0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een therapie om onderhuidse vochtproblemen blijvend te verminderen.

Voor een goed behandelresultaat is het vrijwel altijd van belang om meerdere behandeltechnieken te combineren. Dit wordt integrale oedeemtherapie genoemd. MediDerma onderscheidt zich landelijk ten aanzien van een zeer uitgebreid behandelaanbod. Bij het opstellen van het behandelplan heeft de huidtherapeut de beschikking over meerdere behandelapparatuur, verband- en compressiemiddelen. De extra aanvullende behandelmogelijkheden komt uw behandeling ten goede!

Integrale oedeemtherapie, wat houdt dat in?

Tijdens het consult wordt jouw hulpvraag besproken, na het huidtherapeutisch onderzoek wordt een behandelplan samen met jou opgesteld. Het behandelplan is niet een standaard methode maar sluit aan bij jouw specifieke hulpvraag en klachtenpatroon.

De behandelmogelijkheden van MediDerma

Vochtafvoer stimuleren

manuele lymfdrainage

Manuele lymfdrainage is een speciale zacht uitgevoerde massagetechniek. Tijdens deze behandeling geeft de huidtherapeut met de handen een rekprikkel aan de huid. Deze rekprikkel stimuleert het lymfsysteem waardoor vocht en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Manuele lymfdrainage wordt toegepast bij lymfoedeem en lipalgie(lipoedeem), in een verder gevorderd stadium. Ook na plastische chirurgie, zoals na een facelift, wordt manuele lymfdrainage toegepast. De zwelling neemt sneller af. Dit komt het genezingsproces na de operatie ten goede.

manuele lymfdrainage

Zwachtelen

Door de zwachtels neemt het onderhuidse vocht in de arm of bijvoorbeeld benen af. MediDerma heeft de beschikking over moderne zwachtelmaterialen. Klittenbandverbanden ofwel zelfzorg-zwachtels kunnen worden aangemeten zodat de cliënt zelf de zwachtels kan aanleggen.  De therapeut leert je deze zelf met de juiste druk aan te leggen. 

Lymftape

Het afvloedgebied van lymfe wordt gestimuleerd met het aanleggen van lymfetape. 

Oefeningen

Je  krijgt van de behandelaar oefeningen die voor jouw klachtenpatroon geschikt zijn. Het doel is om het effect van de zwachtels te optimaliseren. De oefeningen zijn ook bedoeld om de lymfafvoer te verbeteren. 

Mareille Keuch bedient het LPG-apparaat

Endermotherapie (LPG)

Door middel van een zacht uitgevoerde pulserende met behulp van ons Endermologie apparaat wordt de lymfafvoer gestimuleerd en verbeterd. 

Onderhuidse verhardingen (fibrose)

Bereikte oedeem afname behouden

 •  aanmeten van steunkousen (therapeutische elastische kousen) zoals armkousen, beenkousen en thoraxbandage.
Aanmeten therapeutische elastische kousen

Littekenproblemen

Mobiliteitsproblemen

 • oefeningen (expertise aanwezig ten aanzien van specifieke nek-schouderproblemen na het doormaken van borstkanker)
lymphpad en fibrose en onderhuidse verharding
Lymphpad: versoepelt fibrose (onderhuidse verharding)

Wonden

 • wondzorg in combinatie met Omnilux LED-therapie
 • zwachtelen

Pijnbestrijding

 •  verzachtende manuele lymfdrainage, op medische indicatie in de thuissituatie. 

Lymfoedeem, hoe verder?

 • de huid- en oedeemtherapeut is adviserend bij diverse vragen

 

Zelfmanagementprogramma van MediDerma

MediDerma heeft een zelfmanagementprogramma. Dit betekent dat je zelf actief de regie houdt over lipoedeem en/of lymfoedeem. Voorlichting , leefstijladviezexn, risicoreductie (gezond BMI behouden of verkrijgen), oefentherapie, beweging en huidzorg zijn hierbij erg belangrijk. Er is een beginfase en een onderhoudsfase. In de beginfase krijg je instructies en voorlichting van je therapeut en wordt er oedeemtherapie toegepast. In de onderhoudsfase ligt de nadruk op zelfmanagement toepassen, waarbij de behandelaar je begeleidt advies geeft waar nodig. voorafgaande aan de beginfase krijg je een vragenlijst waarbij de oedeemgerelateerde klachten in kaart worden gebracht. Deze wordt samen met je therapeut geëvalueerd om het effect van de behandelingen te kunnen meten. De behandeling of begeleiding wordt hier op afgestemd.

 

Oedeemtherapie, MediDerma biedt expertise

Je wordt behandeld in een niet-klinische setting binnen een vertrouwde omgeving van vaste behandelaars.
Huidtherapeuten hebben grote expertise op het gebied van lymfoedeem. Deze kennis is opgedaan gedurende de 4-jarige HBO opleiding en een stage in een oedeemkliniek in Duitsland.

Doordat het beroep Huidtherapie in het Kwaliteitsregister Paramedici zit, zijn de huidtherapeuten verplicht zich jaarlijks bij te scholen. Daardoor is kwaliteit van de behandeling door de huidtherapeuten hoog en zijn ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Je kunt het kwaliteitsregister inzien, zie bijvoorbeeld de link van het kwaliteitsregister van huidtherapeut mw A. de Bruijn. registratie huidtherapeut A. de Bruijn

Oedeemtherapie wordt op medische indicaties vaak vergoed door de zorgverzekeraars. Echter, voor de vergoeding van de eerste 21 behandelingen dien je jezelf aanvullend te hebben verzekerd.  MediDerma heeft een behandelovereenkomst met alle zorgverzekeraars.

Heb je oedeem- klachten en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Vergoeding

MediDerma heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars. Het voordeel voor jou is dat wij, bij vergoede zorg, de factuur rechtstreeks declareren bij de zorgverzekering. Alleen VGZ is hierop een uitzondering (Deze verzekering heeft het beleid dat de cliënt zelf de factuur moet indienen).Acnetherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk in je polis of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Tarieven

Oedeemtherapie

Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend, of wordt indien van toepassing gedeclareerd bij de zorgverzekering.

Bij de meest voorkomende indicaties vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarna wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De behandeling wordt zo mogelijk rechtstreeks bij je verzekering gedeclareerd. Het bedrag is variabel en afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je verzekerd bent.

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.

Wat onze klanten vinden

 • Na mijn eerste behandeling voelde ik meteen verbetering. Mijn arm was duidelijk minder gespannen en beter te gebruiken!

  cisca capel
  Cisca Capel