0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Rokershuid

Het is algemeen bekend dat de huid door roken beschadigd wordt. Wat is het effect van roken op de huid en hoe ziet de rokershuid eruit? 

Huidveroudering

Bij mensen die roken treedt een versnelde veroudering van de huid op. In tabaksrook zitten bepaalde stoffen welke afbraak van bindweefsel in de huid bevorderen. Hierdoor verliest de huid elasticiteit met als gevolg het ontstaan van rimpelvorming. Ook breekt roken vitamine C af, een belangrijk antioxidant voor de vorming van collageen.

Door roken kunnen ook de zogeheten rokerslijntjes op de bovenlip ontstaan. Dit komt door de versnelde veroudering van de huid in combinatie met de veelvuldige beweging van het tuiten van de lippen, zoals gebeurt bij het roken van een sigaret. Uiteraard kunnen ook bij niet-rokers deze rimpeltjes bij de mond ontstaan, maar bij mensen die roken worden deze vroegtijdig en een stuk duidelijker zichtbaar.

Huidverkleuring

De tabaksrook heeft ook een vernauwend effect op de bloedvaten in de huid, waardoor minder zuurstof en belangrijke voedingstoffen vervoerd kunnen worden. Zuurstof en voedingsstoffen zijn essentieel voor het goed functioneren van de cellen in de huid. Door dit relatief tekort kan de huid grijs tot gelig kleuren. Ook de huid onder de ogen kan door de verminderde doorbloeding donkerder van kleur worden.

Onzuivere huid

Onmiddellijk na het uitademen van de sigarettenrook, blijven roetdeeltjes als het ware op het gezicht plakken. Dit veroorzaakt meer mee-eters en onderhuidse talgverstoppingen.

 

Zichtbare huidverbetering na het stoppen met roken

Zodra mensen stoppen met roken is dit al snel te zien aan de huid. De grijs, gelige kleur maakt plaats voor een zichtbaar frissere huidskleur. Dit komt omdat er meer zuurstof in het bloed vervoerd kan worden en ook de bloedtoevoer naar de huid verbetert.

Verdere huidverbetering 

Wilt u een verdere verbetering van de huid? De huidtherapeut biedt de Dermapen4 behandeling. Deze micro-needling techniek stimuleert de collageenaanmaak, vermindert fijne lijntjes en heeft een positief effect op verwijde poriën.  

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021