0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

miraDry

Direct zweetvrij met miraDry 

Heb je last van overmatig zweten onder de oksels? Heb je diverse deodorants geprobeerd, maar niets helpt? Of zijn stinkende oksels het probleem? De revolutionaire behandeling miraDry biedt uitkomst. Dit is een relatief milde behandeltechniek. De zweetklieren worden blijvend uitgeschakeld. Je hebt direct optimaal resultaat na afloop van de behandeling!

Wat is hyperhidrosis axillaris?

Hyperhidrosis axillaris is de Latijnse benaming voor overmatig zweten onder de oksels. De oorzaak van zweetoksels is onschuldig. Enkele kenmerken: de klacht ontstaat in de puberteit of op latere leeftijd. Het zweet wordt continue geproduceerd en heeft niets met stress te maken. Of men heeft vooral last van een zweetuitbraak tijdens (geringe) stressmomenten.

De voordelen van miraDry; direct zweetvrij en milde techniek

De miraDry schakelt de zweetklieren uit. Het zweten neemt fors af of vindt niet meer plaats. Ook biedt de miraDry een oplossing voor eventuele stinkoksels. De haargroei kan eveneens aanzienlijk afnemen! Dit is in principe een blijvend effect. Dus de miraDry biedt een 3 in 1 behandeling!

Het effect van de miraDry is wetenschappelijk bewezen. Deze behandeling biedt een blijvend behandelresultaat. De behandeling is oppervlakkig, dus een minimaal risico op bijwerkingen.

MediDerma is zweet-expertisecentrum 

MediDerma heeft samen met 3 andere centra deze behandeling in Europa geïntroduceerd. Het team heeft dus zeer veel ervaring met deze behandeling. Daarnaast bieden wij ook andere zweetbehandelingen, zoals iontoforese en botuline toxine. Bij een zweetprobleem van meerdere zones, zoals de handen, kunnen we een combinatiebehandeling aanbieden.

MediDerma biedt garantie

Houd er rekening mee dat je mogelijk een tweede behandeling nodig hebt. Nog steeds overmatig zweten op basis van de zweettest na 2 behandelingen? In dit geval wordt door MediDerma geheel kosteloos een derde behandeling aangeboden. Let op: deze behandeling wordt alleen uitgevoerd in Purmerend.

Zo gaat de miraDry behandeling in z’n werk

Voorbereiding

Trek op de dag van de behandeling iets gemakkelijks aan. Een (oude) top of hemd met ruime armsgaten is praktisch handig. Je kunt deze namelijk tijdens de behandeling aanhouden. Je krijgt in de behandelkamer eerst uitleg hoe je op simpele wijze het onderhuidse vocht door middel van massagegrepen versneld kunt afvoeren. Deze massage geeft tijdens de herstelfase verlichting. Ook wordt uitleg gegeven over het koelen van de oksels de eerste 48 uur na de behandeling.

Daarna krijg je een zweettest. Je voelt hier niets van. Mede op basis hiervan wordt het behandelgebied bepaald.

miradry okselzweet behandeling

Verdoving

Vervolgens worden de oksels verdoofd. De verdoving wordt geplaatst door  een dermatoloog (mw. R.E. Brandsen of dhr. P.M.J.H. Kemperman) of huisarts (mw. D. Poel). De zweetklieren liggen zeer oppervlakkig, slechts ongeveer 3 á 4 mm diep. Het betreft dus een oppervlakkige verdoving. Met de nieuwste verdovingstechniek worden, in in tegenstelling tot de oude methode, slechts enkele zeer oppervlakkige prikjes gegeven. Daarna wordt een zoutoplossing samen met verdovingsvloeistof onder de huid aangebracht. Dit voelt vreemd aan, maar is ook zeker niet pijnlijk.

miraDry behandeling

Daarna brengt de huidtherapeut een werkplaatje (een plakplaatje) op de huid aan. Vervolgens kan de miraDry behandeling beginnen. Hoe de miraDry behandeling werkt wordt uitgelegd in de volgende video.

Je ligt zo comfortabel mogelijk waarbij jouw armen rusten op een speciaal armkussen. Tijdens de behandeling voel je niets en hebt dus geen pijn. Tussentijds is gelegenheid om bijvoorbeeld iets te drinken. Houd er rekening mee dat je niet zelf mag autorijden na afloop. Jouw armen voelen namelijk zwaarder aan na afloop van de behandeling. Dit kan het sturen belemmeren. Je kunt wel met het openbaar vervoer naar huis. Of je kunt jezelf laten ophalen.

Overigens heb je direct na afloop van de behandeling 100% effect. Het resultaat kan nog iets terug lopen. Gemiddeld kan na 3 maanden het eindresultaat worden vastgesteld. Bij MediDerma heeft minder dan 10% een tweede behandeling nodig.

