0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Wat helpt tegen zweetoksels?

Mediderma > Geen categorie > Wat helpt tegen zweetoksels?

Iedereen zweet vanaf de puberteit onder de oksels, echter ongeveer 0,5 tot 5,8 van de mensen heeft overmatige zweetoksels. Behoor jij tot die laatste groep? Dan hoop ik dat je bericht leest, uitprint of opslaat, want in deze blog deel ik alle tips die écht werken en vertel ik je welke behandelingen je kunt laten doen. Ik ben benieuwd tot
welke inzichten je gaat komenTeska Klos png

  • Door zweetexpert en huidtherapeut Teska Klos

De tips deel ik op in 2 onderwerpen, namelijk: 

  • Tips die het probleem draaglijker maken
  • Tips die het probleem oplossen

Dit helpt om zweetoksels draaglijker te maken;

  • Gebruik (af en toe) een anti-transpirant: Wist je dat een deodorant het zweten helemaal niet vermindert? Het verbloemt alleen maar de zweetgeur. Probeer daarom een anti-transpirant, dit bevat aluminiumzouten waardoor de zweetproductie afneemt.  
  • Gebruik okselpads: Okselpads absorberen zweet en kunnen in kleding worden geplakt. Er zijn ook ondershirts met ingebouwde okselpads verkrijgbaar.
  • Voorkom stress: Stress verhoogt de hartslag en lichaamstemperatuur, wat de zweetklieren stimuleert. Probeer stress te verminderen, zelfs bij kleine irritaties.

Helpt dit onvoldoende en blijf je flinke zweetvlekken houden? Dit terwijl je bijvoorbeeld niet actief bent en in een normale omgevingstemperatuur. Dan heb je mogelijk de aandoening hyperhidrosis axxilaris (dit betekent overmatig zweten onder de oksels. Hiervoor bestaan behandelingen waarbij het zweten tijdelijk of zelfs definitief verholpen wordt. 

Dit helpt om zweetoksels op te lossen;

Als je écht last hebt van overmatig zweten, kan het je dagelijks flink beïnvloeden. Gevoelens van onzekerheid en schaamte gaan vaak gepaard met het hebben van zweetoksels. Veel mensen weten niet dat je zweetoksels goed kunt behandelen. Ik deel de meest populaire behandelingen met je.    

  1. Behandeling met botulinetoxine (Botox)

Het is een korte behandeling waarbij je binnen enkele dagen resultaat ziet. Ongeveer 10 tot 20 prikjes botulinetoxine per oksel worden geïnjecteerd, waardoor de zenuwen die zweetklieren activeren, tijdelijk worden uitgeschakeld. Het effect is na een week maximaal. Een ideale methode dus om snel je klacht sterk te verminderen. Het nadeel wel is het krijgen van de prikjes best gevoelig is en dat de Botox slechts 3 tot 6 maanden werkt, waardoor je na verloop van tijd weer last kunt krijgen van zweten en je een nieuwe behandeling moert ondergaan. 

Lees hier meer over de botulinetoxine zweetoksel behandeling 

  1. Behandeling met miraDry 

Bij een miraDry behandeling worden de zweetklieren in de oksels permanent uitgeschakeld onder lokale verdoving. De behandelkop van miraDry koelt de huid terwijl de zweetklieren worden verwarmd met elektromagnetische straling, vergelijkbaar met een magnetron. De zweetklieren verschrompelen en worden tijdens het genezingsproces door het lichaam verwijderd. Bij MediDerma is meestal één behandeling voldoende (92%). Naast het verminderen van zweet, vermindert miraDry ook geurtjes en haargroei. Hoewel ingrijpender dan botulinetoxine, is het veiliger dan chirurgie. Het resultaat is blijvend. 

Lees hier meer over de miraDry zweetoksel behandeling 

Veel cliënten stappen uiteindelijk over van de boulinetoxine behandeling naar de definitieve miraDry behandeling. Gewoonweg omdat ze niet afwisten van de miraDry-behandeling. “Had ik het maar eerder geweten, dan had ik direct gekozen voor de definitieve oplossing”.
Bij MediDerma wordt je geïnformeerd over beide behandelmogelijkheden. 

botox tegen zweten oksels

Wist je dat… MediDerma een zweetexpertisecentrum is?

Overweeg je een behandeling tegen jouw zweetoksels?

Wanneer je overweegt een behandeling te ondergaan, is het essentieel om een goed doordachte beslissing te maken. Daarom beginnen we altijd met een consult, waarbij ikzelf of een van onze andere specialisten je situatie en wensen zorgvuldig zullen bekijken en met je bespreken. We lichten de behandeling toe en geven je de tijd om alles rustig te overdenken. Dit consult is vrijblijvend en vindt plaats in onze vestiging in Purmerend. Als je niet in de buurt woont, kunnen we het consult ook telefonisch laten plaatsvinden. 

Voor een consult kun je bellen of mailen naar MediDerma

Heb je een vraag?

Mocht je een vraag hebben, dan kun je gebruik maken van de chatfunctie op onze website of bellen/mailen via onze contactpagina. 

Tot slot wil ik je meegeven dat je niet de enige bent met dit probleem. Zonder dat je het door hebt, struggelen er in Nederland honderdduizenden mensen dagelijks met hun zweetoksels. Mochten alle huis-, tuin-, en keukentips niet voldoende voor je werken maar de stap naar een consult nog wat groot vinden, weet dan dat je altijd kunt bellen of chatten om te overleggen.

Wil je weten of je last hebt van overmatige zweetoksels? We hebben een quiz De Okselzweetmeter met treffende vragen voor je klaar staan. Doe hem hier >>