0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Beenvaatjes

Wat zijn beenvaatjes

Ontsierende oppervlakkig gelegen beenvaatjes kunnen rood, blauw of paars van kleur zijn. Ze worden ook wel berkentakjes of besenreis genoemd. In tegenstelling tot spataderen geven berkentakjes geen klachten zoals zware benen of het vasthouden van vocht. De doorsnede van deze vaatjes is klein, te vergelijken met de dikte van ongeveer een (dikke) potloodstreep.

Medisch gezien hoeft er niets aan deze beenvaatjes worden gedaan. Bij spataderen wordt wel geadviseerd de benen door de huisarts te laten controleren. Soms is het medisch gezien beter de spataderen te laten verwijderen en/of om steunkousen te gaan dragen. 

De oorzaak van oppervlakkige vaatjes is overwegend aanleg en hormonaal. Tijdens een zwangerschap nemen deze vaak toe. Vrouwen hebben er bovendien meestal meer last van dan mannen. 

Behandeling van fijne beenvaatjes 

Om beenvaatjes te laten behandelen kun je kiezen tussen scleroseren, dit is het wegspuiten van de vaatjes of het laseren van de vaatjes. Beide behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering. MediDerma biedt de laserbehandeling met de Thunder MT  aan. 

De traditionele Nd:YAG laser geeft vooral warmte af aan blauwe vaatjes, waardoor rode vaatjes moeilijker te behandelen zijn. Door de Thunder MT kunnen zowel de blauwe als de rode en paarse vaatjes behandeld worden. Deze Mixed Technology combineert namelijk twee golflengten met elkaar waardoor de behandeling zeer effectief is.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.