0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Vaatlaser KTP

Vaatlaser geschikt voor couperose, bloedvlekken, bloedspinnetjes en venous lake

MediDerma is gespecialiseerd in behandeling van ongewenste verwijde bloedvaatjes. Het team heeft de beschikking over een zeer geavanceerde vaatlaser. Er wordt gebruik gemaakt van een laserpen waarbij het laserlicht precies op het bloedvaatje wordt gericht. De laserstraal geeft dus geen warmte af in de bovenste huidlaag. Dit betekent dat de behandeling vrijwel niet belastend is voor de huid, je krijgt geen wondjes of een onnodige huidreactie. Deze vaatlaser behandeling wordt door dermatologen geadviseerd.

Voordelen vaatlaser; veiliger voor de huid
Bij andere bestaande behandeltechnieken zoals cryotherapie (door middel van koude) en coagulatie (verhitting met een naald) wordt de opperhuid meebehandeld.  Bij de fijne naaldtechniek wordt de huid met een fijne naald talloze keren aangeprikt. Met de stompe naaldmethode wordt door aanraking van de opperhuid verwarmd, deze techniek laat in het algemeen meer nadelige huidreacties zien.

De laserstraal van de KTP laser bereikt zonder warmte af te geven aan de opperhuid het bloedvaatje. De opperhuid wordt dus met deze techniek vrijwel niet belast. Er worden geen wondjes gemaakt. Het risico op infectie of littekenvorming is daarom nihil. Bovendien is de behandeling met de KTP-laser effectiever en gaat sneller. Omdat er geen wondjes zijn, mag je direct na de behandeling make-up opbrengen. De huidtherapeut kan desgewenst na afloop van de behandeling camouflage opbrengen. Het is daarna zo goed als onzichtbaar dat je een behandeling heeft gehad.

Groen laserlicht
Het laserlicht heeft een groene kleur. De kleur groen heeft als eigenschap dat dit voornamelijk door rood weefsel wordt geabsorbeerd. Deze energie komt dus precies in het verwijde rode bloedvaatje. Zodra de energie opgenomen wordt in het bloedvaatje wordt dit omgezet in warmte.

Bekijk de spectaculaire behandeltechniek met groen laserlicht!
Tijdens de behandeling wordt het groene laserlicht voornamelijk opgenomen door het verwijde vaatje.
Dit gaat gepaard met het vrijkomen van warmte waardoor het bloedvaatje direct vernauwt. Dit is goed te zien op het volgende filmpje:

 

Welke huidgebieden kunnen worden behandeld?
Couperose of bloedspinnetjes in het gelaat of decolleté kunnen fraai worden behandeld. De behandeling van venous lake (blauw/grijs vlekje vaak voorkomend op de lip) behoort ook tot de mogelijkheden. Bloedvlekken worden vooral op de romp of elders op het lichaam gezien. Vaak zijn er tientallen bloedvlekjes, de behandeling hiervan gaat erg snel. De resultaten zijn fraai. MediDerma behandelt geen spataderen op de benen.

Aantal behandelingen
Meestal volstaat 1 behandeling, bij uitgebreide couperose zijn soms 2 of 3 behandelingen nodig. De tussenpoze is minimaal 3 weken. De vaatjes verdwijnen na de behandeling, maar na verloop van tijd kunnen andere vaatjes gaan verwijden. Dit kan betekenen dat de behandeling na bijvoorbeeld enkele jaren opnieuw nodig kan zijn.

Gevoeligheid behandeling 
In de meeste gevallen wordt een warm en prikkelend gevoel tijdens iedere puls waargenomen. Na de puls trekt dit gevoel direct weg. De behandeling wordt doorgaans goed verdragen, een verdovingscrème is niet nodig.

Met welke huidreacties moet rekening gehouden worden?
Na afloop van de behandeling treedt lichte roodheid op rondom de bloedvlek, de meeste roodheid trekt meestal met een uur weg. Resterende roodheid verdwijnt meestal binnen 24 uur. Zwelling treedt vrijwel nooit op. Meestal worden geen korstjes gezien. MediDerma biedt deze behandeling sinds 1999 aan. Er is dus veel ervaring binnen het team en nadelige blijvende huidreacties hebben zich nog nooit voorgedaan. Zodra de lichte roodheid is weggetrokken is het mooie resultaat direct zichtbaar. De huid ziet er meteen veel rustiger en egaler uit. Het eindresultaat is na ongeveer 10 dagen zichtbaar.

Wat te doen voor en na de behandeling?
Voor een effectieve behandeling is van belang dat jouw huid zo licht mogelijk is van kleur. Je dient de zon 4 weken vóór en na de behandeling te mijden. Indien je toch graag in de zon verblijft, dien je de te behandelen huidzone te beschermen met een goede kwaliteit sunblock, om verkleuren van de huid tegen te gaan.

Het is belangrijk om niet aan eventuele korstjes te komen omdat de huid anders beschadigd kan worden.

Duur van de behandeling
Afhankelijk van de uitgebreidheid van de verwijde vaatjes wordt de behandelduur bepaald. De behandeling van een bloedspinnetje duurt ongeveer een minuut, een bloedvlekje enkele seconden. De behandeling van uitgebreide couperose duurt maximaal een half uur.

Vergoeding door de zorgverzekeraar
De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling niet.

Tarieven

Roodheid/Vaatjes

Richtprijs per behandeling

Vaatlaser KTP laser Thunder MT laser
Consult met huidtherapeut Gratis Gratis
Enkele bloedvaatjes gezicht* €80,- €80,-
Uitgebreide couperose Op aanvraag Op aanvraag
Bloedspinnetje* €80,- €80,-
Venous lake* €80,- €80,-
Bloedvlekken 1 tot 10 €80,- €80,-
Bloedvlekken 11 tot 50 €160,- €160,-
Ontsierende bloedvaatjes benen, enkele €100,-
Ontsierende bloedvaatjes benen, meerdere €180,-
Ontsierende bloedvaatjes benen, uitgebreid €350,-
Tarief nabehandeling * €35,- €35,-

 

IPL Per behandeling
Hele Gezicht €275,-
Wangen €110,-
Neus €90,-
Kin €90,-
Wangen en neus €180,-
Wangen, neus en kin €220,-
Hals €200,-
Decolleté €225,-
Gezicht en hals €350,-
Gezicht, hals en decolleté €450,-

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.

Wat onze klanten vinden

  • Heel tevreden over de vriendelijke en professionele laserbehandeling door huidtherapeute Anke waarbij de rode bloedvaatjes rond mijn neus en op mijn kin als sneeuw voor de zon zijn verdwenen!

    Review-laserbehandeling
    Marjon van Sambeek