0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Beenvaatjes

Ontsierende oppervlakkig gelegen beenvaatjes kunnen rood, blauw of paars van kleur zijn. Ze worden ook wel berkentakjes of besenreis genoemd. In tegenstelling tot spataderen geven berkentakjes geen klachten zoals zware benen of het vasthouden van vocht. De doorsnede van deze vaatjes is klein, te vergelijken met de dikte van ongeveer een (dikke) potloodstreep.

Medisch gezien hoeft er niets aan deze beenvaatjes worden gedaan. Bij spataderen wordt wel geadviseerd de huisarts de benen te laten controleren. Soms is het medisch gezien beter de spataderen te laten verwijderen of steunkousen te gaan dragen. 

De oorzaak van oppervlakkige beenvaatjes is overwegend aanleg en hormonaal. Tijdens een zwangerschap nemen de vaatjes vaak toe. Vrouwen hebben er meestal meer last van dan mannen. 

Behandeling van fijne beenvaatjes 

Om beenvaatjes te laten behandelen kunt u kiezen tussen scleroseren, dit is het wegspuiten van de vaatjes of het laseren van de vaatjes. Beide behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering. MediDerma biedt de laserbehandeling met de Thunder MT  aan. 

Vraag een gratis consult aan

Wilt u weten wat de huidtherapeut voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zij geeft uitleg over de behandeling en uw vragen worden beantwoord. U ontvangt de informatie, alsmede een persoonlijke prijsopgave op papier, zodat u alles rustig kan nalezen.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021