0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

PCOS

PCOS is de afkorting van het polycysteus-ovariumsyndroom. PCOS staat letterlijk voor: poly is meerdere, cysten zijn vochtblaasjes en ovarium zijn de eierstokken. De naam zegt het dus al, bij PCOS is er sprake van kleine vochtblaasjes die in de eierstokken zitten. Waaraan kun je PCOS herkennen? Wat zijn de klachten? Welke behandelmogelijkheden zijn er? Op deze vragen proberen wij voor jou hieronder antwoord te geven.

Wat is PCOS en wat is de oorzaak?

De precieze oorzaak van PCOS is niet bekend. Er spelen verschillende hormonen een rol. Iedere vrouw maakt een kleine hoeveelheid mannelijk hormoon aan, maar bij vrouwen met PCOS is er een teveel aan testosteron (mannelijk geslachtshormoon). Ook kan er sprake zijn van een verhoogde aanmaak van het luteïniserend hormoon (LH), wat de eisprong opwekt. Er kan ook sprake zijn van een verlaagde hoeveelheid FSH (follikel stimulerend hormoon), wat de rijping stimuleert van de vochtblaasjes of een verhoogde hoeveelheid aan insuline veroorzaakt.

Welke klachten kunt u ervaren?

Door de bovengenoemde factoren kan het rijpingsproces van de eiblaasjes worden verstoord, waardoor er meerdere vochtblaasjes in de eierstok ontstaan. Dit heeft weer het gevolg dat de menstruatiecyclus ontregelt wordt of uitblijft. De menstruatie kan soms wel maanden wegblijven. Ook kan de vruchtbaarheid verminderen en er bestaat een verhoogde kans op een miskraam. PCOS komt voor bij 5 tot 10% van de vrouwen en gaat vaak gepaard met overgewicht. Indien u last heeft van overgewicht is het van belang om af te vallen, waardoor de menstruatie weer op gang kan komen.

Bij PCOS kunnen ook klachten ontstaan, zoals:

  • puistjes (acne)
  • zwangerschapsmasker (melasma)
  • overbeharing (hirsutisme). De overbeharing uit zich vaak in een mannelijk beharingspatroon en komt vaak voor op de kin, borst en/of buik.

Behandelmogelijkheden PCOS

In verband met de onderliggende hormonen die een blijvende rol spelen bij PCOS, dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de klachten moeilijk behandelbaar zijn.

PCOS is medicinaal te behandelen met hormonen in tabletvorm of middels injecties. Wilt u meer informatie hierover dan kunt u het beste uw huisarts raadplegen.

Wat kunnen wij voor u betekenen als huidtherapeut?

De Soprano ICE laserontharing ontharen
De Soprano ICE laser

Heeft u bijvoorbeeld klachten, zoals acne, klik dan op de link voor een beschrijving van de mogelijkheden voor acnetherapie.

Indien u last heeft van ongewenste haargroei, dan kunt u bij ons terecht voor elektrische epilatie en/of lasertherapie. Wij werken met de innovatieve, veilige- en effectieve Soprano Ice Ontharingslaser. Voor meer informatie hierover kunt u op de link klikken.

Ook is het mogelijk om melasma te behandelen. U kunt bij ons terecht voor o.a. camouflagetherapie en chemische peelings.

De therapieën kunnen ook gecombineerd worden.

U kunt bij ons een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek! Hierin worden alle behandelmogelijkheden uitvoerig met u besproken en zal de huidtherapeut een persoonlijk advies en/of behandelplan voor u opstellen. De huisarts of dermatoloog kan een verwijzing uitschrijven, maar wij zijn ook direct toegankelijk, waardoor u ook zonder verwijsbrief bij ons terecht kunt.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021