

Verwijderen van goedaardige huidafwijkingen 

Talgklieren

Talgklieren liggen in de huid en zijn meestal verbonden aan een haarzakje. Een talgklier produceert talg, dit is een huidvet welke via de huidporie aan de huid wordt afgescheiden. Het talg houdt de huid soepel, beschermt de huid tegen uitdroging en voorkomt huidirritatie.

anatomie van de huid

Talgklierhyperplasie

Bij talgklierhyperplasie zijn de talgklieren vergroot en zichtbaar in de huid. De plekken zijn enkele millimeters. Vaak zijn ze gegroepeerd waardoor de verhevenheid tot een centimeter doorsnede groot kan zijn. De plekken zijn hobbelig. Onder een vergrootglas zijn de talgklieren als witte of gele bolletjes onder de huid zichtbaar. Het is een goedaardige huidafwijking, waarbij vaak een relatie kan worden gelegd met huidveroudering en zonblootstelling, vandaar dat ze vaak voornamelijk in het gezicht voorkomen. Behandeling is niet noodzakelijk, echter soms wel wenselijk omdat de plekjes als cosmetisch storend kan worden ervaren.  

Huidtherapeuten herkennen talgklierhyperplasie en zijn bekwaam om het onderscheid te kunnen maken van kwaadaardige huidtumoren. De behandeling vindt op verwijzing plaats van de huisarts of dermatoloog. De behandeling kan plaatsvinden door middel elektrocoagulatie met de Zapper, en of gefractioneerde CO2 laser. Afhankelijk van de grootte en de aard van de afwijking(en) kiest de huidtherapeut de beste behandelmethode.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.