0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Zweetoksels behandelen

Mediderma > Geen categorie > Zweetoksels behandelen

Heb je alles geprobeerd tegen jouw zweetoksels? Ben je klaar met alle deo’s, zweetpads en andere middeltjes? Wil je jouw zweetoksels laten behandelen en weer kwaliteit van leven terugkrijgen? Er zijn 3 behandelingen mogelijk  en ik vertel je er alles over in deze blog.

  • Door zweetexpert en huidtherapeut Teska KlosTeska Klos png

Deze behandelingen worden aangeboden 

  1. Zweetoksels behandelen met botulinetoxine (Botox)

Het is een korte behandeling waarbij je ongeveer 10 tot 20 prikjes botulinetoxine per oksel geïnjecteerd krijgt waardoor de zenuwen die de zweetklieren aanzetten tot zweetproductie, tijdelijk inactief worden. Het effect is na een week optimaal merkbaar. Het nadeel is wel dat de Botox slechts 3 tot 6 maanden effectief is; de werking van botulinetoxine neemt geleidelijk af waardoor je tegen de tijd dat je weer een behandeling nodig hebt, te maken hebt met een overbruggingsperiode van ongewenst zweten. De prikjes zijn een beetje geniepig maar de meesten vinden het goed te doen. Helaas heeft de behandeling wel een tijdelijk effect en zal je deze steeds opnieuw moeten doen.  

Lees hier meer over de botulinetoxine zweetoksel behandeling

  1. Zweetoksels behandelen met miraDry 

Bij een miraDry behandeling worden de zweetklieren definitief uitgeschakeld. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. De miraDry heeft een behandelkop met een soort zuignap. De huid wordt gekoeld terwijl de zweetklieren door middel van elektromagnetische straling (te vergelijken met de werking van de magnetron) worden verwarmd. De zweetklieren verschrompelen en zullen gedurende het genezingsproces door het lichaam worden opgeruimd. Meestal volstaat bij ons één behandeling (92%). Twee bijkomende voordelen is dat het ook direct vervelende overmatige geurtjes opheft en haargroei vermindert. De behandeling is ingrijpender dan een behandeling met botulinetoxine maar veel milder en veiliger dan een operatie waarbij de zenuwbanen welke seintjes afgeven aan de okselzweetklieren worden doorkliefd. Bovendien is het resultaat blijvend en is de kans dat je na de behandeling extra gaat zweten op een andere plek (compensatiezweten) vrijwel uitgesloten. 

Lees hier meer over de miraDry zweetoksel behandeling 

  1. Zweetoksels behandelen d.m.v. een operatie 

Vóórdat miraDry haar intrede deed, werden operaties uitgevoerd om zweetoksels te behandelen. Het was toen de enige definitieve oplossing. Bij de sympathectomie operatie worden de zenuwbanen die verantwoordelijk zijn voor de prikkeloverdracht aan de okselzweetklieren doorkliefd. Dit gebeurt achter de longen dus het is best een ingrijpende behandeling. Daarnaast, het risico is ongeveer 40% dat het overmatig zweten terugkomt op een andere plek (compensatiezweten). Ik raad deze behandeling daarom sterk af. De operatie vindt onder narcose plaats terwijl de zweetklieren maar ongeveer 4 millimeter diep in de huid liggen. Het is veel logischer de huid te behandelen waar de zweetklieren gelegen zijn. Wat mij betreft is er dus geen operatie nodig om van je zweetprobleem af te komen.

Wist je dat… MediDerma een zweetexpertisecentrum is?

Overweeg je een zweetoksel behandeling?

Als je een zweetoksel behandeling overweegt, is het belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Daarom heb je altijd eerst een consult met mij, of één van de andere zweetexperts. Ik kan je wens en situatie beoordelen en de handelswijze toelichten. Daarna kun je er nog even rustig over nadenken. We bieden de vrijblijvende consulten aan in onze vestiging in Purmerend. Mocht je niet in de buurt wonen, dan kunnen we het consult ook telefonisch laten plaatsvinden.

Je kunt hier een gratis consult inplannen

foto voor in blog 3 miradry campagne

Heb je een vraag?

Mocht je een vraag hebben, dan kun je gebruik maken van de chatfunctie op onze website of bellen/mailen via onze contactpagina. 

Ik weet als geen ander wat een impact overmatig zweten kan hebben op je dagelijks leven en ook dat de stap naar een behandeling best een beetje spannend kan zijn. Mijn collega’s en ik helpen je graag verder, zonder dat je ergens aan vast zit.

Wil je weten of je last hebt van overmatige zweetoksels? We hebben een quiz De Okselzweetmeter met treffende vragen voor je klaar staan. Doe hem hier >>