0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Pigmentvlekken op de borst

Veel mensen hebben last van pigmentvlekken. Van groot tot klein, van donker tot licht. Donkere pigmentvlekken worden ook wel hyperpigmentatie genoemd. Naarmate we ouder worden, zie je veelal dat pigmentvlekken ontstaan op de gebieden in het gezicht of lichaam die veel zijn blootgesteld aan de zon. De borst of decolleté is daarom een plek waar vaak hyperpigmentatie zichtbaar is.

pigmentvlekken op de borst

Oorzaak van pigmentvlekken op de borst

Het ontstaan van hyperpigmentatie kan verschillende oorzaken hebben maar vaak is de grootste boosdoener de zon. Uv-straling stimuleert de aanmaak van pigment. Ook hormonen kunnen invloed hebben op het aanmaken van pigment. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, wanneer de hormoonhuishouding verandert, meer pigment aangemaakt worden. Andere oorzaken voor pigmentvlekken kunnen medicatie of een ontsteking in de huid zijn.

Wanneer er pigmentvlekken op de borst zichtbaar zijn, is dit vaak veroorzaakt door te veel blootstelling aan de zon. Er is dan sprake van zonschade. Dit is veelal zichtbaar bij mensen met een lichter huidtype. De pigmentatie kan gepaard gaan met zichtbare kleine rode bloedvaatjes en een grove huidstructuur.  

 

Wat kun je er zelf tegen doen?

Het belangrijkste is de huid goed te beschermen tegen de zon. Gebruik hierbij minimaal een SPF 30 of hoger en draag beschermende kleding. Het zal de pigmentvlekken niet laten verdwijnen, maar het zal er wel voor zorgen dat het niet verergert. Daarnaast kunnen ook huidproducten met een pigment onderdrukker raadzaam zijn. Deze zorgen ervoor dat de aanmaak van pigment wordt geremd, waardoor het risico op nieuwe vlekken verkleint. Eventueel kunnen ook producten die de huid op milde wijze exfoliëren (verwijderen van dode huidcellen) helpen. Deze zullen ervoor zorgen dat de huid zich sneller gaat vernieuwen waardoor bestaande pigmentvlekken lichter van kleur worden.

 

Producten die aan te bevelen zijn:

Deze crèmes verminderen hyperpigmentatie en voorkomen het ontstaan van nieuw pigment. Dit komt door de melanine-regulerende eigenschappen. Zeer geschikt voor een licht verouderde huid met schade door zon. Bevat hoge UVA en UVB bescherming (SPF 50), waardoor deze geschikt is voor overdag. De Tebiskin LC lightening cream is zonder SPF50 en geschikt voor in de avond.

Dit serum is geschikt voor de pigmentgevoelige huid. Door de aanwezigheid van zuren, plantaardige en verhelderende ingrediënten worden pigmentverkleuringen verminderd en gaat het de vorming van nieuw pigment tegen. De aanwezige zuren zullen de huid op milde wijze exfoliëren.

Deze crème vermindert hyperpigmentatie en zorgt voor een egalere teint. Blending Bleaching Cream is een crème die ervoor zorgt dat de huid egaler wordt en pigmentproblemen effectief aanpakt door de werking van de actieve ingrediënten. Zelfs de verkleuring door hormonale aard worden verbeterd. Deze crème heeft een dubbele werking: het zorgt voor een betere verdeling van melanine in de huid (blending) en remt bovendien de melanocytenproductie (bleaching).
Het resultaat is een egalere huid. Daarnaast helpt deze crème bij de vermindering van oxidatie en de activiteit van vrije radicalen.

 

Vind je het lastig een keuze te maken voor het juiste huidproduct? Een van onze huidtherapeuten adviseert je graag. Dit kan telefonisch of via een gratis consult met huidscan.

 

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

De huidtherapeuten bij MediDerma bieden behandelingen aan waarmee de pigmentvlekken verminderd/verwijderd kunnen worden.

 

IPL en laser

Behandelingen voor het verminderen van pigmentvlekken kunnen IPL en/of laser zijn. Met IPL wordt er met verschillende golflengtes warmte afgegeven die wordt opgenomen door het pigment. De pigmentvlek wordt hierdoor in verschillende dieptes aangepakt. Bij de laser is er sprake van één golflengte. Vervolgens wordt het pigment afgebroken in stukjes wat uiteindelijk door het lichaam wordt opgeruimd. Pigmentvlekken zullen vervagen of zelfs volledig verdwijnen. Het is mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De keuze voor IPL of pigmentlaser is afhankelijk van het soort pigmentvlek.

Peelings

Een andere mogelijkheid is behandelen middels peelings. In een peeling zitten zuren die de huid exfoliëren. Dode huidcellen worden verwijderd en door actieve werkstoffen wordt de huid gestimuleerd zich sneller te vernieuwen. Hierdoor kan uiteindelijk de pigmentvlek minder zichtbaar worden. 

Welke behandeling het beste is, is afhankelijk van het soort hyperpigmentatie. De huidtherapeuten bij MediDerma kunnen in een consult een vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u een deskundige beoordeling van de behandelmogelijkheden van pigmentvlekken? Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.