0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Nazorg bij borstkanker

Na de operatie breekt een periode aan van herstel. Er zijn verschillende mogelijkheden om huidklachten in deze periode -of als er op de lange termijn klachten ontstaan – te verhelpen. Veelvoorkomende klachten zijn:

 • pijn,
 • zwelling of zwaar gevoel aan de arm, hand of rondom het litteken
 • bewegingsbeperking van de arm
 • onderhuidse verhardingen
 • een trekkend litteken
 • het gevoel van een zware arm hebben

Het behandelaanbod

Oedeemtherapie

Soms treden bijwerkingen ten gevolge van een operatie en/of bestraling op, zoals lymfoedeem (onderhuidse vochtophoping), bewegingsbeperking en/of pijn. Lymfoedeem kan vrij snel, maar ook jaren later, na de operatie ontstaan. Bestralingsschade gaat immers levenslang door. Oedeemtherapie is een verzamelnaam voor diverse behandelingen zoals;

 

Ademcoaching

Als onderdeel van de integrale oedeemtherapie wordt ademcoaching ingezet. Een goede ademhaling heeft een positief effect op oedeem. Het doel is om flexibel te kunnen ademen, met zowel de buik als de borst, dit helpt o.a. verkleefde littekens en/of bewegingsbeperking door de chemo, bestraling en/of operatie te verminderen. Door een te hoge, oppervlakkige ademhaling, waarbij de hulpademhalingspieren worden ingezet, kun je vernauwing van de bloedvaten krijgen en obstructie van de lymfstroom waardoor er lymfoedeem in arm of borstgebied kan ontstaan. 

Onze huidtherapeut Maartje Krijgsman is opgeleid tot ademcoach en zal je hierbij begeleiden.

 

LED therapie

LED therapie met de Omnilux kan voor en direct na de operatie toegepast worden. Dit draagt bij aan een spoedig weefselherstel.

Littekentherapie

Vaak wordt bij MediDerma gebruik gemaakt van Endermotherapie® en fascie release technieken, waardoor snellere en mooiere verbetering kan optreden van zowel het weefsel als het litteken.

Laserontharing

Van sommige medicijnen, zoals Tamoxifen, is bekend dat als bijwerking, de beharing in het gelaat kan toenemen. MediDerma is gespecialiseerd in permanent ontharen. We behandelen met een krachtige en effectieve laser; de Thunder MT. Dit is aantoonbaar de beste techniek.

*MediDerma heeft een zelfmanagement­programma. Dit betekent dat jij zelf actief de regie houdt over lymfoedeem en/of andere klachten ten gevolge van de behandeling van borstkanker. De huidtherapeut coacht je hierbij. Je voorkomt zelf (voor zover mogelijk) een toename van de klachten. Zelfmanagement is een belangrijk onderdeel in het behandeltraject, zo leer je bijvoorbeeld zelf ontdekken wanneer de arm in omvang toeneemt en weet je hoe je hierbij kunt handelen. Hiernaast zijn voorlichting, leefstijladviezen, een gezonde BMI-score behouden of verkrijgen, oefentherapie, beweging en huidzorg erg belangrijk.’ Op het moment dat je klachten toenemen volstaan vaak enkele onderhoudsbehandelingen. 

 

Veelgestelde vragen huidzorg bij borstkanker

Hoe snel na een operatie mag ik een behandeling inplannen?

Dit mag direct na de operatie, maar we hebben ook verschillende behandelingen voorafgaand aan de operatie.

Kom ik ooit van mijn lymfoedeem af?

De lymfeklieren zullen waarschijnlijk beschadigd blijven, maar het lymfoedeem kunnen we wel goed onder controle houden.

Zijn er dingen die ik zelf kan doen?

Ja, bewegingsoefeningen kunnen helpen. Daarnaast kun je zelf proberen het vocht te masseren voor een betere afvoer.

Daarom MediDerma

 • Uniek en effectief zelfmanagementprogramma
 • Compleet behandelaanbod van kankergerelateerde huidklachten
 • Wij werken met de beste apparatuur
 • Behandeling gegarandeerd door KP geregistreerde huidtherapeut
 • Beste huidpraktijk volgens Zorgkaart Nederland (9,6)

Tarieven

Littekenbehandeling

Littekenbehandeling Soms is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk, raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden. Het declaratiebedrag is variabel en afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je bent verzekerd. MediDerma biedt de mogelijkheid om de behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar te declareren. 

