0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een therapie om onderhuidse vochtproblemen blijvend te verminderen.

Voor een goed behandelresultaat is het vrijwel altijd van belang om meerdere behandeltechnieken te combineren. Dit wordt integrale oedeemtherapie genoemd. MediDerma onderscheidt zich landelijk ten aanzien van een zeer uitgebreid behandelaanbod. Bij het opstellen van het behandelplan heeft de huidtherapeut de beschikking over meerdere behandelapparatuur, verband- en compressiemiddelen. De extra aanvullende behandelmogelijkheden komt uw behandeling ten goede!

Integrale oedeemtherapie, wat houdt dat in?

Tijdens het consult wordt uw hulpvraag besproken, na het huidtherapeutisch onderzoek wordt een behandelplan samen met u opgesteld. Het behandelplan is niet een standaard methode maar sluit aan bij uw specifieke hulpvraag en klachtenpatroon.

 

De behandelmogelijkheden van MediDerma

Vochtafvoer stimuleren

manuele lymfdrainage

Manuele lymfdrainage is een speciale zacht uitgevoerde massagetechniek. Tijdens deze behandeling geeft de huidtherapeut met de handen een rekprikkel aan de huid. Deze rekprikkel stimuleert het lymfsysteem waardoor vocht en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Manuele lymfdrainage wordt toegepast bij lymfoedeem en lipoedeem (in een verder gevorderd stadium). Ook na plastische chirurgie, zoals na een facelift, wordt manuele lymfdrainage toegepast. De zwelling neemt sneller af. Dit komt het genezingsproces na de operatie ten goede. 

 

Zwachtelen

Door de zwachtels neemt het onderhuidse vocht in de arm of bijvoorbeeld benen af. MediDerma heeft de beschikking over moderne zwachtelmaterialen. Klittenbandverbanden ofwel zelfzorg-zwachtels kunnen worden aangemeten zodat de cliënt zelf de zwachtels kan aanleggen.  De therapeut leert u deze zelf met de juiste druk aan te leggen. 

Lymftape

Het afvloedgebied van lymfe wordt gestimuleerd met het aanleggen van lymfetape. 

Oefeningen

U  krijgt van de behandelaar oefeningen die voor uw klachtenpatroon geschikt zijn. Het doel is om het effect van de zwachtels te optimaliseren. De oefeningen zijn ook bedoeld om de lymfafvoer te verbeteren. 

Endermotherapie (LPG)

Door middel van een zacht uitgevoerde pulserende met behulp van ons Endermologie apparaat wordt de lymfafvoer gestimuleerd en verbeterd. 

Onderhuidse verhardingen (fibrose)

Bereikte oedeem afname behouden

  •  aanmeten van steunkousen (therapeutische elastische kousen) zoals armkousen, beenkousen en thoraxbandage.

Littekenproblemen

Mobiliteitsproblemen

  • oefeningen (expertise aanwezig ten aanzien van specifieke nek-schouderproblemen na het doormaken van borstkanker)
lymphpad en fibrose en onderhuidse verharding
Lymphpad: versoepelt fibrose (onderhuidse verharding)

Wonden

  • wondzorg in combinatie met Omnilux LED-therapie
  • zwachtelen

Pijnbestrijding

  •  verzachtende manuele lymfdrainage, op medische indicatie in de thuissituatie. 

Lymfoedeem, hoe verder?

  • de huid- en oedeemtherapeut is adviserend bij diverse vragen

 

Manuele lymfdrainage, MediDerma biedt expertise

U wordt behandeld in een niet-klinische setting binnen een vertrouwde omgeving van vaste behandelaars.
Huidtherapeuten hebben grote expertise op het gebied van lymfoedeem. Deze kennis is opgedaan gedurende de 4-jarige HBO opleiding en een stage in een oedeemkliniek in Duitsland.

Kwaliteitsregister Paramedici
Zichtbare kwaliteit

Doordat het beroep Huidtherapie in het Kwaliteitsregister Paramedici zit, zijn de huidtherapeuten verplicht zich jaarlijks bij te scholen. Daardoor is kwaliteit van de behandeling door de huidtherapeuten hoog en zijn ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt het kwaliteitsregister inzien, zie bijvoorbeeld de link van het kwaliteitsregister van huidtherapeut mw A. de Bruijn. registratie huidtherapeut A. de Bruijn

Oedeemtherapie wordt op medische indicaties vaak vergoed door de zorgverzekeraars. Echter, voor de vergoeding van de eerste 21 behandelingen dient u zich aanvullend te hebben verzekerd.  MediDerma heeft een behandelovereenkomst met alle zorgverzekeraars.

Heeft u oedeem- klachten en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Tarieven

Hier vindt u de (richt)prijzen voor de behandelingen aangeboden door MediDerma.

Oedeemtherapie

Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend, of wordt indien van toepassing gedeclareerd bij de zorgverzekering. Basisbehandeling: Bij de meest voorkomende indicaties vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling. De eerste 21 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarna wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Het tarief voor de behandeling wordt rechtstreeks bij uw verzekering gedeclareerd. Het bedrag is variabel en afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij u verzekerd bent.

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.