Nazorg

MediDerma hecht waarde aan een goede nazorg. De dag na de behandeling word je door de behandelaar gebeld. Besproken wordt hoe het met je gaat en of je nog vragen hebt. Je krijgt ook een 06-nummer van de therapeut. Je kunt  bij vragen telefonisch of via de whatsapp jouw vragen stellen.

Veelgestelde vragen miraDry behandeling

Is de behandeling pijnlijk?

Vóórdat de behandeling van start gaat worden de oksels verdooft door een arts. De behandeling is na de verdoving vrijwel pijnloos.

Is één behandeling voldoende?

Bij MediDerma volstaat meestal één behandeling (92%). In sommige gevallen is er nog een tweede behandeling nodig. Dit kun je drie maanden na de behandeling beoordelen. Mocht er een derde behandeling nodig zijn, dan bieden wij je deze behandeling kosteloos aan.

Kan ieder huidtype behandeld worden?

Ja, dat is mogelijk. Omdat deze techniek niet op pigment werkt (zoals bij laser) kan ook de donkere huid behandeld worden. Het is wel van belang dat huidoneffenheden (denk aan steelwratjes) vóóraf verwijderd worden. 

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Je huid zal na de behandeling rood en opgezwollen zijn. Je krijgt van ons twee coolpacks mee om de oksels te koelen wanneer je thuis bent. Deze roodheid en zwelling verdwijnt in de komende dagen vanzelf.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Helaas wordt de miraDry behandeling niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar.

Wanneer mag de behandeling niet plaatsvinden?

Bij zweten over het hele lichaam is de behandeling miraDry niet raadzaam. De behandeling mag niet bij minderjarigen worden toegepast. Ook niet bij zwangerschap of als borstvoeding wordt gegeven. Een elektronische implantaat, zoals een pacemaker is reden om van de behandeling af te zien. Dit geldt ook voor sommige minder voorkomende ziektes.

Wat zijn de nadelen?

De eerste 24 uur na de behandeling zijn oncomfortabel. De oksels zijn behoorlijk opgezet. Ter voorkoming van pijn wordt de eerste twee dagen een pijnstiller aanbevolen. Langere tijd (enkele maanden) kan de huid (arm, oksels of borst) wat verdoofd aanvoelen.

Het risico op complicaties zoals ontstekingen is zeer klein maar nooit 100% uit te sluiten. Sinds een nieuwe verdovingstechniek wordt toegepast, is de kans op zenuwgerelateerde klachten uitermate klein.

Het kan vrij lang duren voordat het aspect van de okselhuid weer helemaal normaal is. Maar na ongeveer 14 dagen zijn de oksels meestal weer toonbaar.

De kans op compensatie zweten is uitermate klein. We hebben dit in de praktijk tot nu toe niet meegemaakt.

Hoeveel ervaring hebben jullie?

Sinds 2014 wordt deze behandeling bijna dagelijks uitgevoerd binnen onze praktijk, waardoor we veel ervaring hebben met deze behandeling. 

Hoe lang voeren jullie deze behandeling uit?

MediDerma heeft in 2014 samen met 3 andere Nederlandse klinieken de primeur gehad in Europa om met deze behandeling van start te gaan. In de begintijd kwamen klanten zelfs vanuit het buitenland naar onze kliniek omdat de behandeling nog bijna nergens werd aangeboden.

Is het wel gezond om niet meer onder de oksels te zweten?

De zweetklieren in de oksels die de veroorzaker zijn van geurtjes en overmatig zweten worden pas na de puberteit actief. Daarom speelt het probleem van overmatig okselzweet nooit voor de puberteit. Zoals je voor de puberteit geen problemen ondervindt met het niet zweten onder de oksels zal dit ook niet het geval zijn na de behandeling miraDry. Het lichaam kan prima de lichaamstemperatuur op pijl houden met de talloze andere zweetklieren in het lichaam. Het gebeurt nooit dat mensen hun warmte niet kwijt kunnen na een behandeling miraDry. Het heeft dus geen nadelige gevolgen wanneer je niet meer zweet onder je oksel.

Blijft mijn huid intact?

De techniek die gebruikt wordt bij de miraDry zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag intact blijft. Het mooie van de miraDry techniek is dat de warmte vooral afgegeven wordt in de zweetklieren en de haarzakjes. Door middel van een koeltechniek wordt het omliggende weefsel koel gehouden. De belasting van de huid is hierdoor minimaal, de huid blijft intact. 

