0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Bloedspinnetjes

Bloedspinnetjes worden bij MediDerma behandeld met de vaatlaser.

Hoe werkt de vaatlaser?

De huidtherapeuten van MediDerma werken met de  KTP-vaatlaser van MedArt. Deze laser heeft een golflengte van 532 nanometer. Het licht van deze golflengte wordt door het bloed in de vaatjes opgenomen waardoor de bloedvaatjes van het bloedspinnetje worden verhit. Door deze warmte verschrompelen de bloedvaatjes. Het resultaat is direct na de behandeling te zien. De behandelaar gebruikt een speciale bril met polariserend licht waardoor de bloedvaatjes extra goed zichtbaar worden. Hierdoor kan de behandelaar nog nauwkeuriger behandelen. Met behulp van de nieuwste KTP-laser kunnen snel en effectief goede resultaten verkregen worden waarbij de huid vrijwel geheel kan worden ontzien.

Vaatlaser KTP voor de behandeling van couperose en bloedspinnetjes

Welke huidgebieden kunnen worden behandeld?

De laserbehandeling wordt bij mannen en vrouwen in het gelaat toegepast. De resultaten zijn in het algemeen fraai. Nadelige blijvende huidreacties zijn tot op heden niet gezien.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Meestal verdwijnen bloedspinnetjes definitief na 1 behandeling. Soms zijn meer behandelingen nodig. Een enkele keer wordt na verloop van tijd het bloedspinnetje weer zichtbaar. De behandeling kan dan worden herhaald.

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt een warm en prikkelend gevoel tijdens iedere puls waargenomen. Maar na de puls trekt dit gevoel direct weg. De pijnsensatie wordt per cliënt verschillend ervaren. De behandeling wordt doorgaans goed verdragen, een verdovingscrème is niet nodig.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?

Na afloop van de behandeling kan de huid wat rood eruit zien en geïrriteerd aanvoelen.
Soms ontstaat een korstje. Na 2 weken is het eindresultaat zichtbaar.

Wat te doen voor en na de behandeling?

Voor een effectieve behandeling is van belang dat de huid zo licht mogelijk is van kleur. Je dient de zon 4 weken vóór en na de behandeling te mijden. Indien je toch graag in de zon verblijft, dien je de te behandelen huidzone te beschermen met een goede kwaliteit sunblock, om verkleuren van de huid tegen te gaan.

Voor een goed resultaat wordt geadviseerd te voorkomen dat het gezicht vlak na de behandeling rood wordt. Dit betekent dat men 24 uur na de behandeling niet heet mag douchen, sporten, sterk gekruid voedsel eten of alcohol drinken. Verder kunnen de dagelijkse activiteiten na de behandeling direct hervat worden.
De huid mag na de behandeling gecamoufleerd worden, mits de korstjes droog zijn.
Het is belangrijk om niet aan de eventuele korstjes te komen omdat de huid anders beschadigd kan worden.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt enkele minuten.

Wordt de laserbehandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling niet.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.