0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Spataderen

Spataderen, ook wel varices genoemd, zijn kronkelig uitziende aderen, die blauw/rood/paars van kleur kunnen zijn als ze aan de oppervlakte van de huid liggen. Er zijn ook spataderen die dieper gelegen zijn. Deze zijn niet te zien maar kunnen net als de oppervlakkige aderen oorzaak zijn van bijvoorbeeld zware benen, jeuk of pijn in de benen. Het kunnen kleine vaatjes zijn of grote opgezette vaten, die als knobbels zichtbaar zijn, veelal gelokaliseerd in de benen. Naast de klachten die kunnen ontstaan, is er ook vaak een cosmetisch aspect aanwezig, want meestal wordt het als niet prettig en niet mooi ervaren. Vrouwen hebben vaker spataderen dan mannen. Mensen die veel staan en/of te zwaar zijn ervaren vaak meer klachten.

Oorzaak van spataderen

De oorzaak van spataderen is niet geheel duidelijk. Wel komt het vaak in bepaalde families meer voor (meer aanleg). Zwangerschap, lang staan, lange mensen en vrouwen met overgewicht: hiervan is bekend dat spataderen vaker een probleem zijn. Na een doorgemaakte trombose worden eveneens veelvuldig spataderen gezien.

Behandeling door de medisch specialist

Er zijn diverse medische ingrepen mogelijk bij de behandeling van spataderen. De aderen kunnen weggehaald worden (wordt ook wel strippen genoemd). Daarnaast kan er een vloeistof in de ader gespoten worden waardoor de spatader zal afsterven (scleroseren).

oppervlakkige beenvaatjes

Rol van de huidtherapeut

Een huidtherapeut kan therapeutische elastische kousen aanmeten. De kous ondersteunt het bloedvat zodanig dat de klepjes die in het vat zitten meer naar elkaar toe gedrukt worden. In combinatie met beweging werkt een therapeutische elastische kous optimaal. Kijk voor meer informatie bij therapeutische elastische kousen

Ontsierende oppervlakkige rode, blauwe of paarse beenvaatjes ook wel besenreisen of berkentakken genoemd, worden bij MediDerma fraai behandeld met de ThunderMT laser.

Door middel van camouflagetherapie worden vaatjes of andere huidverkleuringen tijdelijk minder zichtbaar gemaakt.

 

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.