0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Cellulitis behandeling; wat kun je verwachten?

In deze blog gaan we dieper in op een cellulitis behandeling en wat je kunt verwachten wanneer je kiest voor behandeling met het LPG-apparaat. Cellulitis is een veel voorkomend huidprobleem dat vaak onzekerheid met zich meebrengt. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen die je kunnen helpen om de strijd tegen cellulitis aan te gaan.

Milia

  • Door huidtherapeut Maja Kretkiewicz

We beginnen even bij: Wat is cellulitis?

Cellulitis, eigenlijk cellulite genoemd, is een huidprobleem dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van bobbels en putjes, meestal op de dijen, billen en heupen. Hoe ontstaan deze veranderingen in de huid? Bindweefselstrengetjes lopen van de huid naar het diepere weefsel. Als deze bindweefselstrengetjes stugger en daardoor ook korter worden, trekken deze strengetjes de huid naar binnen. Hierdoor ontstaan de ontsierende putjes in de huid.  De bindweefselschotjes zullen sneller stugger worden bij een minder goede doorbloeding van de huid, de afvalstoffen worden hierbij minder goed afgevoerd en het weefsel wordt minder goed voorzien van de benodigde voedingsstoffen.

Diverse factoren spelen bij dit proces een rol; de mate waarin je erfelijk bent belast, leefstijl, denk hierbij aan voeding, stress, medicatie, sporten en bewegen. Ook wordt bij de aandoening lipalgie syndroom (lipoedeem) vaak cellulitis gezien. Voor een optimaal behandelresultaat is het belangrijk om je eigen leefstijl onder de loep te nemen en jezelf doelen te stellen. De huidtherapeut van MediDerma begeleid je en geeft je tips.  

cellulitis behandeling

Waarom is cellulitis eigenlijk een verkeerde benaming?

De sinaasappelhuid wordt bijna altijd in de volksmond cellulitis genoemd. Eigenlijk is dit een verkeerde benaming. Het woord cellulitis eindigt met ‘itis’ en dit betekent ontsteking, dus ontsteking van de huid. Dat klopt niet, er is geen sprake van een ontsteking. Daarom is de juiste medische benaming voor sinaasappelhuid cellulite. 

 

Waarom krijg je meer last van cellulitis als je zwaarder wordt?

Bij gewichtstoename worden de vetcellen groter, de vetcellen komen hierdoor meer tegen elkaar aan te liggen. Alles komt als het ware in de verdrukking waardoor de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen verslechtert. Hierdoor neemt de conditie van de bindweefselstrengetjes sneller af waardoor de putjes meer zichtbaar worden. De vetcellen zullen naar boven uitpuilen waardoor ook een extra bobbelig effect ontstaat. 

 

De beste behandeling van cellulitis

Als je je realiseert dat de verminderde conditie van de bindweefselstrengetjes de oorzaak is van cellulitis dan betekent het dat de behandeling vooral gericht moet zijn op versoepelen van deze strengetjes door middel van een specifieke bindweefselmassage. Vooral massage met de nieuwste CELLU M6 Alliance van LPG-system is hiervoor uitermate effectief. Terwijl de bindweefselstrengetjes worden gemasseerd wordt tegelijkertijd de microcirculatie in het weefsel gestimuleerd én worden de vetcellen gemasseerd waardoor de vetverbranding wordt gestimuleerd. Deze 3 elementen (versoepelen van de strengetjes, vetverbranding stimuleren en verbeteren van de microcirculatie) zijn het belangrijkst om een gladdere huid te krijgen.
Besef wel… voor een optimaal resultaat is het belangrijk om je leefstijl waar nodig te verbeteren. Als je weinig beweegt, veel snelle koolhydraten eet en bijvoorbeeld langdurig veel stress hebt, zal het nadelig zijn voor het behandelresultaat. We pakken het probleem daarom graag breed samen met jou aan. 

 

De voordelen van behandeling met de Cellu M6 Alliance  

Er zijn verschillende typen bindweefselapparaten om cellulitis te behandelen beschikbaar. De Wellbox is een thuisapparaat en geschikt voor beginnende cellulitis of om tussen de onderhoudsbehandelingen door te gebruiken. Er zijn klinieken die met de Wellbox de cellulitis behandeling aanbieden. Laat je hier niet toe verleiden want dit is qua effectiviteit niet te vergelijken met de nieuwste Alliance. De LPG Integral was de voorganger van de Alliance, deze laatstgenoemde is op essentiële punten doorontwikkeld. De roltechniek van de Alliance behandelkop is nóg beter geworden waardoor in alle huidlagen en in het diepere weefsel intenser wordt behandeld. Is het daardoor gevoeliger? Nee, de techniek is verder verbeterd waardoor de gevoeligheid van de behandeling juist is afgenomen, de behandeling is in principe pijnloos, en dat vinden we ook een groot pluspunt! 

 

Zo gaat de cellulitis behandeling met het LPG-apparaat in z’n werk

De behandeling vindt plaats terwijl je een LPG bodypanty aan hebt. De behandeling met de Alliance is comfortabel en pijnloos. Tijdens de sessie lig je heerlijk ontspannen terwijl de rollende koppen over de te behandelen gebieden bewegen. De huidtherapeut zal de intensiteit van de behandeling aanpassen aan jouw comfortniveau, zodat de behandeling niet alleen functioneel is maar het ook een vorm van ontspanning is. Zie het als een effectief zen-momentje voor jezelf 😉

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om optimale resultaten te behalen, raden we meestal een kuur van 10 tot 20 sessies aan. Deze behandelingen vinden twee keer per week plaats. 

 

Wil je meer weten? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis consult

Ben je geïnteresseerd in een cellulitis behandeling met de Alliance? Deze behandeling bieden wij vanaf nu aan in onze vestiging Amsterdam-Noord. Meld je aan voor de nieuwsbrief op onze site om op de hoogte te zijn vanaf wanneer we deze behandeling ook gaan aanbieden in Purmerend. Tijdens het consult bespreekt de huidtherapeut of de LPG behandeling voor jou geschikt is en informeert je hierover uitgebreid. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, aarzel dan niet om ons te bellen op ons algemene telefoonnummer (0299-436734) of te mailen naar receptie@mediderma.nl. Wie weet zie ik je snel!

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.