0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Grove poriën

Wat zijn poriën?

Poriën zijn kleine openingen in de huid waar talg uit komt. Talg beschermt de huid tegen infecties en zorgt ervoor dat de huid soepel blijft. Poriën hebben dus een belangrijke functie en iedereen heeft ze. Per huidtype kan de grootte van de porie variëren.

Oorzaak grove poriën

De porie raakt soms verstopt doordat er teveel talg wordt aangemaakt. Hierdoor kan de talg niet goed naar buiten vloeien en wordt de porie wijder. Dit veroorzaakt vergrote poriën en mee eters (comedonen). Vaak zijn de poriën op de t-zone (voorhoofd, neus en kin) vergroot omdat dit gedeelte in het gezicht wat vetter is.

Grove poriën

Wat kun je zelf doen bij grove poriën?

 Je huid heeft nu eenmaal poriën en deze poriën hebben een functie. Het is niet mogelijk om ze weg te halen of te verkleinen. Wel kun je de poriën minder zichtbaar maken én je kunt voorkomen dat het toeneemt.

Door juist productgebruik kan voorkomen worden dat vergrote poriën erger worden. Het is daarom aan te raden om vette crèmes of make up te vermijden omdat dit de poriën alleen maar meer kan verstoppen. Ook het gebruik van producten met veel alcohol of geurstoffen kan nadelig werken. Hierdoor kan namelijk de huid uitdrogen waardoor er juist weer meer talg wordt aangemaakt. Wat wel aan te raden is, zijn producten die de huid exfoliëren (verwijderen van dode huidcellen) waardoor de poriën minder snel verstopt raken. Ook het gebruik van een crème met goede zonbescherming is belangrijk. Uv-straling zorgt voor vermindering in collageen en elasticiteit en vervormt de porie. Een zonbescherming met minimaal spf30 kan voorkomen dat de poriën groter en grover worden.

Behandeling tegen grove poriën:

Naast thuisproducten zijn er ook professionele behandelingen bij de huidtherapeut mogelijk: 

Dieptereiniging
Verstopte poriën worden geledigd waardoor verdere verwijding en verstopping wordt voorkomen.

Peelings
Het exfoliëren van dode huidcellen, verminderen van huidverstoppingen en stimuleren van huidvernieuwing.

Microneedling d.m.v. Dermapen4
Door middel van dunne naaldjes worden er minuscule gaatjes gemaakt in de huid. Dit stimuleert elastine- en collageenaanmaak waardoor er een verbeterde huidstructuur ontstaat.

Laserbehandeling d.m.v. Youlaser
De Youlaser heeft een unieke combinatietechniek van CO2 en Erbium. Door middel van de CO2 laser wordt van de bovenste huidlaag een dun laagje verdampt. De erbium laser creëert warmtekolommen in de huid. Elastine- en collageenaanmaak wordt door deze combinatie gestimuleerd. De huid verstevigt wat ervoor zorgt dat de porie minder zichtbaar is.

Het resultaat

Behandeling van grove poriën kun je vergelijken met de behandeling van rimpels. Het wordt lastig ze te verwijderen maar er zijn wel degelijk behandeltechnieken die de porie minder zichtbaar maken én verergering voorkomen. Voor het beste resultaat adviseren we je te investeren in de juiste gezichtsverzorging en onderhoudsbehandelingen te doen.

Meestal volstaan 3 behandelingen.

MediDerma biedt al deze behandelingen aan en heeft ook een groot aanbod in huidverzorgingsproducten. De mogelijkheden kunnen tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult met één van de huidtherapeuten worden besproken.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.