0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Ouderdomsvlekken / Pigmentvlekken

Met de juiste producten en behandeling bereik je snel vermindering!

De meest voorkomende pigmentvlekken zijn de oudersdomsvlekken. Deze goedaardige vlekken ontstaan met name op huiddelen die regelmatig aan het zonlicht zijn blootgesteld zoals het gelaat, decolleté en handen. De grootte van de vlek varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters. Het aantal vlekken kan in de loop van de tijd toenemen.

Vooral mensen met een lichte huidskleur die in het verleden veel aan zonlicht zijn blootgesteld hebben een verhoogd risico op het krijgen van deze pigmentvlekken.

Ouderdomsvlekken zijn altijd goedaardig, behandeling is daarom niet persé noodzakelijk. Behandeling vindt daarom plaats om cosmetische of psycho-sociale reden.

huidprobleem blok pigment

Wat kun je zelf doen om deze pigmentvlekken te voorminderen of voorkomen?

Omdat de zon de grootste boosdoener is voor het ontstaan van pigmentvlekken, is het raadzaam je gezicht, hals en handen het hele jaar door tegen de zon te beschermen. Dit betekent ook in de winter of als het bewolkt is. Wij hebben goede ervaring met Tebiskin’s UV-LC met SPF 50, niet alleen voor bescherming, maar ook om bestaand pigment op te lichten. Als nachtcrème kun je de variant zonder SPF gebruiken. Deze crèmes verminderen bestaande pigmentatie door de melanine-regulerende eigenschappen en is daarom zeer geschikt voor een licht verouderde huid met zonneschade (pigmentvlekken).

Wat kan de huidtherapeut voor jou betekenen?

Wij kunnen pigmentvlekken op verschillende manieren behandelen en, afhankelijk van het soort vlek, de pigmentvlek verwijderen of (sterk) verminderen. 

Deze behandelingen voeren wij uit:

 • KTP laser. Deze laser geeft specifiek warmte af aan de pigmentcellen, waarbij de bovenste huidlaag en het omliggende weefsel vrijwel niet wordt verhit. De KTP laser heeft een subtiele spotsize waardoor we zeer nauwkeurig en effectief kunnen behandelen. De KTP laser gebruiken we meestal bij één of enkele pigmentvlekken
 • ThunderMT. Behandeling met deze laser is vergelijkbaar met de KTP laser. Het is een zeer effectieve behandeling als er meer pigmentatie is dan slechts enkele pigmentvlekken.
 • IPL (Intense pulsed light) werkt door middel van lichtflitsen op de huid. Het licht wordt omgezet in warmte, waardoor bloedvaatjes stollen en overtollig pigment wordt afgebroken door het lichaam. We gebruiken deze techniek meestal bij grote oppervlakten zoals het gehele gezicht, de hals of de handen. Het mooie aan deze behandeling is dat we tegelijkertijd roodheid kunnen aanpakken. 

Soms adviseren we een combinatie-behandeling met de Dermapen4 of een peeling om zo het effect te versterken.

Gratis consult

Wij werken altijd met een gratis consult. We doen een huidanalyse en maken dan, indien nodig, een scan met de OBSERV. Zo kunnen we ook mooi het resultaat meten na je behandeling of behandelkuur. Tijdens dit consult kunnen we je adviseren welke behandeling het best past bij jouw wens en soort pigmentatie. Onder aan deze pagina kun je een afspraak maken voor dit vrijblijvende consult.

Daarom MediDerma

 • Breed behandelaanbod voor pigmentvermindering
 • Mogelijkheid tot combineren van technieken voor beter resultaat
 • Wij werken met aantoonbaar de beste apparatuur
 • Behandeling gegarandeerd door KP geregistreerde huidtherapeut
 • Beste huidpraktijk volgens Zorgkaart Nederland (9,6)

Wat onze klanten vinden

 • Na 6 peelings en het gebruik van de producten van Mediderma is mijn pigment veel minder en heb ik weer een frisse, zuivere huid! Bedankt Dieuwertje!

  Ik kwam bij Mediderma terecht ongeveer 2 jaar na de geboorte van mijn zoontje. Ik had veel pigment in mijn gezicht overgehouden aan mijn zwangerschap en dit stoorde me. Na het eerste consult voelde het al fijn dat er echt goed naar de behoefte van mijn huid gekeken werd en daar werden het behandelplan en de producten op aangepast. Eerder kocht ik dure producten maar wist ik eigenlijk nooit of dit werkelijk geschikt was voor mijn huid.

  Nikki-peeling-gezicht
  Nikki van Son

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.