Corona

31-03-2020

MediDerma is alleen in Purmerend en Amsterdam-Noord geopend om cliënten telefonisch te woord te staan. We behandelen nog wel maar er wordt uitsluitend behandeld op indicatie van de arts bij cliënten die niet behoren tot de risicogroep.

Producten kunnen nog wel worden gekocht en/of afgehaald worden. In Purmerend tijdens kantooruren en in Amsterdam-Noord op afspraak.

Wilt u een afspraak maken voor een adviesgesprek? U kunt alvast uw afspraak inplannen vanaf 28 april. Wilt u nu alvast informatie of een adviesgesprek? Maak gebruik van de mogelijkheid van een E-consult (telefoongesprek, email of videobellen middels beveiligde verbinding).  De adviesgesprekken zijn altijd gratis. Maak hiervoor een afspraak via onze website of bel 0299-436734.

 

17-03-2020 en 18-03-2020

Samenvatting beleid MediDerma

 • MediDerma vindt het van belang om de noodzakelijke zorg voor de cliënten aan te blijven bieden, echter kleinschalig en conform extra hygiëne-maatregelen. Behandelingen in het gezicht of bovenste gedeelte lichaam tot de taille komen te vervallen tenzij dit noodzakelijk is. 
 • Cliënten zijn op afspraak welkom in Purmerend en Amsterdam-Noord mits zij zichzelf niet onder de categorie ‘kwetsbaar’ stellen.
 • De huidtherapeuten zijn beschikbaar voor behandelingen. De afspraken met de dermatologen zijn op hun verzoek tot nader order uitgesteld.
 • Cliënten met verhoging, koorts of verkoudheid dienen hun afspraak af te zeggen.
 • Cliënten die 2 dagen klachtenvrij zijn van het corona-virus kunnen een behandelafspraak maken.
 • MediDerma biedt de dienstverlening wél aan in Purmerend en Amsterdam-Noord, met aangepaste openingstijden, zie locaties.
 • Het ophalen van steunkousen of huidproducten kan zonder afspraak tijdens kantoortijden in Purmerend, in Amsterdam-Noord op afspraak.
 • MediDerma biedt alleen huisbezoeken indien er sprake is van een spoedverzoek.
 • MediDerma biedt op dit moment geen zorg in de Gezondheidscentra (De Goorn, Volendam, Amsterdam-Zuidoost, Zaandam, ook Amsterdam-Centrum vervalt).
 • Cliënten wordt vriendelijk verzocht bij binnenkomst de hygiëne-richtlijnen van MediDerma op te volgen.

Maatregelen MediDerma

 • Bij binnenkomst verplicht gebruik maken van ontsmettende handgel. Dit staat voor u klaar.
 • De wachtkamer is ruim, wij garanderen minimaal 1,5 meter ruimte tussen iedere zitting.
 • Onze medewerkers dragen mondmaskers en handschoenen.
 • MediDerma hanteert extra hygiëne-maatregelen (pinautomaat wordt voor gebruik gereinigd met alcohol, de praktijk wordt iedere 2 uur volgens een protocol met alcohol gereinigd, zoals alle handvatten, toiletten, toetsenborden, telefoontoestel)
 • Medewerkers met verkoudheid, lichte verhoging of hoesten mogen alleen vanuit huis administratieve werkzaamheden verrichten.

Verantwoording MediDerma

MediDerma stelt regelmatig, zo nodig, steeds het corona-beleid bij. Hierbij is het advies van het RIVM en onze beroepsvereniging steeds leidend. Er is geen wettelijke verplichting om te sluiten, onze beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (N.V.H.) heeft hierover gisteravond (16 maart 23.45 uur) een update gegeven, met het volgende citaat:

Vooralsnog worden vanuit de rijksoverheid en het RIVM de maatregelen zoals gisteren, zondag 15 maart, aangekondigd niet verder aangescherpt of uitgebreid. De RIVM richtlijnen voor zorgverleners binnen en buiten het ziekenhuis zijn onveranderd gebleven om zorg voor patiënten toegankelijk te houden. Daarmee is er geen wettelijke verplichting tot sluiting en zullen wij dit vanuit de beroepsvereniging dan ook niet opleggen aan de leden.

MediDerma vindt het van belang om de zorg voor de clienten beperkt toegankelijk te houden. MediDerma biedt diensten aan in gezondheidscentra (De Goorn, Volendam, Amsterdam-Zuidoost, Zaandam) op deze vestigingen bieden wij momenteel geen dienstverlening aan, de reden is dat de wachtkamers zo leeg mogelijk moeten blijven voor patienten die acute zorg nodig hebben. In Purmerend en Amsterdam-Noord heeft MediDerma eigen grote wachtkamers. Wij kunnen op verantwoorde wijze cliënten die dit wenselijk of noodzakelijk vinden onze behandeling bieden.

Heeft u twijfels of een vraag, wij staan u graag telefonisch te woord. U kunt hiervoor bellen met ons algemene nummer: 0299-436734

15-03-2020

Vandaag heeft om 17.30 uur opnieuw een persconferentie plaatsgevonden waarbij minister Bruins heeft aangegeven dat de scholen en horecagelegenheden sluiten. De extra maatregel is niet van toepassing voor de “vitale beroepen”zoals de zorg waar MediDerma ondervalt. Opnieuw heeft MediDerma besloten extra maatregelen te treffen om veilig en verantwoord de dienstverlening te blijven aanbieden.

 • Bij binnenkomst verplicht gebruik maken van ontsmettende handgel. Dit staat voor u klaar.
 • De wachtkamer is ruim, wij garanderen minimaal 2 meter ruimte tussen iedere zitting.
 • Onze medewerkers dragen mondmaskers.

Heeft u geen opvang voor uw kinderen terwijl u een afspraak heeft? Kinderen zijn van harte welkom op onze praktijk.

 

12-3-2020

MediDerma volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgt hierin het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen om de gezondheid van cliënten en medewerkers voorop te stellen.

De realiteit is dat er geen reden is voor paniek. Wel gaan we graag veilig te werk.
Bovenop het hygieneprotocol van de NVH (beroepsvereniging) en de richtlijnen van het RIVM, worden daardoor contactoppervlakten extra gereinigd. Denk aan deurgrepen, balies, tafels en uiteraard alle apparatuur waar we mee behandelen. Zonodig wordt tijdens de behandeling door de huidtherapeut een mondkapje gedragen.

Afspraken

Wellicht vraagt u zich af of uw afspraak met MediDerma door kan gaan. Ten aanzien van behandelafspraken volgen wij op dit moment de volgende richtlijnen:

 • De afspraken met onze cliënten op onze vestigingen zullen gewoon worden voortgezet, echter nemen wij wel extra hygiene maatregelen. U kunt er vanuit gaan dat al onze huidtherapeuten geen gezondheidsklachten hebben.
 • Cliënten waar een huisbezoek bij gepland staat, en die vallen binnen de kwetsbare bevolkingsgroep, worden telefonisch benaderd om te bespreken of de afspraak door kan gaan. De huisbezoeken voor cliënten die vallen binnen de niet-kwetsbare bevolkingsgroep kunnen gewoon plaatsvinden.
 • Wij verzoeken u vriendelijk indien u licht verkouden bent, verhoging heeft, of last heeft van niesen of hoesten, de afspraak met MediDerma te verzetten. Zolang deze maatregel van toepassing is, zullen wij geen annuleringskosten in rekening brengen.

Heeft u twijfels of een vraag, wij staan u graag telefonisch te woord. U kunt hiervoor bellen met ons algemene nummer: 0299-436734