0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Pigmentlaser Thunder MT

Ouderdomsvlekken ook wel zonnevlekken genoemd hoeven medisch gezien niet te worden behandeld. De medische benaming is lentigo solaris. Pigmentvlekjes na ontstekingen zoals bij restacne kunnen ook met laser worden behandeld. Bij cosmetische bezwaren van dergelijke vlekken kun je ervoor kiezen deze te laten verwijderen. Bij MediDerma worden dergelijke pigmentvlekken behandeld door middel van lasertherapie. We hebben de keuze uit de KTP-laser en de allernieuwste Thunder MT.  Met de Thunder MT kunnen meerdere vlekken in korte tijd worden behandeld.

Het voordeel van laser; bescherming van de opperhuid

Vaak worden ouderdomsvlekken behandeld met cryogeen. Deze techniek is net als de laserbehandeling in het algemeen effectief. Bij cryogeen wordt kou op de vlek gespoten. Deze kou bereikt via de bovenste huidlaag het pigment. De bovenste huidlaag wordt dus belast met de behandeling. Bij lasertherapie gaat de laserstraal door de bovenste huidlaag. Zodra de energie in het pigment wordt opgenomen, komt er warmte vrij in het pigment. De warmte komt dus vrij onder de bovenste huidlaag. De opperhuid wordt minimaal belast. Dit betekent dat de kans op een litteken kleiner is met de laser in vergelijking met de cryogeen techniek. Het risico op blijvende huidschade is met de pigmentlaser kleiner. De kans op een litteken na behandeling met de cryogeen-behandeling is echter ook klein. Vooral bij behandeling in het gezicht wordt vaak gekozen voor de mildere behandeltechniek met de pigmentlaser.

Pigmentvlek lentigo solaris

We starten met een gratis consult
Tijdens het consult beoordeelt de huidtherapeut de pigmentvlek(ken). Bij afwijkende pigmentvlekken word je geadviseerd een afspraak te maken met de huisarts. Je krijgt vooraf mondelinge en schriftelijke informatie en een prijsopgave. Vaak vindt 1 behandeling plaats, na 3 weken vindt zo nodig een nabehandeling plaats. 

Bij MediDerma worden geen moedervlekken, melasma of verdachte pigmentvlekken behandeld. 

De behandeling
Tijdens de behandeling voel je kortdurend warmte, verdoving is niet nodig. Ter bescherming van jouw ogen draag je tijdens de behandeling een beschermingsbril. 
Direct na de behandeling ziet de vlek iets donkerder. Zelden ontstaat een korstje of een blaasje. Dit geneest fraai, mits het niet beschadigt wordt door krabben of bijvoorbeeld stoten. De behandelde huid moet 4 weken met een sunblock tegen de zon worden beschermd. Zonbescherming is in het algemeen van belang om nieuwe zonnevlekken te voorkomen. 

Soms is het niet mogelijk de pigmentvlek helemaal weg te krijgen, de vlek is lichter van kleur maar niet helemaal weg. De Thunder MT laser is echter zeer krachtig en in het algemeen zeer effectief. 

Tarieven

Pigmentvlekken

Voor behandeling van pigmentvlekken volstaat vaak één behandeling. Indien 1 of 2 nabehandelingen nodig zijn geldt het nabehandelingstarief.

Richtprijs per behandeling

Pigmentlaser Thunder MT laser KTP laser
Consult met huidtherapeut Gratis Gratis
Één ouderdomsvlek €80,- €80,-
Drie pigmentvlekken €100,- €100,-
Hele gezicht pigmentatie €275,-
Nabehandeling (binnen 4 weken na de laatste behandeling)  €35,- €35,-

 

IPL Per behandeling
Hele Gezicht €275,-
Wangen €110,-
Neus €90,-
Kin €90,-
Voorhoofd €90,-
Wangen, neus en kin €220,-
Hals €200,-
Decolleté €225,-
Gezicht, hals en decolleté €450,-
Handen €150,-

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.