0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Gerstekorrels

Een gerstekorrel wordt ook wel milia genoemd en kan op alle leeftijden ontstaan. Er is sprake van een opeenhoping van keratine in een porie die afgesloten zit door de huid. Daardoor ontstaat een wit bultje. Het wordt zowel bij baby’s als bij volwassenen/ouderen gezien. Als het er veel zijn kan dit een storend/onrustig beeld van de huid geven.

Oorzaak van een gerstekorrel

De ontstaanswijze is niet geheel duidelijk. Bij volwassenen lijkt er een relatie te bestaan met een vochtarme/droge huid.

Wat kun je zelf doen?

Een gerstekorrel gaat vaak vanzelf weg als de huid iets dunner wordt gemaakt met bijvoorbeeld een scrub of een peeling in combinatie met een vocht inbrengende crème. We raden het af om de korrel zelf te verwijderen. De korrel zit net onder de huid en als er op gedrukt wordt, komt de korrel niet spontaan naar buiten. Door het drukken ontstaat wel een kleine beschadiging van de huid en kan de huid een ontstekingsreactie gaan vertonen.

Behandeling door de huidtherapeut

De huidtherapeut heeft meerdere behandelmogelijkheden tot haar beschikking. In eerste instantie kan de huid dunner gemaakt worden door een scrub of peeling. Daarna kan met behulp van een steriel naaldje de huid boven gerstekorrel ingeprikt worden. Nu ontstaat er een kleine opening en kan met een druk van de vingers voorzichtig de gerstekorrel verwijderd worden.

Mocht dit niet lukken kan de huidtherapeut met behulp van een naaldje die verwarmt wordt de harde substantie van de gerstekorrel vloeibaar maken zodat het vanzelf uit kan vloeien.

Daarnaast is het voorschrijven van een goed huidverzorgingsproduct eveneens belangrijk zodat nieuwe gerstekorrels niet meer zullen ontstaan. Of dat de kans daarop kleiner wordt.

Vergoedingen

De behandeling van een gerstekorrel valt onder het specialisme van de huidtherapeut. Een gerstekorrel wordt door uw verzekeraar als esthetisch gezien en komt derhalve niet voor vergoeding in aanmerking.

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021