Tarieven

Hier vind je de (richt)prijzen voor de behandelingen aangeboden door MediDerma

miraDry

Minder dan 10% van onze klanten heeft een tweede miraDry behandeling nodig.
Je krijgt bij MediDerma schriftelijke garantie dat je klacht van overmatig transpireren onder de oksels na 2 behandelingen zal zijn verholpen. Hieronder wordt verstaan dat de zweetproductie onder de oksels is genormaliseerd of zelfs niet meer plaatsvindt. Bij onvoldoende resultaat zal een derde behandeling kosteloos worden aangeboden. Als de zweetproductie is genormaliseerd maar een nog beter behandelresultaat gewenst is, kost een 3e behandeling €550,-. Een derde behandeling is vrijwel nooit nodig.
Bij MediDerma kan je de miraDry behandeling desgewenst gedeeltelijk gespreid betalen. Indien aan de schriftelijke betalingsvoorwaarden wordt voldaan, worden geen extra kosten(administratiekosten of rente) in rekening gebracht.
De reserveringskosten worden voor iedere behandeling in rekening gebracht. Bij annulering van de afspraak worden opnieuw reserveringskosten berekend.

Tarief per behandeling

miraDry Prijs
Consult met huidtherapeut Kosteloos en geheel vrijblijvend
Reserveringskosten €50,-
1e miraDry behandeling €1400,-
2e miraDry behandeling (indien nodig) €925,-

 

Daarom MediDerma

 • Wij hebben deze behandeling geïntroduceerd in Nederland
 • Bij ons heeft minder dan 10% van de cliënten een tweede behandeling nodig
 • Wij geven garantie, een mogelijke 3e behandeling bieden wij kosteloos aan
 • Beste huidpraktijk volgens Zorgkaart Nederland (9,6)
 • Behandeling gegarandeerd door KP geregistreerde huidtherapeut

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.

Wat onze klanten vinden

 • Dankzij MediDerma heb ik tijdens mijn boekingen kurkdroge oksels! De miraDry-behandeling is een echte aanrader! Ook de laserontharing was erg effectief en bovendien pijnvrij! Fijne en professionele huidtherapeuten.

  DJ Nafthaly Ramona is een tevreden klant bij MediDerma
  Nafthalie Ramona
  DJ
 • Het is best een intense behandeling maar ik ben uiteindelijk zo ontzettend blij! Ik had best wel wat vraagtekens vooraf omdat je zweetklieren definitief worden uitgeschakeld maar dit blijkt dus gewoon veilig te kunnen.

  Chantal de Zeeuw
 • Bij mij was 1 behandeling gelukkig genoeg. De behandeling zelf was zonder pijn en de verdoving viel me erg mee. Ik zweet nu heel minimaal en heb mezelf al getrakteerd op nieuwe shirts 😉 Geen jasjes, geen laagjes maar gewoon lekker strak, haha. Ik had ook wat last van geur onder mijn oksels en ook dat was gelijk verdwenen. Ik had er 2 dagen voor vrij genomen en dat was prima.

  Anneke van Assem
 • Ik heb een tijd lang botox gedaan en wat heb ik achteraf spijt dat ik de behandeling niet gelijk heb laten doen. Ik vond het toen te spannend, met name de verdoving schrikte me af. Nu ben ik 2 maanden verder en ik kan ik zeggen dat ik 100% van mn probleem af ben. Ook geur en haar is minder en dat vind ik ook wel lekker.

  Thao Nang
 • Ik kende niemand die deze behandeling heeft gedaan waardoor ik het extra spannend vond. Een hoop geld, maar achteraf heel blij dat ik de behandeling heb gedaan. Ik ben gelijk leuke gekleurde kleren gaan kopen, i.p.v. alle zwarte items.

  Dennis van Geel
 • De behandeling viel mij ontzettend mee maar het duurde wel een tijdje voordat mijn oksels weer helemaal glad waren. Maar ik ben ontzettend blij dat ik mij niet meer hoef te schamen voor natte kringen, wat een verademing

  Noah van Doesburgh
 • Ik ben heel erg tevreden over de behandeling, ik kreeg alles goed uitgelegd en na de behandeling werd ik ook gebeld hoe het ging. Enorme opgezette oksels de eerste 2 dagen maar ook gelijk nul nattigheid. De pijn na de behandeling vond ik erg meevallen, het meest vervelende was dat ik niet gelijk intensief mocht trainen in de sportschool, verder alleen maar blij dat ik geen zweetoksels meer heb

  Anoniem
 • Achteraf gezien jammer dat ik de behandeling heb uitgesteld, ik zag tegen de verdoving op, had ik de behandeling maar eerder gedaan. Als ik nu de rekensom maak van hoeveel geld ik heb weggegooid met de botox word ik echt niet blij.

  Annika
 • Jammer dat ik al die jaren botox heb gedaan, die botox prikken waren vervelender dan de verdovingsprikjes, en nu ben ik altijd van mijn probleem af, aanrader!

  Bart van Zaanen