Richtprijs per behandeling

Littekenbehandeling Prijs
Basisbehandeling per 30 minuten €47,25

 

Oedeemtherapie

Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend, of wordt indien van toepassing gedeclareerd bij de zorgverzekering.

Bij de meest voorkomende indicaties vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarna wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De behandeling wordt zo mogelijk rechtstreeks bij je verzekering gedeclareerd. Het bedrag is variabel en afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je verzekerd bent.

Omnilux LED therapie

Richtprijs per behandeling

Omnilux LED therapie Prijs
Consult met huidtherapeut Gratis
Omnilux LED-therapie – 20 minuten €40,00

 

Laserontharing gezicht

De Thunder MT (met scan)

MediDerma had in 2018 de primeur in de Benelux met de aanschaf van de exclusieve Thunder MT laser. Wij zijn ruim 2 jaar de enige kliniek geweest waarbij de Thunder MT behandeling aangeboden werd met de high-tech SCAN-techniek. De scanner behandelt met een vierkante (!) laserstraal de huid tot op de millimeter nauwkeurig, zonder onnodige overlapping. Dit betekent dat de huid niet met onnodige warmte wordt belast. De behandeling met de scan is minder gevoelig, effectiever, sneller en is daarmee cliëntvriendelijker. De meeste klinieken bieden de Thunder MT behandeling aan ZONDER scantechniek. De Thunder is de opvolger van het kleinere zusje Duetto MT.

De Soprano-ICE

Vier jaar eerder, in 2014, hebben wij als eerste huidtherapie-praktijk De Soprano-ICE ontharingslaser in Nederland geïntroduceerd. Deze behandeling bieden wij alleen aan in Purmerend. Vanwege de exclusiviteit van de opvolger van de revolutionaire Thunder MT (&scan) ligt het tarief van de Soprano-ICE in verhouding lager.

De totale kosten van de laserontharing

Bij de behandeling met de Thunder MT zijn gemiddeld genomen minder behandelingen nodig in vergelijking met andere ontharingssystemen. Dit betekent dat de totale kosten (de kosten van alle behandelingen bij elkaar opgeteld) met de Thunder MT in vergelijking met andere ontharingssystemen vaak financieel gunstiger is.

Gratis consult en vergoeding

Het consult met de huidtherapeut is kosteloos. U ontvangt tijdens deze afspraak uitgebreide informatie en een persoonlijke prijsopgave. Deze kan afwijken van de richtprijs. MediDerma heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars en declareert desgewenst de behandeling rechtstreeks. Laserontharing van het gezicht waarbij sprake is van stugge haargroei bij dames wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed.

Richtprijs per behandeling

Laserontharing 1 zone Thunder MT laser Soprano-ICE laser
Consult met huidtherapeut Gratis Gratis
Bovenlip €45,- €35,-
Mondhoeken €40,- €35,-
Kin €60,- €50,-
Jukbeenderen €45,- €35,-
Wangen €85,- €75,-
Bakkebaard €65,- €55,-
Hals €90,- €75,-
Oren €45,- €35,-
Tussen wenkbrauwen €45,- €35,-

 

Combinatietarief Thunder MT laser Soprano-ICE laser
Consult met huidtherapeut Gratis Gratis
Bovenlip en kin €95,- €75,-
Bovenlip, kin en hals €145,- €110,-
Volledige gezicht excl. de hals €145,- €110,-
Volledige gezicht incl. de hals €170,- €140,-
Strakke baardlijn(wang/hals )excl. de nek €90,- n.v.t.
Strakke baardlijn(wang/hals) incl. de nek €190,- n.v.t
Schedel en nek €200,- €150,-

 

Vergoedingen

Manuele lymfdrainage en het aanmeten van een elastische therapeutische armkous kunnen vergoed worden vanuit de basisverzekering. De eerste twaalf manuele lymfdrainage-behandelingen worden vaak alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg jouw polisvoorwaarden voor de voorwaarden die gelden bij jouw verzekering.

 

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.

Wat onze klanten vinden

 • Ik heb een borstkanker proces achter de rug, maar had erg veel last van oedeem en littekenverkleving in mijn borst. Ik wist dat MediDerma ook oedeemtherapie en lymfedrainage aanbiedt. Zo ben ik bij Maartje terechtgekomen als specialist op borstkanker gebied. Zij heeft me professioneel en vertrouwd behandeld, wat voor mij als gepensioneerde fysiotherapeut heel wat betekent. Het speciale apparaat en de goede handen hebben succesvol gewerkt. Ik zal het zo weer doen mocht het nodig zijn.

  Ria weggelaar
  Ria Weggelaar