0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View CartCheck Out

Elektrische epilatie

Toch adviseert de huidtherapeut soms om de conventionele techniek van elektrisch epileren toe te passen. Hierbij wordt met een zeer fijn naaldje de haren permanent verwijderd. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

Elektrische epilatie door ervaren huidtherapeut Nicole Ooteman

Voor wie is de behandeling geschikt?

Bij MediDerma kunnen zowel elektrisch epilatie als laserontharing worden aangeboden. Afhankelijk van de huidskleur, haarkleur en bijvoorbeeld de mate van beharing zal de huidtherapeut een behandelplan voorstellen. Grijze of blonde haren of een intens donkere huid kunnen niet met laser behandeld worden. In dit geval kan elektrische epilatie uitkomst bieden.

Is de behandeling pijnlijk?

Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Desgewenst kan gebruik gemaakt worden van verdovingscreme. Van de behandeling wordt dan weinig gevoeld.

Permanent ontharen

Wat kun je zelf doen?

Een haar groeit veel langzamer dan de meeste mensen denken. Na maanden of jaren valt een haar uit. Dan volgt een rustperiode voor het haarzakje. Daarna groeit een nieuwe haar. Slechts een deel van de haren is dus zichtbaar. De rustperiode duurt zes weken tot anderhalf jaar, afhankelijk van de plaats op het lichaam, de dikte en diepte van de haar, de hormonale situatie en erfelijke factoren.

Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als je besluit om je definitief te laten ontharen door een huidtherapeut, is het daarom belangrijk dat u zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. Je mag de haren wel afknippen of scheren. Eventueel kun je ook kiezen voor een ontharingscrème die geen huidirritaties veroorzaakt.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert sterk en hangt mede af van de mate van beharing.De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Elektrische epilatie wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Meer informatie vind je in jouw polisvoorwaarden.

Tarieven

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie In veel gevallen wordt elektrische epilatie vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed, raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden. MediDerma biedt de mogelijkheid om de behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar te declareren.

Richtprijs per behandeling

Elektrische epilatie Prijs
Consult met huidtherapeut Gratis
10 minuten €36,50
25 minuten €53,00
40 minuten €79,00
55 minuten €106,00

 

Boek een consult

Onze huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden.

Het gratis adviesgesprek kan direct online worden geboekt. Je kunt ons ook mailen of bellen:
receptie@mediderma.nl
0299-436734 / 020-2376340.