0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Lipohypertrofie

Lipohypertrofie (spuitplekken) behandeling met endermotherapie®
Lipohypertrofie is een veel voorkomende bijwerking van insuline injecties of pompgebruik bij diabetes mellitus type 1 en type 2. Deze verhardingen en verdikkingen kunnen, wellicht, worden behandeld met endermotherapie®. Omdat er nog weinig bekend is over de effecten, is er vanuit MediDerma een wetenschappelijk onderzoek opgestart om de effecten vast te leggen. Op 22 december 2015 heeft de Medisch Ethische Toetsing Commissie (METC) een positieve beoordeling gegeven aan het onderzoek. Het onderzoek is medio januari 2016 bij MediDerma in Purmerend van start gaan. Deze behandeling wordt alleen bij MediDerma uitgevoerd om wetenschappelijk het effect vast te stellen. Na afronding van dit wetenschappelijke onderzoek zal bij gebleken effect de behandeling pas worden aangeboden.

Wat is lipohypertrofie?
Op plaatsen waar insuline regelmatig onderhuids wordt geïnjecteerd kan littekenweefsel ontstaan. Het volume van het onderhuids vetweefsel kan hierbij toenemen, met als gevolg zichtbare verdikkingen en voelbare huidverhardingen. Dit wordt lipohypertrofie genoemd.

Omdat deze verdikkingen ervoor zorgen dat de insuline niet meer gelijkmatig aan het bloed wordt afgegeven, kunnen er schommelingen in de bloedglucosewaarden ontstaan. Tevens wordt de toediening van insuline in de aangedane huidzones bemoeilijkt. Insuline is tot op heden alleen via injectie in de huid toe te dienen.

Welke behandelmogelijkheden zijn er tot op heden voor lipohypertrofie?
Indien lipohypertrofie door jouuw arts, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner wordt vastgesteld, krijg je het advies om niet meer in de betreffende zone(s) te injecteren.

Zonder behandeling zal de lipohypertrofie geleidelijk verminderen. Dit kan enkele maanden tot een paar jaar duren. Wanneer de lipohypertrofie complicaties geeft of cosmetisch als storend wordt ervaren, is tevens liposuctie mogelijk. Jouw arts of diabetesverpleegkundige kan jou hier over voorlichten.

Hoe ziet de endermotherapie®  behandeling van lipohypertrofie eruit?
Endermotherapie® is een behandeling welke wordt uitgevoerd met behulp van een LPG® apparaat. De behandelkop van dit apparaat heeft twee rollen die onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Tussen deze rollen wordt de huid door een afzuigsysteem vacuüm getrokken, zodat er een huidplooi ontstaat. De rollen draaien, waardoor de lipohypertrofie wordt gemasseerd.

Wilt u meer informatie?

Ga naar www.lipohypertrofie.nl.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.