0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Lipohypertrofie

Lipohypertrofie (spuitplekken) behandeling met endermotherapie®
Lipohypertrofie is een veel voorkomende bijwerking van insuline injecties of pompgebruik bij diabetes mellitus type 1 en type 2. Deze verhardingen en verdikkingen kunnen, wellicht, worden behandeld met endermotherapie®. Omdat er nog weinig bekend is over de effecten, is er vanuit MediDerma een wetenschappelijk onderzoek opgestart om de effecten vast te leggen. Op 22 december 2015 heeft de Medisch Ethische Toetsing Commissie (METC) een positieve beoordeling gegeven aan het onderzoek. Het onderzoek is medio januari 2016 bij MediDerma in Purmerend van start gaan. Deze behandeling wordt alleen bij MediDerma uitgevoerd om wetenschappelijk het effect vast te stellen. Na afronding van dit wetenschappelijke onderzoek zal bij gebleken effect de behandeling pas worden aangeboden.

Wat is lipohypertrofie?
Op plaatsen waar insuline regelmatig onderhuids wordt geïnjecteerd kan littekenweefsel ontstaan. Het volume van het onderhuids vetweefsel kan hierbij toenemen, met als gevolg zichtbare verdikkingen en voelbare huidverhardingen. Dit wordt lipohypertrofie genoemd.

Omdat deze verdikkingen ervoor zorgen dat de insuline niet meer gelijkmatig aan het bloed wordt afgegeven, kunnen er schommelingen in de bloedglucosewaarden ontstaan. Tevens wordt de toediening van insuline in de aangedane huidzones bemoeilijkt. Insuline is tot op heden alleen via injectie in de huid toe te dienen.

Welke behandelmogelijkheden zijn er tot op heden voor lipohypertrofie?
Indien lipohypertrofie door uw arts, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner wordt vastgesteld, krijgt u het advies om niet meer in de betreffende zone(s) te injecteren.

Zonder behandeling zal de lipohypertrofie geleidelijk verminderen. Dit kan enkele maanden tot een paar jaar duren. Wanneer de lipohypertrofie complicaties geeft of cosmetisch als storend wordt ervaren, is tevens liposuctie mogelijk. Uw arts of diabetesverpleegkundige kan u hier over voorlichten.

Hoe ziet de endermotherapie®  behandeling van lipohypertrofie eruit?
Endermotherapie® is een behandeling welke wordt uitgevoerd met behulp van een LPG® apparaat. De behandelkop van dit apparaat heeft twee rollen die onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Tussen deze rollen wordt de huid door een afzuigsysteem vacuüm getrokken, zodat er een huidplooi ontstaat. De rollen draaien, waardoor de lipohypertrofie wordt gemasseerd.

Wilt u meer informatie?

Ga naar www.lipohypertrofie.nl.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021
dermaquest en tebiskin serums
Alles over serums
17 december 2020