0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

H-yoga

De kracht van H-yoga bij kanker

H-yogadocent Danielle de Boer
H-yogadocent Danielle de Boer

H-yoga is een lesprogramma speciaal voor (ex)kankerpatiënten. Deze les wordt aangeboden door de aan ons centrum verbonden yogadocent Danielle de Boer. Zij is gecertificeerd voor het geven van H-yogales.

De H van H-yoga staat voor Healing (helend) en Hatha ( yoga voornamelijk gebaseerd op lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken).

Het effect van H-yoga

H-yoga biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces. De oefeningen helpen stress en spanning te verminderen. Dit werkt positief op het beter kunnen doorstaan van eventuele behandelingen zoals chemotherapie of bestraling. Beter kunnen ontspannen geeft meer rust in het hoofd en bevordert  een gezond denkpatroon.

De yoga oefeningen zijn eenvoudig en ook geschikt bij een verminderde lichamelijke conditie.  De wekelijkse les wordt gegeven aan een kleine groep van maximaal 6 cursisten. De les duurt een uur. Na afloop is gelegenheid om nog even thee of een andere drank te nuttigen.

H-yoga, een mooie aanvulling op de bestaande behandelingen

Het team van MediDerma is gespecialiseerd in ‘huidtherapeutische nazorg bij kanker’. Denk hierbij aan bijvoorbeeld behandeling van lymfoedeem, problematische littekens of wonden. Een kankerpatiënt ondervindt niet alleen eventuele huidproblemen. De ziekte heeft vooral ook een grote invloed op de innerlijke balans. Zoals moeilijk kunnen ontspannen of gedachten kunnen loslaten. De sportschool is vaak niet de plek waar de kankerpatiënt zich graag begeeft. Binnen ons vertrouwde centrum bieden wij daarom graag de extra dienstverlening  H-yoga aan.  Yoga is wetenschappelijk bewezen effectief.  De ademhalingsoefeningen kunnen bovendien aanvullend zijn op onze behandeling van lymfoedeem. Een juist uitgevoerde diepe ademhaling heeft een positief effect op de afvoer van lymfevocht.

Praktische informatie h-yogaGecertificeerde H-yoga docent

Waar: Huidcentrum MediDerma, Zambezilaan 189, 1448 ME Purmerend

Wanneer: iedere maandag-ochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Na afloop is  gelegenheid om nog even thee of een ander drankje te nuttigen.

Kleding: trek comfortabele kleding aan zoals een joggingbroek. Geen capuchon. Neem een eigen handdoek mee.

Kosten: de eerste vrijblijvende kennismakingsles kost: €7,50 daarna €10,-. Thee of koffie is inbegrepen. De betaling vindt per 4 weken vooraf plaats.  Uw opzegtermijn is 4 weken. U kunt cash of middels pin betalen bij de balie van MediDerma.

Inschrijving of informatie:  MediDerma: 0299-436734.

Tarieven

Hier vindt u de (richt)prijzen voor de behandelingen aangeboden door MediDerma.

H-yoga

H-yoga Prijs
Individuele les €50,-

 

Advies nodig?

Bel ons op onderstaand nummer of stuur ons een e-mail. Wij staan dagelijks voor u klaar.

0299-436734
Stuur een e-mail

Nieuws & Blogs

Maartje Krijgsman-Wennekers
Oktober…Borstkankermaand
15 oktober 2021
Huidscan met de Observ 520x
2 september 2021
oranje maskne
Maskne: Do’s & Don’ts
29 januari 2021

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.