0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Beenvaatjes

Ontsierende oppervlakkig gelegen beenvaatjes kunnen rood, blauw of paars van kleur zijn. Ze worden ook wel berkentakjes of besenreis genoemd. In tegenstelling tot spataderen geven berkentakjes geen klachten zoals zware benen of het vasthouden van vocht. De doorsnede van deze vaatjes is klein, te vergelijken met de dikte van ongeveer een (dikke) potloodstreep.

Medisch gezien hoeft er niets aan deze beenvaatjes worden gedaan. Bij spataderen wordt wel geadviseerd de huisarts de benen te laten controleren. Soms is het medisch gezien beter de spataderen te laten verwijderen of steunkousen te gaan dragen. 

De oorzaak van oppervlakkige beenvaatjes is overwegend aanleg en hormonaal. Tijdens een zwangerschap nemen de vaatjes vaak toe. Vrouwen hebben er meestal meer last van dan mannen. 

Behandeling van fijne beenvaatjes 

Om beenvaatjes te laten behandelen kunt u kiezen tussen scleroseren, dit is het wegspuiten van de vaatjes of het laseren van de vaatjes. Beide behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering. MediDerma biedt de laserbehandeling met de Thunder MT  aan. 

Vraag een gratis consult aan

Wilt u een deskundige beoordeling van de behandelmogelijkheden van couperose? Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend. Kijk voor meer informatie bij Informatie en afspraken of neem Contact met ons op.