0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Spataderen

Spataderen, ook wel varices genoemd, zijn kronkelig uitziende aderen, die blauw/rood/paars van kleur kunnen zijn als ze aan de oppervlakte van de huid liggen. Er zijn ook spataderen die dieper gelegen zijn. Deze zijn niet te zien maar kunnen net als de oppervlakkige aderen oorzaak zijn van bijvoorbeeld zware benen, jeuk of pijn in de benen. Het kunnen kleine vaatjes zijn of grote opgezette vaten, die als knobbels zichtbaar zijn, veelal gelokaliseerd in de benen. Naast de klachten die kunnen ontstaan, is er ook vaak een cosmetisch aspect aanwezig, want meestal wordt het als niet prettig en niet mooi ervaren. Vrouwen hebben vaker spataderen dan mannen. Mensen die veel staan en/of te zwaar zijn ervaren vaak meer klachten.

Oorzaak van spataderen

De oorzaak van spataderen is niet geheel duidelijk. Wel komt het vaak in bepaalde families meer voor (meer aanleg). Zwangerschap, lang staan, lange mensen en vrouwen met overgewicht: hiervan is bekend dat spataderen vaker een probleem zijn. Na een doorgemaakte trombose worden eveneens veelvuldig spataderen gezien.

Behandeling door de medisch specialist

Er zijn diverse medische ingrepen mogelijk bij de behandeling van spataderen. De aderen kunnen weggehaald worden (wordt ook wel strippen genoemd). Daarnaast kan er een vloeistof in de ader gespoten worden waardoor de spatader zal afsterven (scleroseren).

Rol van de huidtherapeut

Een huidtherapeut kan therapeutische elastische kousen aanmeten. De kous ondersteunt het bloedvat zodanig dat de klepjes die in het vat zitten meer naar elkaar toe gedrukt worden. In combinatie met beweging werkt een therapeutische elastische kous optimaal. Kijk voor meer informatie bij therapeutische elastische kousen

Ontsierende oppervlakkige rode, blauwe of paarse beenvaatjes ook wel besenreisen of berkentakken genoemd, worden bij MediDerma fraai behandeld met de ThunderMT laser.

Door middel van camouflagetherapie worden vaatjes of andere huidverkleuringen tijdelijk minder zichtbaar gemaakt.

 

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021